Sunny California

Idag började jag jobba klockan 7, M vaknade tidigt, redan 7.20 så vi satt framför tvn och åt frukost innan jag klädde på honom och körde honom till skolan. Sen var jag inne och köpte värktabletter, typ alvedon, även om huvudvärken inte gjorde sig lika mycket påmind idag. Fortfarande lite förkyld, dock. Sen kollade jag lite Halv 8 hos mig och Gilmore Girls, gjorde okladdig kladdkaka med hallon i, skrev med Madde, systern samt Fröken Pettersson samt bokade Skype-tid med storebror. Sen åkte jag och hämtade M, han lekte lite med C och sen åkte vi till parken som är nära skolan, det var väldigt fint väder idag, minst 20 grader, skulle jag tro, och strålande solsken! Som tur är är det mest skugga i parken dock, vilket är ganska skönt! Vi var i parken i ca 1,5 timme innan det var dags för pianolektion. Jag köpte mig en hallonlatte samt bad om isvatten och satte mig ute. Det var perfekt, armar och ben i solen och ansiktet i skuggan, så man fortfarande kunde se någonting då jag glömt solglasögonen (är fortfarande inte riktigt van vid solglasögon då jag inte använt det på typ 9 år, eller hur länge det nu är jag haft glasögon). Satt och lyssnade på lite podcasts och lite musik, det blev väldigt varmt efter en stund, vill jag lova! Sen åkte vi hem och åt middag, sen kollade vi lite tv och sen var det dags för M att göra sig iordning för sängen, jag läste några god natt-sagor för honom och sen var det dags att släcka lampan.

Sen plockade jag iordning lite på mitt rum då städarna kommer imorrn och nu kollar jag återigen på Gilmore Girls. Hoppas morgondagen går fort, för på fredag händer det mycket trevligheter! Först är det OS2012-planering med systeryster och Alek Världsbäst, sen på kvällen efter jobbet är det dags för premiär på The Cheesecake Factory! :D Har velat gå dit ett tag, så ser fram emot fredag kväll! Ska dit med V samt A, en annan tysk au pair som är ganska ny här. Dock kommer vi inte äta förrän runt 21, så kommer få äta nåt mellanmål på kvällen så jag inte blir alltför hungrig! haha.

Nu när sunny California är tillbaka tror jag Ms simlektion blir ganska trevlig imorrn! ;)

Prison Break

Jag måste börja med att ge manusförfattarna av Prison Break stor cred! Även om jag sett första säsongen, (och andra) så tycker jag första säsongen är så sjukt spännande att jag vid vissa tillfällen typ inte vågar kolla. Det är fruktansvärt spännande!

Igår jobbade jag alltså 10 timmar, det gick ändå helt okej! M var piggare, men sov ändå lite på eftermiddagen. Igår hade jag fortsatt ont i halsen och hostade en del.

Idag började jag jobba 8.15, körde M till skolan, lämnade tillbaka böcker på biblioteket och sen åkte jag hem. Skrev med folk och kollade en massa Prison Break-avsnitt! Haha! När jag åkte och hämtade M började jag få huvudvärk, M lekte lite med C efter skolan, och sen åkte vi direkt hem för huvudvärken släppte inte, så jag ville åka hem och ta det lugnt. Hela eftermiddagen har mitt huvud varit väldigt tungt och dunkat av och till. Halsen irriterar ibland och jag hostar av och till, jag ogillar förkylningar! Hoppas iaf att huvudvärken går över med hjälp av lite sömn.

Imorrn börjar jag klockan 7, då värdmamman är på jobbresa, sen är jag som vanligt ledig 9-15 och sen jobbar jag fram till 20.15.

Nu har jag bara 2 avsnitt kvar på första säsongen, så nu ska jag kolla på dem, och sen ska jag sova!

Onsdag-söndag

Onsdag: Jobbade morgon, sen åkte jag och träffade upp V på Jamba Juice, det var gott! Sen gick vi på Target och sen åt vi på Pizza My Heart innan jag åkte hem. På eftermiddagen hämtade jag upp M, han lekte lite med C, åkte hem, åkte på pianolektion/Starbucks och sen åkte vi hem och åt innan jag slutade.

