Sista dagen på året

Nu är nog allt klart inför ikväll, eller nästan iaf! Det verkar inte riktigt som att sladden mellan datorn och tvn funkar, men ska be mamma hjälpa mig sen, annars får vi kolla på det som är på tv, eller spela spel!

Ska bara fixa iordning mig själv också, men det hinner jag ju med! Sen ska jag göra klart lite på maten, men det får mamma visa mig hur jag ska göra. Känner att det är ganske mycket mamma ska hjälpa mig med.. ;)

Gästerna kommer iaf vid halv 7-tiden, och det är ju nästan tre timmar kvar, så kommer med 99% säkerhet vara klar tills dess!

Nähä, tänkte bara skriva ett litet kort inlägg, och det har jag ju gjort nu, så
Gott nytt år på er! :)

/J

23

Idag har jag fixat lite inför imorrn, menyn är klar, och lite andra saker också, men eftersom en viss M läser bloggen, får ni inte veta vad förrän tidigast torsdag! ;)

Idag har det inte hänt så mycket. Läst lite psykologi och läst ganska mycket i Glamour.
Kollat på korten jag framkallade också. De kom idag! :D Det blir nog att klistra in dem i ett album med svarta sidor, för de är för stora för att få plats i mitt fotoalbum. Eftersom jag har sån självdisciplin lär ju det hända om en 10 år eller nåt sånt, men, men.

Nähä, om jag skulle ta och fläta håret, så det är lockigt imorrn...

/J

A: vilken, vilken fotogrej? förstår inte riktigt.. :P
M: inte vi heller, egentligen, men känner att jag måste läsa lite ändå!

24

Tog tag lite i pluggandet igår, och började läsa historian, läst ungefär halva kapitlet, och ska nog läsa klart resten idag. Engelska har jag läst mycket i nu, iaf! Börjar komma in i boken, och den är faktiskt bra! ;)
De andra däremot, det har jag itne börjat med, men man kan ju inte göra allt på en gång.. ;)

Mina bilder är skickade, eller, jag tror det iaf! Hoppas de dimper ner i brevlådan imorrn! Funderar på att köpa ett album med svarta sidor och klistra in bilderna där, och skriva lite till dem, eller så sätter jag in dem i mitt album. Får se lite..

Var hos farmor en sväng innan. Kusinen och J kom förbi, så vi drack lite kaffe och så.

Gjorde ett placeringskort till igår, så nu är två stycken klara. Är faktiskt ganska nöjd, ovanligt! :P
Funderar på en inbjudan också, men får se!

Idag steg jag upp redan halv tio, det var ju jättetidigt! haha, iaf för att vara lov! Men kände att jag inte kunde sova riktigt lika länge som jag gjorde igår..

Ikväll är det 90201 igen. Det är bra! :)

24 dagar kvar... :)

/J

Virgin mojito

Det blev Sagan om de två tornen ikväll, även om jag kanske inte är så jätteinne i den.. :P Pratar lite med M istället, och sen ska jag kanske fortsätta på placeringskorten, eventuellt. Har inte blivit nåt pluggat än, iaf. Jaja, det är ju som tur väl är fler dagar kvar på lovet.

Glömde säga innan att jag har skickat in bilder till framkallning. Hela 168 stycken. Det var ett studenterbjudande där man fick framkalla 100 bilder gratis, man behövde bara betala portot på 29 kronor, och bilderna man beställde utöver det kostade bara 0,75 kronor styck, tillsammans kostade alltså mina bilder 80 kronor inklusive frakt. Sånt tycker vi om! :D

Nu blev just Gandalf the Grey, Gandalf the white. Kommer ihåg första gången jag så triologin. Blev väldigt arg när han dog, men blev väldigt glad när han sedan kom tillbaka.

Igår köpte jag julkaffe när jag var på mellandagsrean. Drack det idag, det var gott! Fast nu finns det knappt nåt kvar.. :P
Just nu dricker jag te. Festival heter det, och det var gott!

Jag och M ska leka OC på nyår! ;) haha.

/J

I want it all, and I want it now!

Nu har systern och P åkt hem. Eller, de sitter på tåget, iaf!

Julen har vart bra. Mycket god mat, mycket skratt, trevliga stunder, mysigt.
Orkar inte skriva om det såhär i efterhand, men allt var bra utom snön, som ju tyvärr saknades.
Igår var det filmkväll hos B. Det var trevligt, och filmerna var bra, även om alla inte tyckte det.

Idag sov jag till halv ett, sen steg jag upp och sen dess har jag inte gjort så mycket, som under alla andra dagar det här lovet. Tänker varje dag att "Idag ska jag ta tag i det", men med min självdiciplin händer det aldrig något. Imorrn ska jag försöka iaf, kanske tom börjar redan ikväll. Det är ju psykologi och biologi och historia och engelska och teori som ska läsas.
Har dessutom vänt på dygnen nu. Är uppe sent på kvällarna och sover länge på mornarna. Varför kan det inte alltid vara såna dagar?

