Som ett brev på posten

Hörde Don't stop me now med Queen idag på radion och tänkte på studentdagen. Vår utspringslåt, den och Rule Britannia. Rule Britannia var en självklarthet, den andra låten däremot, tog en stund att komma fram till...
Idag kom både Elsas värld, nummer 2 av 3 i serien om Elsa skriven av Sofi Fahrman och min nya externa hårddisk. Om Elsas värld är lika bra som Elsas mode ska det bli trevligt att läsa den! Hårddisken har redan fått filer tilldelad sig. Alla bilder och all musik ligger numer där. Dessutom lite andra saker, och snart ska även HIMYM och BBT läggas in. Känner att det var ett väldigt bra köp, det där!
Jag hoppas även att min fina In and out of consciousness-tröja kommer inom kort! Funderar på att köpa skivan också, fast funderar på att önska mig den i julklapp. Får se om jag orkar vänta! ;)

Framtidstankar

Jaha, då var det tisdag igen. Jag gör ju samma saker mest hela tiden, så känns inte så nödvändigt att uppdatera er. Fast i söndags, när Alek Världsbäst var här, så skrev vi brev till varandra. Brev som kommer fram om 20 år. Brev som vi kommer glömma bort inom kort, och sen inte komma ihåg förrän dagen vi får dem. Om vi ens kommer ihåg det då...

20 år framåt alltså. Jag vet inte ens vad som kommer hända nästa år (mer än att jag kommer spendera det i USA). Jag har ingen aning om vart jag vill bo, vad jag vill plugga till, vad jag vill jobba med, eller någonting. Jag har ingen aning. Vet att många andra har samma tankar, men jag löser det genom att skjuta upp valen. Jag har sagt att jag inte tänker börja på en utbildning förrän jag vet att det är vad jag vill göra, och det tänker jag hålla fast vid. Iaf tills vidare. Jag hoppas att USA ska hjälpa mig komma på vad det är jag vill plugga till, men om det inte gör det får jag väl jobba eller liknande tills jag hittar nåt. Det finns så fruktansvärt mycket att göra, hur ska man kunna välja en sak?

Fullt upp!

Idag har det vart ganska fullt upp. Jobbade först 7-13, sen hem och äta lite, tvätta, och kolla tv. Sen hämtade jag pappa och sen hem och byta om och sen åkte jag till Viktor. Var ett tag sedan jag träffade honom, så det var kul! :) Var där en stund, fikade och lekte och lite så. Sen drog jag hem innan J hämtade upp mig. Vi åkte till Bambu där vi mötte upp B. Där åt vi god mat och pratade en massa, i tre timmar, närmare bestämt! Många samtalsämnen som avhandlades där... Det var trevligt!

Sen jag kom hem har jag suttit här, och nu ska jag kolla lite HIMYM innan jag sover. Tur att det är fredag, för när man väl börjat brukar det bli några avsnitt på rad!

Library lover

Dålig uppdatering här ja.. Men till mitt försvar har jag haft lite annat för mig. Konfaläsning med tillhörande kvällsandakt, kör med filmkväll och HIMYM-tittande. Igår satte jag in mina bilder i ett album, eller vad man ska kalla det. Det ser ut typ som ett finare anteckningsblock fast med helvita sidor. Meningen är att jag ska göra det lite finare med vad jag kallar "wannabe-scrapbooking". Då jag har vänner som Alek och Britta i min närhet känner jag att jag inte kan kalla det scrapbooking... ;)

Idag var jag på biblioteket och lånade Harry Potter och Fenixordern på ljudbok och Good night, Mr Tom. Tänkte jag skulle ha nåt att lyssna på på jobbet, och igår kom jag på att Harry Potter såklart är det självklara valet! :) Och när jag var i biblioteket såg jag att de engelska böckerna uppdaterats lite, och lånade därför Good night, Mr Tom. Har läst den på svenska ett antal gånger, så nu tänkte jag se om den är lika bra på engelska. Det är inte så att jag tvivlar, men ändå! ;) Det jobbiga är att om jag börjar läsa den nu håller jag på med 3 böcker samtidigt... jaja, tur att man kan hålla flera bollar (eller i detta fall böcker) i luften samtidigt.

Waka Waka

Jag funderar på om min kropp försöker tala om att jag får för lite sömn på veckorna... Inatt sov jag inte mindre än 11.5 timmar. Jag slocknade vid 12 och vaknade vid halv 12. Skönt att sova så länge, även om dagen blir lite konstig när man går upp så sent. Men med tanke på att jag gör ganska mycket hela tiden på veckorna och vissa helger var det väldigt skönt att sova tills man är utvilad, även om det visade sig vara klockan halv 12.

