Dum spiro, spero

Nu är jag tillbaka. Inte för att jag har varit någonstans, bara det att jag inte bloggat. Tänkte skriva igår, men kom en del i vägen.

Igår hade jag iaf historiaprov paper one igen. Det var på samma kapitel som vi hade förra veckan, och det var ju bra! Då behövde man inte plugga riktigt lika mycket. Annars hände inte mycket igår. Kollade på film på TOKen. Man tänker inte riktigt på språket som används i dokumentärer, men igår gjorde vi det.
   Annars gjorde jag inte så mycket igårkväll, läste lite engelska, lite TOK, och en akt i Tre systrar. Det ska jag för övrigt göra idag med. Ska läsa tredje akten tills imorrn, och så ska jag läsa typ 30 sidor i Paddy Clarke Ha Ha Ha, och gjöra reading log 2. Gjorde den första på håltimman idag, men andra verkade lite svårare.
   Idag hade jag körlektion. Övade på parkering på parkeringsplats. Både att backa in och att köra in. Det gick ganska bra, faktiskt! Sen körde jag lite inne i stan också.
   Ikväll ska jag packa, läsa Tre systrar, läsa Paddy Clarke Ha Ha Ha, packa, diska samt kolla lite tv. Fast ska nog ta mig en kopp kaffe nu, medan jag läser. Ska lyssna på en låt som jag haft på hjärnan hela dagen idag, också! Fast ska ta reda på vad den heter först!

Ha det bra!
/J

Handbolls-VM 2011

Om 2 år ska jag och A åka på handboll. Ingen ska banga ur, och biljetterna ska vara i våra ägor samma dag de släpps, eller max nån dag  efter. Vi har skakat hand, och ingen får säga nej. Jag längtar redan, kan jag säga!

Efter det att jag skrev igår var jag borta hos farmor, sen hände inte så mycket mer. Fick paket av mamma och pappa när mamma kom hem. En fin rosa skål och ett fint (eller många fina, kanske är mer korrekt) uppläggningsfat. Tack så mycket! :)

Idag steg jag upp lite tidigare än igår, vid halv 11 ungefär. Kollade skidor, och idag var det körigt! Det var ju storslalom andra åket, sprint och masstart i skidskytte SAMTIDIGT! men vi kollade på sprinten och slog över till skidskyttet när det var dags att skjuta, och så såg vi sista varvet också.
   Sen gjorde jag köttbullar, och medan mamma stekte dem och gjorde såsen, och pappa skalade potatis var jag och Bea borta hos mormor en sväng. Sen när vi hade ätit åkte jag upp till familjen N. Lekte lite med V, men kunde inte stanna så länge, eftersom jag var tvungen att åka hem och packa och göra mig iordning innan mamma körde mig till Gvd.
   Kollade på sporten när jag kom upp hit, och nu tänkte jag kolla lite på film.

Ha en fortsatt bra kväll!
/J

födelsedagsfirande

Nu har jag någonting att skylla på, när jag inte har uppdaterat på 2 dagar.

I torsdags, min 18årsdag (=D) vaknade jag vid 8, kollade lite Rachel Ray, åt frukost, fick och svarade på grattissms och sen gick jag till skolan. När jag kom fram hängde det en massa serpentiner på mitt skåp, samt en lapp där det stod att jag skulle gå på skattjakt. när jag öppnade mitt skåp fanns där två gåtor. En som jag skulle besvara, och den andra ledde till personen jag skulle svara på gåtan till. Till varje person jag kom, fick jag ett nytt kinderägg, vilket innebar att jag fick 12 kinderägg. Man kan säga att jag bjöd bort lite kinderäggschoklad den dagen...
Sen var jag, F, M, A, och T och åt på 12an. Det var gott! :) E tittade föbi när hon hade ätit med sin mamma också.
Jag slutade efter matten, men jag, A, A och T fick stanna kvar i skolan för att vänta på E som hade psykologi HL.
   Sen åkte vi andra också hem till E, där vi åt tårta, jag och A fick paket, och sen spelade vi Alias. Det var sjukt kul! Jag fick en chokladfontän och choklad, och A fick 2 spel och ett halsband. Det ringde lite folk under kvällen och grattade mig, och sen ringde systern, och jag blev något förvånad när hon sa: "Jag sitter på tåget nu. Jag är i Huskvarna". Hon var alltså på väg till mig! :D
   Framåt halv 10 åkte vi från E, lämande A och L vid stationen och plockade upp systern. Sen åkte jag och systern hem till mig, där hon hälsade på Bogrens, jag diskade och sedan kollade vi på Time out-dvdn. Vi kanske var uppe lite för länge för vårt eget bästa, men man fyller ju bara 18 en gång...