Gjorde ett placeringskort igår. Jag tyckte det blev väldigt fint, men vi får väl se vad de som ska bli placerade säger.

Stolthet och fördom med Keira Knightley går nu. Den är bra! Funderar på om jag ska ta och kolla på nån av mina filmer ikväll, eller om det går nåt bra på tv. Får väl se sen...

/J

Dan före dopparedan

Kände att det var dags för en liten uppdatering av den här bloggen.

Nu är M i Costa Rica och L i Indien. Fick en uppdatering av M igår. Hon hade ca 35 grader, och strålande solsken, vattnet var varmt... Nej då, jag är inte alls sugen på att vara där. Om det däremot hade vart snö här, hade jag inte velat åka någon annanstans. För snö är typ det bästa som finns! :)

Nu har jag precis ätit fiskbullar med hummersås. Det är gott! :D
Alla mina julklappar är nu färdiginköpta samt inslagna. Eller, iaf de som jag har ordnat, men jag antar att de mina syskon har ordnat också är inslagna. Idag ska jag för övrigt på paket! :D Jag och G ska byta våra idag, så hon ska komma hit lite senare. Fast jag tror att jag ska hålla mig tills imorrn. Har ju lyckats med att inte öppna Ms paket än, och det fick jag ju för typ tre veckor sedan. Duktigt av mig! ;)
Har dock redan fått tvåpaket i år. Det första var julklappsbytet på KU, och det andra var från A P (inte AP.. :P) i vårt julklappsbyte med några från klassen. På KU fick jag kolor och en snögubbe, och av A P fick jag ett paket bilar (internskämt) samt boken livstid. Har dock inte börjat läsa den än, ska nog läsa de andra böckerna om Annika Bengtzon först.
Vi får se vad det blir för mer paket imorrn. I år har jag ju iaf önskat mig saker, till skillnad från många andra år... haha.

Systern kommer idag! :) Var ett tag sen hon var hemma.
Och imorrn är det julafton! Äntligen! Även om julkänslan inte riktigt infunnit sig. Jag hoppas att den kommer imorrn! Eller, helst ikväll!

/J

Vart är du ikväll?

Idag hade jag körlektion. Saken var bara den att jag trodde jag hade den imorrn, så L ringde mig och frågade var jag var, och så fick jag halvspringa dit. Hade ju iaf 35 minuter, så missade ju som tur väl var inte hela.

Saken är den att jag var väldigt nära att åka hem, och vara hemma en stund mellan teorin och TOK, eftersom TOKen blev inställd då väldigt många var sjukanmälda eller lediga. Men eftersom jag inte åkte hem kunde jag ju köra.
Idag var även sista teorilektionen. Idag gick vi igenom lite om miljöpåverkningar, och så gick vi igenom skillnaden mellan lätt och tugnt släp.

Imorrn är jag leeedig! :) Fast ska in till stan en sväng och köpa minst en julklapp! Ska även städa rummet noggrannt, och även packa och så så allt är klart till fredag, när jag åker hem och är hemma i typ 3 veckor.

Idag fyller Farmor år, så ringde till henne innan, och då var några stycken där, bland annat V, som ville prata lite med mig. Han berättade att han målade bilar och så..! :)
Nu hade jag tänkt skriva lite CAS, och sen ska jag kolla film och läsa Glamour, tror jag bestämt!

Håkan är bra!

200

Nu firar jag 200-blogginlägg. Grattis till mig! ;)

Diktanalysen kändes som om den gick bra. Biologiprovet gick nog också helt okej. Hoppas det iaf!
Fick tillbaka matteprovet idag med, och är nöjd med resultatet! :) Och är nöjd med tanke på att jag inte trodde att jag kunde det... Men truthtables får det kanske bli lite mer övning på...

Nu är resten av veckan lugn. Bara TOK-läxa tills imorrn, och den är bara att läsa, så ska försöka göra den ikväll, och det ska väl förhoppnings gå bra..! Gjorde även två focuses till psykologin, men ska ta hem boken på lovet och läsa igenom hela kapitel 7, tror jag bestämt! B säger att det är ett viktigt kapitel, och det är dessutom väldigt många bra studies som man kan göra internals på nästa år. Har lite funderingar redan, men vet inte riktigt om jag ska ta nån av dem...

Ska nog börja läsa Glamour idag. Känner att om jag inte kommer igång, kommer jag bara skjuta upp det hela tiden, även om M säger att den är bra..

Slutade för övrigt tidigt på matten idag, för att det var sista innan jul och vi inte skulle börja på ett nytt kapitel. Slutade alltså vid fyra istället för fem! Vi fick se proven, sen när vi hade kollat på dem fick vi gå hem! :) Vilket innebar att jag var hemma vid tjugo i fem istället för tjugo i sex.