Torsdag: M var ledig från skolan, började jobba klockan 8. Klockan kvart i 10 åkte vi mot Children's discovery museum för att möta upp N, Ns syster C och deras mamma. Museet är som typ Xperimenthuset i Växjö för er som vart där, och enligt Ns mamma byter de saker ett par gånger om året. Just nu är temat cirklar, man kunde bland annat snurra en platta med reflexer samtidigt som en lampa i taket tog kort med 2 sekunders slutartid så reflexerna bildade cirklar. M och N sprang runt och kollade och sen åt vi lunch där. Sen lekte de lite till och sen åkte vi hem. Det var dock lite jobbigt att köra, för det ösregnade och det skvätte så mycket från bilarna att det bildades en "dimma" över vägen. Sen var vi hemma en stund och sen åkte vi till Ms simlektion. Var som sagt sämre väder denna veckan, så jag satt inomhus och lyssnade på podcasts. Sen åkte vi hem och åt och sen slutade jag.

Fredag: Var ledig på förmiddagen, åt frukost på ett café, sen åkte jag hem och skrev med folk hemifrån. Vid halv 4 hämtade jag upp M och åkte mot Little gym, sen åkte vi hem och åt och sen kollade vi på lite film och åt popcorn innan jag läste en bok för honom och han somnade. Sen kollade jag Halv 8 hos mig och Så ska det låta på datorn tills värdföräldrarna kom hem och jag kollade Gilmore Girls.

Lördag: Vaknade 08.30 steg upp och åt frukost, kollade lite tv och så fram till klockan 10 när jag började jobba. Vi lekte lite hemma fram till lunch, och efter lunch tänkte jag att vi skulle åka till biblioteket. Dock sa M att han var trött, så vi satte oss på soffan och jag läste lite för honom. Sen somnade han i soffan och efter ca 20 mintuter kom värdföräldrarna hem, värdpappan flyttade då över M från soffan till Ms säng. Värdmamman tyckte att vi skulle låta M sova, så han sov i ca 2,5 timmar innan han vaknade och kollade lite på TV. Han mådde bättre under kvällen, men idag har han tydligen också haft en lång nap, och varit trött.

Idag: Vaknade vid 09, duschade och åt frukost, sen mötte jag upp V vid ett mall vi inte vart vid innan, men som var väldigt trevligt! Jag handlade lite på Victoria's Secret, Lush och Origins och vi åt varsin pizzaslice. Sen fortsatte vi mot HM innan vi gick och köpte kaffe på Starbucks. Jag drack min raspberry latte, men denna gången med is, det var inte riktigt lika gott... :P Men det blev godare och godare för varje klunk! haha! V såg att det fanns en cupcake-store jämte Starbucks, så då köpte vi varsin cupcake där. Sen åkte vi vidare mot en flea market (som jag mest skulle vilja likna med typ Unnaryds torg, fast sjukt mycket större) dock gick vi inte där så länge, det fanns inte så roliga saker där. Sen åkte jag och släppte av V vid hennes bil och sen åkte jag hem. Nu kollar jag på Hairspray och dricker te, har nämligen ont i halsen och tänkte kurera med te, håll tummarna för att det hjälper, är ni vänliga! När filmen är slut tror jag att jag ska bada fotbad och använda en av sakerna jag köpte på Lush, en fotpeeling.

Eftersom M inte har vart så pigg idag, ska han vara hemma från skolan imorrn och jag jobbar därför 10 timmar, börjar 8 och slutar klockan 18.

Jag vet att jag inte uppdaterar så ofta, men det händer inte jättemycket just för tillfället.


En liten egobild jag tog häromkvällen.


Min grande iced raspberry latte och Vs grande iced caramel macchiato


A cupcake-box


Min cupcake, som dock inte var lika god som den ser ut.


Dagens shopping

Pärla

Jag besökte IKEA igår och hittade då en burk, en ganska stor burk, med pärlor samt 4 pärlplattor och jag måste säga att det här med att pärla är sjukt underskattat! Och jag fick dessutom på en hemsida tipset att man kan använda korsstygnsmönster även till pärlplattor! (Man kan även bildgoogla och sen räkna hur många pärlor man ska sätta). Här är två av mina alster:


Super Mario-svamp


En G-klav

Gårdagen flöt på bra. På morgonen var det fullt hus, kusinerna skulle packa klart det sista och få med sig allt hem och M skulle förbereda sig för skolan. Han började lite senare då kusinerna skulle åka härifrån klockan 09,30. Så vid halv tio lämnade jag av M vid skolan och sen åkte jag mot IKEA där jag som sagt köpte pärlor och pärlplattor. Köpte även lite godis och så. Sen åkte jag hem och tog det lugnt. Sen började jag jobba och när M och N hade lekt lite med C efterskolan följde N och Ns mamma med hit och sen lekte M och N. Sen åt vi och sen kollade vi lite tv innan värdmamman kom hem och jag slutade. Sen kollade jag på Miracle, vilket var en väldigt bra film! Satt och var helt nervös även om det står på baksidan att de vinner (och annars kan man ju bara googla det, då den bygger på en verklig händelse, USA:s hockeylandslags väg mot OS-guldet 1980).