Igår steg vi upp vid halv åtta, och sen tog vi bussen till skolan. Satt där till min svenska började och sen så gick systern till tåget efter ett tag. Jag hade svenska, sen var jag och drack kaffe och åt lite, sen var det historia, sen psykologi och sedan engelska. Hade bokredovisning på engelskan, som jag tyckte gick bra!
   Sen åkte jag tåg med M, och sedan när jag kom hem handlade jag, lagade mat, dukade, plockade iordning på mitt rum och gjorde mig iordning. Vid 7 kom G och A. Vi åt lite, kollade lite film, var inne på facebook, skrattade, skickade roliga sms, och pratade även ytterst lite allvar.. :P Tack för en trevlig kväll och för era paket! :D

Idag steg jag upp vid halv tolv, och nu lagar jag mat. Ris och kyckling blir det!

Tack för presenterna, för alla grattishälsningar, och för firandena! :D

/J

You're simply the best

Ja, det blev ju en del inlägg i måndags.. haha. kom ju dock på sakerna vid olika tillfällen, så kunde ju inte skriva det i samma inlägg..

Igår var det inauguration, som jag kollade en stund på. Igår var en kille som har gått IB på peset och pratade på skolan. Han hjälpte till med Obamas valkampanj i ett år, det var intressant och roligt att lyssna på. Sen var det info om extended essay, så nu måste jag bestämma vad jag ska skriva i för ämne snart. Det står nog mellan historia och engelska tror jag, men jag vet inte.

Idag vaknade jag till ovanligt tidigt. Och med vaknade till menar jag inte vaknade, utan menar blev pigg, alltså steg upp. Sen var det historia. Satt i tysta rummet och gjorde frågor. Lyssnade även på Vinn Adams Pengar, och jag hade lika många rätt som Adam idag, för ovanlighetens skull. Sen var det håltimma, eftersom jag inte hade någon engelska, men eftersom TOK var inställd, så slutade jag ju tekniskt sett efter historian idag. Gjorde dock lite teori, och hade körlektion idag, så jag hade inte kunnat åka hem även om jag hade vetat om det. När jag körde idag fick jag prova på kraftiga inbromsningar. Det kändes lite ovanligt, måste jag säga.

Kom alltså hem tidigt idag, eftersom vi inte hade någon TOK. Har pluggat historia idag, skulle plugga matte, men kom fram till att jag hade glömt BÅDE skrivblocket OCH miniräknaren, så det gick inte så bra... Ska snart plugga psykologi också!

Bara 4 timmar kvar! ;)

/J

And I will try to fix you

Här kommer en liten låtkommentar till:

Fix You med Coldplay måste vara den mest spelade sportlåten den senaste tiden. Först på fotbollsgalan, där den spelades när Zlatan vann guldbollen. Sedan förra veckan i Mästarnas mästare, och till sist ikväll under idrottsgalan. Det har väl inte så mycket med nåt att göra, bara en lite kommentar sådär.

Galan är fortfarande bra, för övrigt!

/J

Simply the best!

Måste bara få tillägga att Timo Räisänens version av Simply the best på kvällens idrottsgala var väldigt bra!

Galan i sig är också bra och väldigt rolig. Bara så ni vet! ;)

/J

Hur svårt kan det va?