Nu bakar jag bullar. Eller, ja, degen är på jäsning, så ska snart baka ut den för att sedan göra kanelbullar. Gott ska det bli, det har jag bestämt! :) Efter det ska jag städa, det är dock inte jättekul kan jag inte påstå... Får väl försöka skynda mig så det blir gjort. Får väl dunka musik på hög nivå så kanske det går lite lättare. Sen ska jag göra sallad och aioli till ikväll, och förhoppningsvis är klockan tidigt när jag är klart med allt så jag kan antingen sitta vid datorn eller börja kolla på en film. Klockan 8 ska jag iaf bort till Gabbi, det ska bli trevligt! :)

Tell everybody I'm on my way

Nu har jag äntligen fått min visumbild. Var tvungen att ringa till fotografen 2 gånger för att få rätt bild och på rätt håll! Först ändrade han bilden till rätt storlek och så innan han skickade den, men då var den på fel håll, och av någon underlig anledning kunde jag inte vända den rätt. Så därför fick jag ringa igen och be honom vända den innan han skickade den och då gick det alldeles utmärkt! Så vid kvart i 3 började jag med min visumansökan, och för en stund sedan hade jag svarat på alla frågor. Så nu ska jag bara läsa igenom alla svar och kolla så allt stämmer, och sedan kan jag godkänna den! Och då kan jag börja kolla upp tider till ambassaden. Ska förhoppningsvis dit samtidigt som E, hoppas det så man slipper åka själv! Känns bättre att ha någon med sig!

Nu ska jag ut och gå med Bea innan jag drar på KU. Ska eventuellt kolla lite film ikväll också, då jag igår lånade inte mindre än 9 filmer av Lina! ;)

I love the way you lie

Försökte skriva igår, men det fick inge vidare, meeeen, idag hittade jag minsann utkastet, men det hjälpte ju inte så mycket... Häromdagen frågade jag familjen lite saker jag behövde veta till pre-departure work och igår fick jag svar. Mamman sa dock att hon skulle ha jättemycket att göra i tio dagar nu, men att hon skulle höra av sig när det blir lite lugnare. Hon mailade även bilder som deras au pair har tagit på huset, så nu vet jag hur jag ska bo! :) Det ser fint ut på bilderna! :)
Igår tog jag även visumkort. Fick 2 med mig hem, och han gav mig sin mailadress så jag kunde få det på mail också, men han har inte skickat det än. Hoppas han gör det snarast, för jag försökte scanna in bilden igår, men då blev färgen jättekonstig och storleken blev också konstig och så. Har han inte svarat imorrn middag får jag väl maila igen...
I fredags beställde jag bilder till framkallning som kom i måndags, så nu har jag massa bilder som jag ska ha med mig. Några ska hamna på ett kollage, några i vanliga ramar, och några får följa med löst. Alla ska dock med över Atlanten!
Idag var jag hos C och fick massage. Det var väldigt skönt vill jag lova! Och nästa vecka ska jag dit igen. Hon sa att det var bra om jag kom ganska snart igen eftersom jag var så stel i axlarna, och det kan jag lugnt hålla med om att jag är!
Har fått reda på att jag får jobba i minst två veckor till, vilket känns väldigt bra! :)

Everything I do, I do it for you

Idag sov jag en stund, gillar sovmornar starkt! :) Sen var jag och mamma ute och gick en runda med Bea. Sen tog jag det lugnt mest hela eftermiddagen innan det var dags att dra upp till kyrkan för att sjunga. Det gick ganska bra, tycker jag allt. Några toner satte jag inte riktigt där de skulle vara, men, men, så är det! Sen kom jag hem och sen dess har jag mest tagit det lugnt, återigen! Skönt med slappa söndagar! Jag tänkte börja med mitt DS 160, men bilderna blev inte bra, så ska ta nya imorrn när det är dagsljus. Hörde även av mig till familjeläkarna för att se om de gör allmänna hälsoundersökningar, och vad det isf kostar. Måste ju göra den snart!