Idag började jag klockan 8, sen gjorde jag mellanmål och hjälpte M med frukost och så och sen åkte vi. När jag kom hem gick jag ut och gick en runda, sen satte jag mig i solen en stund och lyssnade på F&Fs podcast. Sen skrev jag lite med folk och kollade lite One tree hill och lite Halv 8 hos mig innan det var dags att åka och hämta upp M. Han lekte med C lite, och sen åkte vi till biblioteket. Jag hämtade upp Gilmore Girls säsong 2 samt 2 filmer till, och M lånade 2 filmer och 2 böcker. Sen åkte vi hem och pärlade lite (verkar som att pärlplattor inte finns här i USA...) och sen åt vi. När vi hade ätit kollade M lite Nicke Nyfiken och sen hoppade vi i hot tuben. Nu sitter jag och kollar Gilmore Girls och tar det lite lugnt.

Mobilkameratömning

Ja, idag tyckte jag att det var dags att tömma mobilkameran, så här kommer några bilder som jag när de tagits tänkt lägga upp på bloggen.


M har en badboll med en karta som är lite feltryckt...


På IKEA.


Här är alltså croisanten med omelett, ost och skinka.
På bilden ser den ju gigantisk ut, men den var som en vanlig croisant!


Blommor


Ni som är lite mer bevandrade bland blommor - visst är det väl en kalla? (Och ja,
inte en Charlotte då...)

Håll ut: det kommer bilder på slutet!

Okej, 2 inlägg på en vecka är lite lite, jag vet! Men jag hoppas att ni står ut med mina uppsatser ni får lite då och då! :P

I fredags hade jag alltså ledig förmiddag och då passade jag på att äta frukost på ett bageri. En croissant med skinka, ost och omelett inuti sig och en kaffe latte blev det, och det kan jag tänka mig att äta igen, för det var väldigt gott! Efter det åkte jag till Target, hittade dock inget speciellt. Sen åkte jag hem och var hemma en stund, skrev med Alek och lite så innan jag åkte iväg igen. Hämta upp M, han lekte lite med sin kompis och sen var det little gym. Efter det åkte vi hem och åt, och sen slutade jag. Gjorde inte så mycket på kvällen, kollade lite så ska det låta och lite film innan det var dags att sova.

Försökte sova länge på lördagen, men det var inte så lätt med 4 barn som sprang runt i huset. Steg alltså upp ganska tidigt, åt frukost, satt vid datorn och sen kollade jag Prison Break. Sen var det dags att åka till Target för att möta upp V. Vi började med Starbucks, sen fortsatte vi till Target där jag beslutade mig för att hitta Beatles-tröjan jag funderat på att köpa ett tag, blev även ett UNO-spel och lite annat smått och gott. Sen åkte vi mot stället där Vs familj är medlemmar där vi hoppade i bubbelpoolen innan vi simmade lite och sen hoppade i bastun. Sen satt vi lite till i bubbelpoolen innan vi åkte och åt på Subway. Sen åkte vi hem till V där vi spelade lite UNO och så. Sen åkte vi till bion där vi kollade på Paul, som var helt okej. Inte lika rolig som Just go with it, men den funkade. Sen åt vi lite pizza från Pizza my heart och sen åkte vi hem till V och kollade Glee. Sen var vi trötta och la oss och sov.

Imorse låg vi och drog oss en stund innan vi gick upp och åt frukost. Sen åkte vi till Target igen (jag har alltså besökt 3 olika Target på tre dagar) jag köpte ett fodral till min lilla kamera, vilket var på tiden, samt 2 filmer: Miracle och Remember the titans. En ishockeyfilm och en film om amerikansk fotboll. Sen åt vi på en hamburgekedja som heter Five Guys, du betalar för hamburgaren och sen får man välja vilka tillbehör man vill ha. Hamburgarna smakade hemmagjorda, och trots att jag inte fick någon tomat på, som jag beställde, så var det mycket, mycket gott! Sen åkte vi till Walmart och sen köpte vi kaffe på Starbucks innan vi åkte hem till V och kollade lite mer Glee. Sen åkte jag hem och nu kollar jag Prison Break igen.