Lördagen spenderades vid historiaböckerna, med Bea, hos farmor, hos familjen N, framför tvn, och på kvällen var jag hos G. Lite handboll, tacos Björn Gustafsson och singstar. Det var trevligt, tack så mycket! :)

Söndagen spenderades med historiaböckerna, kollandes på skidor, i köket, med Bea, hos mormor, på bussen och sedan framför tvn.

Idag vaknade jag vid 9, 40 minuter innan klockan ringde. Kollade på tv, åt frukost och lite så. Sen tog jag bussen in till stan. Hade biologi, sen psykologi och sedan historiaprov, paper one. Gick förhoppningsvis bra! Även om det är väldigt svårt att veta vad man ska skriva.
När jag kom hem från skolan åt jag lite tacos, och sen har jag kollat lite tv, gjort ett par frågor på psykologin (har bara en fråga kvar nu, som jag tänkte göra klart ikväll) och druckit lite kaffe.
Funderar även på att läsa TOKläxan idag, eftersom jag tänkte jobba lite i pärmarna på håltimman på onsdag. Annars gör jag nog den imorrn, då jag även ska göra lite engelska och plugga psykologi.

33-29 med två minuter kvar. Ser bra ut än så länge!
och bara fem minuter kvar till idrottsgalan! :)

/J

Varma mackor

Idag kom jag upp ganska tidigt! Eller, var vaken ovanligt länge... Låg i sängen och åt frukost, det är mysigt! :)
Idag var det CAS, så då började jag 8 istället för 20 över 9, men det gick bra ändå! Lämnade in diaries och så fick vi berätta om olika händelser från vår service. Sen var det svenska, och övning inför internal. Man får en text ur en bok man har läst, eller en dikt man har läst, och sedan får man 20 minuter på sig att förbereda en textkommentar som ska vara 10-15 minuter. Det är sjukt svårt att få ihop så mycket, men är ganska nöjd med att jag fick ihop ca 8 minuter, eftersom det var första gången vi gjorde det.
På engelskan fick vi äntligen info om vår song-assignment, jag och A ska göra tillsammans. Vi ska bestämma låt nästa vecka.

Sen har jag åkt tåg, och när jag kom hem myste jag lite med Bea. :)

Nu är det mat och sedan är det lets dance.

/J

Om du lämnade mig nu

Dagen började med sovmorgon, och åå vad vi tycker om sovmornar! Kollade lite Rachel Ray innan jag gick till bussen, och lyssnade på Äntligen morgon medan jag gick/åkte buss. Sedan var det svenska, lyssna på en internal. Och sen var det håltimma, så jag tog bussen till a6 där ljus inhandlades till mamma. Åt även lite därute, kollade runt i lite affärer och sen åkte jag tillbaka till skolan. Läst lite psykologi, och läste klart Tre systrar och sen var det matte, och sen åkte jag hem.
Nu har jag precis ätit kvällsmat, makaroner och falukorv blev det idag, och snart ska jag sätta på lite kaffe. Costa Rica-kaffe, till på köpet! Som jag fick av M idag! Tack så mycket! :D

Ska nog plugga lite idag med, läsa lite historia, psykologi och biologi och göra några frågor i biologin. Och eftersom det är torsdag är det diskdag, och även om jag redan diskat en gång denna veckan känns det som att jag har jättemycket disk! Och det har jag ju med...

Solen i ögonen igår var för övrigt väldigt bra! Kände att det var några stycken i min omgivning som såg den...

Det här med överraskningar är lite jobbigt när det är en själv som ska överraskas. Det är jobbigt att sitta och hålla för öronen när man vet att folk pratar om saker som ska hända en, men nu är det ju bara en vecka kvar, iaf! ;)