Nu kollar jag Prince of thieves, den är sjukt bra! :)

When all is said and done

Igår var en trevlig dag. Först var det förmiddagsfika hos Alek, och sen följde jag med mamma och Bea ut i skogen. Sen gick jag med Bea en del av vägen hem, och sen på kvällen var det dags att dra till Bella.
Jag och Alek pratade, fikade och kollade på inspelningar som hon gjort. Jag måste börja kolla på Lite sällskap, det verkar ganska roligt, faktiskt!
Vid halv 7 plockade jag upp pizza och kebabrulle och styrde mot Bella. Vi åt, pratade, kollade film och så fick jag massage av deras massagesits, eller vad man nu kan kalla det. Det är typ en "stol" man sätter i en annan stol som sedan ger massage. Väldigt skönt! Mös även lite med Simba, katten, vilket kan låta konstigt för den som känner mig, men vissa katter tål jag tydligen att vara i närheten av. ;)

Jag blir aldrig den samma som förut

Alla pratar jämt om att leva i nuet, vilket kan låta enkelt, men det kan också vara så sjukt svårt. Det finns så mycket att minnas, och så sjukt mycket att se fram emot. Förmiddagsfika, pizza och film, FM, PB-dagen, Stockholm, jul, nyår, USA, London och Gotland. Sommaren 2012, jag vet att det är långt fram, men jag har ändå mina planer. OS och semester med Madde. Jag hoppas att båda blir av, för jag vill, vill, vill! Men, innan dess så är det massa saker som kommer hända som jag inte har en aning om. Ett helt år, där ingenting är planerat. Jag vet några saker jag VILL göra, men OM jag kommer göra det är mer osäkert. Jag får förmodligen helt andra idéer när jag väl kommer dit, och nya vänner, som jag inte ens hört talas om än, kommer få mig på andra tankar. Det känns konstigt när jag tänker på det, kan inte riktigt förstå att det är sant, men det är det. Jag har fortfarande inte fattat att jag verkligen ska åka. Det är väldigt overkligt, och kommer säkert vara det länge till. Frågan är om jag fattar det ens när jag är där.

Kände att jag var tvungen att skriva av mig lite såhär på en fredagskväll tio i elva...

It's gonna be a bumby ride

Kom precis hem från Gislaved. Har vart där och besökt tandläkaren samt färgat/plockat ögonbrynen och färgat ögonfransarna. Tandläkaren tog typ 10 minuter, var inne och lackade bara, men trodde ändå det skulle ta längre tid.
Nu ikväll ska jag äta räkor, aioli och pain riche, gott! Till det serveras ett rykande färskt IDOL-avsnitt och så lite repris av Robinson på det. Ser ut att bli en bra kväll! :)
Innan speedwayen i onsdags.

Vi var Svenska Mästare

Japp. Var. i I preteritum (som det tydligen heter nu för tiden. På min tid hette det minsan imperfekt). Fram till igår var alltså Lejonen regerande Svenska Mästare, men i finalen i år gick det inte lika bra som det har gjort de 2 föregående åren, men, ja ja, som någon skrev på FB: "det är lugnt, de vinner nästa år". Det tråkiga är att jag befinner mig på andra sidan Atlanten då, men jag får väl ta in det 2012 istället! ;)
Slänger upp lite bilder från i tisdags och igår.
LEJONEN!
Min standard-pose under kvällen.

Ska jag falla, ja då ska det finnas tid att falla fritt

Nyss hemkommen från jobbet och precis urkliven ur duschen. Ska på Speedway-finalen i Gvd idag, och imorrn blir det final 2 i Vetlanda! Woohoo, Go Lejonen! Tre SM-finaler på tre år. Tre SM-guld på tre år? Kan ju alltid hoppas! Ska klä på mig ordentligt iaf, och låna mammas fina mössa! Får inte bli mer förkyld nu, så tänkte klä mig varmt, hoppas att det gör att det inte blir värre!

Idag fick jag mina skivor, och lyssnar därför på underbara Melissa Horn nu, hon sjunger så fruktansvärt fint! :)
Nähä, göra sig i ordning nu, kanske?!

You wanna be on top?

Är som tur väl är frisk idag. Eller, ja, någorlunda iaf, näsan rinner, men har varken feber eller huvudvärk. Tur att jag inte behövde vara hemma idag iaf, har ju en del roligt att göra denna veckan! :)