Ikväll ska jag diska, och så ska jag läsa TOK-läxan, och så ska jag börja läsa i Glamour.

Hörde let it snow, let it snow, let it snow nu. AP, kommer du ihåg när A-K spelade den varje dag i december när vi gick i trean, för att vi skulle få snö till jul?
Funderar på om jag ska försöka med det i år också. Kanske funkar det?! Och isf ska jag nog göra det hela januari också! ;)

Ha det bra i Costa Rica, M! :)

/J

Diktanalys

Jag har skrivit en bit på diktanalysen nu. Har skrapat ihop ca 2.5 minuter, och ska ha ca 6 minuter. Det är verkligen sjukt svårt att skriva en diktanalys. Jag tyckte det var svårt att skriva en analys på Ett Dockhem, men inte om man jämför med det här. Men blir väl förhoppningsvis bättre med tiden.

Idag var det teorikurs, den näst sista. Det går helt okej, tycker jag! Lär mig nya saker varje gång, iaf, och det är ju lite det som är meningen... :P

Efter det stekte jag hamburgare som jag ska frysa in och kunna ta fram när jag inte har nåt annat att äta. När jag har skrivit lite mer på ditkanalysen ska jag diska stekpannan. Den andra disken får nog vara tills imorrn, för jag måste plugga biologi idag också, känns som om det kommer att bli en lång kväll, men efter imorrn är det iaf bara en läxa kvar, och det är skönt! Den kan jag dessutom läsa i skolan innan lektionen på onsdag, eftersom det är en lång håltimma innan den lektionen.

Nähä, diktanalys var det...

/J

Söndagkväll

Ja, då har ännu en hel vecka gått, och det är bara en vecka kvar till det efterlängtade jullovet. Ett prov, en läxa och en muntlig diktanalys denna veckan. Tyvärr så ligger provet och diktanalysen på tisdag, och imorrn har jag teorikurs, men det ska väl förhoppningsvis gå bra ändå.

I fredags var G hemma hos mig och kollade på finalen av idol. Det var trevligt! :)

Igår gjorde jag inte så mycket. Städade lite och så. Träffade V, och var en stund hos mormor.

Idag har jag gjort tvål typ hela dagen, eller, till och från nästan hela dagen, men fina blev de! :)
Sen var det kalas för farmor. Hann dock inte vara där så länge, eftersom jag skulle med bussen upp hit. V var pepparkaksgubbe idag iaf, och igår var han tomte.

Nu har jag sett Wallander. Tror jag har sett alla filmerna nu, faktiskt! De är så bra! Synd att det inte finns fler.

Nähä, om jag skulle ta och göra nåt nu, kanske. Blev ju en liten uppdatering iaf!

/J

Med lussekattsdoftande händer...

Ja, när jag skriver detta luktar mina händer lussekatter. De luktar gott! :)
Idag var det bakeftermiddag/kväll. Vi gjorde knäck, ischoklad, lussekatter och pepparkakor, även om allt inte hann klart innan vi var tvugna att gå. Sorry för att vi inte kunde stanna kvar, E!
Men det var kul så länge vi kunde stanna! :)

Igår tänkte jag för övrigt ändra mitt tema här på bloggen, men det blev inte riktigt så, eftersom det inte blev så snyggt. Hade inte så jättelång tid på mig...

Har skrivit klart nästan hela CASevaluation nu, ska bara räkna ut hur många timmar jag har på varje, och eftersom jag planerat att lägga mig ganska tidigt idag, ska jag nog börja snart. Ska nog läsa lite innan jag lägger mig idag igen, känner att det blir lite lättare att somna då, om man inte är jättetrött redan, förstås.

Idag fick jag reda på att jag är ledig på torsdag, det är kul! :) Lektionerna bryts nämligen vid 13.00, och eftersom jag bara har svenska innan klockan 13 på torsdagar, och jag inte har det nästa vecka eftersom det är diktanalyser då, är jag ledig! Sånt tycker vi om! :) Så det innebär att jag nästa torsdag bara har körlektion, och så ska jag nog kanske köpa de sista julklapparna om de inte är färdiga då.

När jag hade hoppat av bussen innan och började gå, började jag frysa väldigt mycket, och då kom på att jag hade glömt min tröja. Synd att jag inte tänkte på det på vägen till bussen istället.. :P

Nähä, nu ska jag göra klart CASevaluation och sedan gå och lägga mig och läsa, tror jag bestämt!
Kanske får bli en kopp te, får se! (åå, det rimmade! ;))

Jag tycker för övrigt inte om när tvålen läcker ut i necesären! Det gjorde det igår. Enda fördelen är väl att den luktar gott när man väl lyckats få bort all tvål.. :P

Nähä, nu ska jag inte skriva mer. Ha det bra!
/J

Kycklingpaj och sallad

Fick tillbaka prov på tre av tre lektioner idag. Och är nöjd med alla tre. Historiaprovet som vi gjorde i fredags gick betydligt bättre än det förra, och det var ju tur!