/J

Har frihet i blicken precis som du

Idag har jag äntligen börjat med teoripärmarna. Har nästa gjort en hel, och ska fortsätta nästa vecka, tänkte jag! Kan ju gå dit på håltimmar och annat, det är bra!
Annars har jag inte gjort så mycket idag. Håltimman var inte så produktiv, om man säger så, även om jag och A hade lite diskussioner på facebook.
Hade historia, engelska och tok annars idag. Gick igenom källor på historian. Det är svårt, men det blir väl förhoppningsvis lättare! Annars vore det ju inte så bra. Ska ha ett paper one-prov på måndag, hoppas att det går bra!
Igår efter det att jag hade skrivit gjorde jag faktiskt ett par biologiuppgifter. Det var ganska bra av mig, tycker jag! Men ska nog börja göra dem nu, så det går bättre på proven och så!

ikväll är det först Top Model och sedan Solen i ögonen med Lasse! :) och imorrn blir det a6 en sväng på håltimman, ska köpa ljus till mamma, och så ska jag nog köpa lite tops till mig.

/J


And I'm on my knees looking for the answer

Nu har jag skrivit klart det jag låg efter i i CAS. Måste verkligen bli bättre på att skriva direkt! Men, men, får väl lägga till det på min lista som för övrigt känns ganska lång. Det är med självdisciplin, är det nåt man bara kan få sådär över natten? Kan någon ge mig det isf?!
Lyckades göra klart historian igår, så slapp göra den idag, och det var ju bra iaf! Och gjorde lite biologi på lektionen, fast ska göra lite till till nästa vecka.
Har även hunnit med att se en period av hockeyn ikväll, fast nu ska jag se Top Model istället, fast hinner nog se sista perioden.

Fick skjuts hem idag, skönt att komma hem tidigt och slippa sitta på bussen. Tack F! :)

Vred just över lite till hockeyn såhär i reklampausen, 0-1, kom igen nu VF!

Human
med The Killers är bra!

/J

Här sitter alla på kafé och säger: "Ingen idé, det är för sent ändå"

Första skolveckan 2009. Dagen idag var helt okej, började 12.20 och slutade 16.00, sen när jag kom hem åt jag lite tacos, och sen har jag kollat på tv. Snart blir det lite kaffe samt plugg. Ska läsa lite Tre systrar, och skriva lite cas. Och så ska jag eventuellt göra historian och lite biologi, fast får se hur produktiv jag blir sen.

Imorrn går jag  08-17. Det är jobbigt med så långa dagar! Man blir så trött, och så orkar man inte plugga när man kommer hem. Man äter, sitter lite vid datorn, kollar lite tv och sen lägger man sig. Men, det är väl lika bra att vänja sig, lär ju bli många långa dagar nästa år om man har otur.

Nähä, kaffe, it is!

/J

Mamma Mia

Garderoben är tom så när som på några lådor som redan är färdigsorterade. Det är helt sjukt hur mycket som kan få plats i en så liten garderob! Hela broderns rum är typ fullt! (och ja, även om han inte bor där längre heter det broderns rum! likadant med systerns rum också!)

Har även läst om första kapitlet av Tre systrar, fattade nog lite mer nu, men det är så krångligt med smeknamnen som man inte fattar, och att det är så många personer. Men den är ju inte så lång iaf, och det är ju bra!

Det blev inte så tidigt igår, och det blev inte tidigt imorse. Lär bli likadant imorrn, även om det känns som att jag har mycket att göra. Men det brukar ordna upp sig, det där! Om inte annat kan jag ju ta ner alla mina tomtar nästa vecka. Det är ju knappast så att nån vistas på mitt rum flera timmar varje dag på veckorna.
Funderar dock på om jag ska plocka fram kläderna jag ska ha med mig upp i veckan redan ikväll, så att det är gjort. Mamma Mia-filmen får gå i bakgrunden iaf! Var ett tag sen jag såg den nu, men den lär ju vara lika bra fortfarande! ;)
Kom på i torsdags när jag plockade upp filmerna jag har haft hemma över lovet att jag har ganska många nu för tiden! Det är ganska fullt i hyllan under dvd/videon. Trevligt sånt! Synd bara att jag inte kollar lite oftare, men jag kollar ju ibland, iaf!

Om inte kvällen ska bli alltför sen, kanske jag ska sätta igång filmen nu.

Ha en fortsatt bra kväll!
/J

Gråa dagar skyndar aldrig på.