Igår mailade jag till familjen med lite frågor och två bilder, de har dock inte svarat än, men hoppas de gör det snart. Tänkte att jag skulle maila lite med dem, och hålla kontakten, så jag inte bara dyker upp om 3 månader utan att vi har pratat eller mailat. Började även med pre-departure work igår, och där var det saker jag skulle svara på som jag inte har en aning om, så måste fråga det när de svarat på första mailet. Det är iofs ganska bra, för då har jag nåt att skriva, och det blir inte lika kortfattat.
Jag har börjat läsa Twiligt nu igen, på engelska, så klart! Har läst första och halva andra, men sen kom läxor och skolan i vägen, men nu tänkte jag läsa ut alla fyra, antagligen innan jag åker, men funderar på att ta med mig dem ändå, men har lite andra böcker jag också vill ha med. Får se hur många jag kan ta med mig, känns som att jag kommer ha typ 20 kilos övervikt, men får väl försöka packa lätt. Man kan ju trots allt köpa där, och det lär ju mest bli shorts och linnen, och det väger ju inte så mycket! ;)
Nu har änligen en ny säsong av ANTM börjat! :)
KAN NÅGON FÖRKLARA FÖR MIG VARFÖR JAG INTE KAN GÖRA STYCKINDELNINGAR?

I wanna dance with somebody

Idag på förmiddagen var jag i kyrkan. 4-åringarna skulle få sina biblar, och så var det Änglamusikal. Jag vaknade med ont i halsen, och var trött, och detta höll i sig. När jag kom hem fick jag ont i huvudet och frös också, så jag la mig i sängen och här har jag legat hela eftermiddagen. Med datorn i knät och tvn på. Har kollat idol samt sovit, och haft mycket märkliga drömmar. Hoppas dock att jag inte blir mer sjuk, det är ju Speedway både på tisdag och onsdag, och så har jag ju jobb denna veckan också, och lön är trevligt, speciellt eftersom listan på saker jag vill göra i USA bara blir längre och längre.. ;)

Har kollat upp lite vad jag kan plugga under mitt år, och hittat tre kurser som verkar roliga! 2 historiakurser samt en Shakespearekurs. Den ena historiakursen är typ IB-historia, så det är ju mest repetition, och den andra är Amerikansk historia från 1900-nu. Men ska kolla upp lite mer vad det finns, och hur jag anmäler mig och vad det kostar och så. En av dessa kurser ger 4 credits, och jag tror det är minst 7 man behöver, så isf kan jag ju läsa 2 av dem! :)
Har läst lite om vad den nuvarande Au Pairen hos familjen tycker om dem och vad hon får göra och så, och hon tycker de är jättebra, vilket verkar bra! Kollade på "Letters from America" på hemsidan, och då var ett av breven från henne. Så det var bra! :)

Hit me baby one more time

Ny design. Jag tänkte att nu när det är klart ATT jag ska åka och VART jag ska åka kan jag göra min blogg lite USA-inspirerad. Jag är inte helt nöjd, men orkar inte ändra mer idag. Jag tänkte dessutom lägga till lite tidsskillnader och nedräkning och sånt, men det kommer när jag listat ut vart i kodmallarna det ska in! ;)

Idag har jag som sagt vart på Konfaläsning, sen var jag och pappa inne hos farmor en sväng och sen åt vi pizza. Och om en stund kommer Alek. Jag gillar att vi träffar varandra oftare nu än vi gjorde under de tre åren på gymnasiet! Det får väl bli intensivträffar nu fram till jag åker. Tur att vi redan övat på att vara ifrån varandra mycket och inte ses så ofta. Såhär länge har vi dock inte vart ifrån varandra sen vi var 5 år (innan vi lärde känna varandra, alltså).




Kollar på dansfeber nu, därav titeln! ;)

Close your eyes so you don't feel them

Är nyss hemkommen från KU och ledarsamling. Det var trevligt, som vanligt, och Med Andra Ord är ett SJUKT kul spel! Det är i klass med Alias, faktiskt! Det är ju iofs typ likadant, även om vi hade lite andra regler. Och även om alla tog våra rätta svar vann jag och E ändå!

Imorrn är det Konfirmandläsning och på söndag är det Barnens Bibel-utdelning, så får nog bli tidiga kvällar i helgen, för sovmorgon får jag då inte, vilket är lite synd, behöver sova då jag brukar vara uppe lite längre än jag borde, men, men. Sova kan man göra någon annan gång! :P
Snart hoppas jag att jag får mitt Acceptance Pack, så jag kan börja fixa med visum och så. På måndag tänkte jag att jag ska boka tid på Vårdcentralen för den där hälsoundersökningen jag måste göra. Hon jag pratade med förra gången sa att det kan ta 2 veckor innan jag får tid, men får väl se vad de säger när jag ringer igen! Ska nog kolla lite andra Vårdcentraler också, bara, ifall det är billigare där.
Nähä, nu ska jag leta fram en text jag ska läsa imorrn, och sen ska jag sova!
96 dagar kvar till USA.