Imorrn är det ny vecka, och på lördag ska jag och V förhoppningsvis ha filmkväll och sen på söndag är det dags för SF och Britney!

Men tillbaka till nuet och några bilder!


Vi hittade lagom stora B&J's förra veckan!


Nej men ojdå!


Min nya tröja


Somewhere over the rainbow

Posten, biblioteket och simlektion

Igår hände inte så mycket mer än Ms pianolektion, innan vi åkte dit lekte han med N och sen var vi hemma i typ en halvtimme och sen åkte vi då till pianolektionen och jag hängde på Starbucks och läste The girl with the dragon tattoo. Sen åkte vi hem och åt och sen slutade jag.

Idag började jag kvart i 8, gav M frukost, åt frukost själv, klädde på M (mycket gröna kläder idag pga St Patricks day) och gjorde mellanmål. Sen var det dags att åka. När jag släppt av honom åkte jag till biblioteket för att hämta ut Prison Break säsong 1 på dvd, bara för att få reda på att biblioteket inte öppnar förrän klockan 10 (jag var där vid kvart över 9), så det var bara att åka hem igen, efter jag köpt en påse tranbär till Lina. Åkte hem och kollade film, skrev med systern, åt lunch och så för att sedan åka mot posten för att skicka paket. 45 minuter tog det, men efter mycket om och men och ifyllande av lappar hit och dit var paketen på väg. Sen åkte jag till biblioteket och hämtade upp Prison Break, samt två andra filmer: The heartbreak kid och Garden State, 2 filmer som jag inte har sett, men som jag hoppas är bra. Just för tillfället kollar jag iaf på Prison Break, och även om jag sett första säsongen innan så är jag sjukt nervös varje gång nånting händer! :P

Efter jag lånat filmerna åkte jag och köpte en kaffe och sen hämtade jag M. Åkte mot simlektionen, och under tiden han hade lektion satt jag i en solstol i solen och lyssnade på Vinn Adams Pengar. Efter det åkte vi hem och åt, och sen var det dags för mig att sluta. Nu kollar jag som sagt Prison Break, imorrn har jag ledig morgon, så förhoppningsvis får jag sovmorgon! Sen jobbar jag 3-7 och sen kommer kusinerna på besök, och jag är ledig lördag-söndag.

NHL-hockey

I lördags började jag jobba klockan 09:30. På förmiddagen åkte jag och M till biblioteket, han lånade 2 filmer och 2 böcker och jag lånade 3 filmer och The girl with the dragon tattoo (Män som hatar kvinnor) som jag börjat läsa igen. Än så länge är den lika bra på engelska som den är på svenska. Efter biblioteket åkte vi hem och åt lunch, och sedan begav vi oss mot parken. Sen var vi hemma en stund och sen slutade jag. Då var det dags att göra sig iordning för kvällen.