Igår började alltås skolan. Åkte upp vid sju, var uppe tjugo i nio, och sen rullade skoldagen på. Vid klockan ett hade jag årets första körlektion, och det gick bra! Ska dock ta tag i det där med teori och sånt på riktigt nu! Ska börja med pärmarna veckan som kommer nu, tänkte jag! Skulle vara skönt att komma igång.

Igår kväll hände inte så mycket. Lyssnade lite på musik, plockade upp saker ur väskan, diskade, åt, kollade tv... Det var väl ungefär det min kväll bestod av. Läste förresten en akt av Tre systrar också, den nya boken/pjäsen vi ska läsa på svenskan.

Idag har jag vart och visat kort för L, och så passade jag på att handla samtidigt. Sen lagade jag lite mat, tacos blev det idag. Efter det kollade jag Let's dance och sedan På spåret. Och där var rälsen jag åker på ca en gång i veckan med! Fast jag åker ju den på andra hållet då...

Nu är det bara tolv dagar kvar. Det känns helt konstigt!

Om man kanske skulle ta och lägga sig tidigt ikväll? Det kanske skulle kännas skönt, och så kommer man kanske upp tidigare imorrn, och det känns inte som om man sovit bort hela dagen. Kanske är bra att vara utvilad, eftersom vi dessutom ska städa ur garderoben imorrn.

/J

Sista kvällen på lovet

Sista kvällen på lovet är här. Känns ju som om det vore igår vi fick lov, men näe, det är nästan 3 veckor sedan.

Natten till igår var jag uppe till 04.20, ungefär. Kollade på hela hockeymatchen plus när spelarna fick medaljerna. Fast eftersom jag tänkte vända på dygnet dagen efter, kände jag att det var dags att lägga sig och kollade därför inte på när de sjöng Oh Canada. Det kanske inte gjorde så mycket, eftersom jag hade haft början av den på hjärnan hela natten.

Annars igår gjorde jag inte så mycket mer än att jag var hos farmor. Sen kollade jag tv och lite så.
Idag har jag bakat mandelbiscotti, de blev goda! :) Jag har även lagat chilli con carne, som också blev god, och så har jag packat lite. Känns lite konstigt att ha med sig en rullväska när jag bara ska sova där uppe en natt, men det är för att jag ska slippa ta med mig allt på söndag. Lär ha en del då också, men behöver iaf inte ta med mig handdukar och sånt då.
Datorn följer däremot inte med mig upp, den får stanna hemma. Det är ju som sagt bara en kväll, så ska nog kunna underhålla mig med något annar för en kväll! ;)

Jag ska nog ta och plocka iordning lite på rummet nu, och även packa helt klart, allt förutom maten då, som jag ska plocka iordning klart imorrn på morgonen. Ska försöka lägga mig ganska tidigt idag med. Sen om jag somnar är en annan fråga!

Ha det bra!
/J

Du säger att du är stark...

Såg reklamen för Mix Megapols skiva, vilket fick mig att lyssna på Gotta be somebody. Från den kom jag sedan in på Rockstar, och i den videon är Kid Rock med, så därför lyssnar jag nu på All summer long.
Rockstar och All summer long påminner väldigt mycket om jobbet i somras, de var ganska populära på radion då, kan man säga. Rockstar påminner mig väldigt mycket om dagarna jag och S spenderade nere vid fhemmet. Vi låg och rensade den där jäkla häcken hur länge som helst, det tog typ 2 och en halv dag, om jag inte missminner mig, och då såg man jorden. Efter typ 2 veckor var det grönt i den igen... Det är inte så upplyftande, vill jag lova. :P Men det är ju åtminstone fint och rensat en stund!