Nu försöker jag att skriva en casevaluation. Det är lite svårt, men det går framåt iaf! Kan inte skriva så mycket mer nu eftersom jag måste ha läroplanen, och min verkar vara hemma, hemma. Illa, men får väl låna en från någon i skolan imorrn...

Ska snart äta lite, hade jag tänkt! Idag blir det kycklingpaj som blev över sen i lördags, och sallad. Det är gott! :)

Såg reklamen för Björn Gustavssons dvd nu, så är tvungen att lyssna på dikten och låten från melodifestivalen. Mycket låga odds på att jag senare kommer gå över till parlamentetklipp! ;)

Ikväll är det Filip&Fredarik igen. De är roliga!

Och imorrn är det julbakning på g. Ska baka pepparkakor, lussekatter, ischoklad och knäck med folk i klassen. Trevligt sånt! :D Och gott, dessutom! ;)

Nähä, nu är det matdags!
/J

Teori

Idag var det teorilektion igen. Bara tre gånger kvar, fast timmarna går fort! Det är bara det att man ska komma ihåg allt, och så ska man ju lära sig allt det andra också, men det kommer väl, förhoppningsvis..!
Bokade nästa två körlektioner idag också, nästa torsdag och torsdagen efter det, så får nog ta och köra lite i helgen. Öva start i backe och så!

Historiaprov på torsdag. Går väl förhoppningsvis bättre än förra. Kan ju knappt gå sämre iaf...Har pluggat ganska mycket igår och idag, och imorrn ska jag väl plugga på håltimmen, förrutom när jag ska ut och handla lite julklappar. Har ju redan fixat två halva, och imorrn blir en hel klar! :P
Förresten systern, vad önskar du dig?

Imorrn är det sovmorgon, och ååå, vad vi tycker om sådana! :)

Ha det bra!
/J

Räftälääventyret

Helgen var körig, därför kom det ingen uppdatering. En väldigt trevlig helg, var det dessutom! :)

I fredags var det dags för Bambu och Räftälääventyret. Bambu var gott, och äventyret var roligt. Oj, oj, vad många skratt det blev, och Tarzan och Jane är en liten trevlig lek!
Jag åkte hem direkt efter skolan i fredags för att fixa i ordning den utlovade efterrätten. Eftersom jag inte hade så lång tid på mig blev det kladdkaka. Vid kvart över sex gick bussen mot Bambu, och efter typ 2 minuter dök även de andra upp med bussen från andra hållet. Det var A, T, F, E och A. Vi gick in på bambu och åt god mat, sen betalade vi, och när jag, A och A hade betalat och gått ut ser vi hur 202 åker förbi, så därför fick vi underhålla oss i en timme extra, men det gick ju bra det också! Det blev dans runt julgranen (som i detta fallet var E) och lite annat trevligt! A lämnade oss efter en stund för att åka hem till sig. Efter en timme kom så bussen, och vi åkte hem till mig. Där bjöds det på kaffe, sånt där som är som cola, fast ändå inte (julmust) och kladdkaka och vi får ju inte glömma den vispade grädden. Satt och fikade ett tag, F skrämde vettet ur A och vi påbörjade Tarzan och Jane. Sen gick vi upp på mitt rum och fortsatte Tarzan och Jane. Det var sjukt kul, och vi var nog alla något övertrötta, för som vi skrattade. Men det var ju tydligen nåt i glöggen... (till saken hör att vi inte drack någon glögg...)
Sen åkte de andra hem, jag följde ju inte med på själva övernattningen eftersom jag på lördagen sedan åkte till Ullared.
Fick stå i kö i en timme, det var lite surt! Men hittade iaf en fin rosa jacka, två lattemuggar, tre filmer, en julklapp till mamma, hårspray och lite annat smått och gott. Körde hem sen, det gick faktiskt bra!
I söndags var det upp tidigt för att åka till kyrkan på adventsfirande. Det var trevligt! Väldigt mycket folk var det i kyrkan!
Sen var det kyrkkaffe och sedan gjorde jag köttbullar till KU:s julfest på fredag. Efter det var det julskyltning. Köpte lotter, men vann som vanligt ingenting. Sen åkte jag upp hit.

Idag på förmiddagen innan skolan kom F hit, och så spelade vi lite jullåtar tillsammans. Det var kul! Trevligt att inte bara spela ensam när man inte har lektion så ofta!

Nu ikväll har jag iaf gjort klart min del av New York-redovisning och letat fram lite bilder. Skönt att den är klar!

Ha det bra!
/J