Nu har L kommit hem, hoppas jag får info på msn inom kort! ;)

Håller förresten på att bli frisk idag. Har inte haft någon feber, eller, det har inte känts så iaf. Eftersom jag har smittat brodern har han febertermometern hos sig, så jag kan inte kolla. Hostan, däremot, den behöver jag inte vara osäker på, den finns kvar! ;)

Det är jätte, jätte, jättekallt ute, men jag har ju inte märkt nåt av det, eftersom jag har vart inne ända sen nyårsnatten, men hoppas jag ska få känna av det imorrn! :)

/J

I believe in a thing called love

Fick just lite flashback från Gvddagarna, när jag letade efter E tappade jag bort dem jag var där med och stod med henne på konserten istället. Förbandet spelade I believe in a thing called love, och vi två var de enda som kunde den av de som stog runt omkring. Både hon och jag tyckte det var jättekonstigt! Gvddagarna är ju förövrigt de enda gångerna vi träffas nu för tiden, typ. Synd!

Febern börjar för övrigt gå ner nu, men däremot har jag hostat så mycket så att jag har fått träningsverk i magen. Kanske har magrutor när den här förkylningen gått över? Känns ungefär som att jag har gjort situps i två dagar nu...
Idag har jag spelat slave och mr matt från våran 95 spelskiva. Det har vart roligt! Speciellt när man vinner! Är dock lite jobbigt när man inte kommer på hur man ska göra i Mr matt för att klara banorna, men, men.

/J

Fortfarande sjuk

Japp, hostar och harklar. Hade 39.4 i morse, hoppas verkligen jag blir frisk tills imorrn! Vill inte vara sjuk på lovet! Och vem vill det, egentligen?

Dagen har alltså tillbringats i sängen, kollandes på tv, läsandes Glamour eller med datorn i knät. Just nu kollar jag på hockey. Frölunda vände 0-2 underläge till 2-2, men nu gjorde LHC mål igen.
Har även kollat på 90201 idag, eftersom det var os-krönikan i måndags.

Ja, eftersom jag inte gjort så mycket under dagen, blir det ju inte ett så intressant inlägg det här inte... Men, men. Man kan ju inte få allt, och på senare tid verkar jag ju ändå uppdatera oftare än systern även om jag inte skriver lika mycket... ;)

På måndag kommer L hem, och på tisdag M. Ska minsann skicka iväg sms och få lite uppdatering om resorna! Hoppas på bildvisning när skolan börjar igen! ;)

/J

Nyår i bilder

Eftersom jag har lite tråkigt efter att ha legat i sängen med feber hela dagen, tänkte jag att ni skulle få se lite bilder från nyår.


Tog lite egobilder innan M och S dök upp.


M och S fullt upptagna med att ta kort. Det var alltså dessa två jag firade nyår med.


Och Bea också, såklart!


Vi tog några bilder medan vi kollade på film.


Vid tolvslaget skålade vi i Herrljunga flädercider. Den var god! :)


En av de bättre raketbilderna jag tog under kvällen.


Efter raketerna gick vi in för lite hemmagjord chokladmousse. Den var god! :)


Dagen efter. Jag och M var bara lite trötta...

/J

Gott nytt år!

Gårdagskvällen/natten/dagens morgon var trevlig! :) Vi kollade lite på film, tog kort, åt, pratade och kollade på raketer. Sen åkte S hem, och jag och M kollade på en film till. Vi somnade vid fyra nångång, och sen vaknade vi första gången vid kvart i 10, men somnade om och sen väckte M mig vid 20 över 12. Låg i sängen en stund och sen gick vi ner och satte oss i köket. Sen åkte hon hem vid halv 3...

Drömde en väldigt konstig men trevlig dröm idag på förmiddagen. Vet dock inte hur den slutade, eftersom M väckte mig, men det var trevligt så länge det varade.

Sen M åkte hem har det inte hänt så mycket. Kollat på tv, suttit vid datorn och gjort grönkål är väl vad min dag har bestått av. Men såna dagar är trevliga dem med! :)

Lär ju inte hända så mycket mer idag. Sitta här framför. Kanske kolla någon film, och så ska jag läsa lite i Glamour.

Om ni undrar om jag har några nyårslöften är svaret ett bestämt nej. Med tanke på min självdiciplin hade de ändå bara hållt en dag..

Nähä, hoppas er början på 2009 har vart bra!

/J