Åt lite och sen styrde jag kosan mot San Jose. När man ska parkera måste man ha lösa pengar, vilket jag kom på när jag var på motorvägen, så jag fick köra runt i ca 15 minuter och leta bankomat, eller, rättare sagt parkering så jag kunde ta ut pengar. Hittade iaf det, så jag åkte och parkerade vid HP Pavilion och gick och hämtade ut min biljett. Det gick smärtfritt även denna gång, och behövde bara visa passet. Sen gick jag in i arenan och tog mig mot platsen där Rangers åker ut på isen. Där stod jag en bra stund, pratade lite med en från LA-området som höll på Rangers, eller ja, ganska mycket, det var ju trots allt en ganska bra stund jag stod där. Vi pratade om svensk hockey, och om NHL och lite så, han hade en del frågor. Bland annat om varför Modo var kända, om de kom från Stockholm och om de var Sveriges bästa lag... Fick även förklara att tröjan jag hade på mig var från laget Lundqvist spelade i i Sverige. Till slut kom iaf spelarna ut, med Henke i spetsen! Kollade uppvärmningen och sen gick jag och försökte komma närmre där Henrik "vilade" när den andre målvakten värmde upp. När jag går där inne hör jag plötsligt någon skrika "Västra Frölunda!". Det visar sig vara en göteborgare som flyttat till området norr om San Francisco för att jobba som hästtränare. Hennes pojkvän spelar hockey och håller på Sharks, så de brukar åka ner på några matcher. Hon hade en Tre Kronor-tröja på sig med #3 Murray på ryggen. Vi pratade lite, och sen sa hon att hon kunde följa med och hjälpa mig skrika på Henke, så att han kanske kunde se oss, mig med Frölunda-tröjan och henne med Tre Kronor-tröjan, och skrek gjorde vi, men han hörde oss inte.. :( Det gjorde dock de andra som stod och kollade, för de vände sig om och kollade på oss! haha! Sen sa jag hej då till henne och gick och satte mig. När jag satt mig inser jag att jag sitter precis jämte där Sharks åker igenom hajen för att komma ut på isen, ganska hyffsad plats, med andra ord! Matchen är spännande och slutar 2-2. Förlängningen och straffarna kollar jag på på en tv i gången, för jag väntar på att springa ner där Rangers går ut. När Henke klarar sin straff, och Rangersspelaren sätter sin, tar jag löpet ner för trapporna (det går dock inte jättefort, eftersom alla andra försökte gå upp för att komma ut). När jag kommer ner ska Henke precis gå av isen, så jag skriker jättehögt och ger honom en klapp på axeln, dock fortsätter han bara ut, så han får inte se min fintröja.. Men, men, jag fick ju ge honom en "bra spelat-klapp" på axeln! Fick dessutom se en bra NHL-match med Rangers, så jag kan inte säga att jag inte är nöjd! ;)

I söndags vaknade jag ganska sent, eftersom det var byte till sommartid här i helgen, skulle Skypat med både mamma&pappa och Jocke, men det blev ju inte riktigt så. Klockan 12 hämtade V upp mig för att åka till the Great Mall. Vi gick där en stund, och sen åkte vi vidare. Efter att ha åkt runt lite kom vi hem hit och kollade lite film, åt B&J och lite chips. Sen var klockan sent och det var dags för henne att åka hem. Då var jag ganska trött och gjorde inte så mycket mer.

I måndags började jag jobba klockan 8, gjorde mellanmål och gav mig och M frukost, sen åkte vi. Sen kom jag hem och skypade med mamma och pappa. Sen gjorde jag lite mat och sen började jag jobba igen. M hade en playdate med N, så vi åkte hem till deras hus och medan de lekte pratade jag med Ns mamma, barnvakten hon har till Ns lillasyster C samt N och Cs kusin som var på besök. Vi åkte hemåt vid 5 och då var det bara att äta, och sen slutade jag. Efter att jag slutat var det dags att byta om och åka på Cluster-meeting, vilket är ett möte för au pairerna i området. Hiphopdanslektion stod på schemat. I början gick det ganska bra med koreografin, men när man skulle hoppvända gick det inte alls, och speciellt inte när vi gjorde det till musiken.. xD Roligt var det iaf, och tiden gick fort. Efter det åkte vi till Starbucks.

Igår började jag återigen vid 8, gjorde mellanmål och frukost och körde M till skolan. Sen skypade jag med storebror, skrev med Alek och Madde och gjorde köttfärssås. Sen började jag jobba igen, hämtade M, han lekte lite med sina kompisar och sen åkte vi hem. Igår var vi bara hemma, eftersom han inte är det så mycket annars. Idag är det ju till exempel pianolektion, så jag får hänga på Starbucks lite.




Uppdatering imorrn!

Jag vet att jag skulle uppdaterat i söndags, men det blev inte riktigt av, och igår hade jag annat för mig, kommer dock berätta om helgen och gårdagen imorgon, jag lovar!

Så länge får ni kolla på en bild som jag tagit själv på självaste Henrik Lundqvist!

Bilden är tagen under uppvärminingen, om ni undrar varför det ligger en puck bakom honom.


Tsunamivarning

Efter jordbävningen i Japan var det tsunamivarning även här i Kalifornien. Det har inte blivit några jättestora förstöringar, men en man saknas efter att ha åkt med ut i vattnet, och några båtar har strykt med. Det kan ha varit mer, men detta är det enda jag hört om. Det är lite läskigt det här med jordbävningar ändå; japan ligger ju jättelångt bort! Eller?! Och ändå kan kraften från en jordbävning (okej, en väldigt stor jordbävning, men ändå) märkas ända hit.

Idag var jag som sagt ledig på förmiddagen. Eftersom jag var uppe till kvart över 1 inatt tänkte jag sova länge. Vaknade först klockan 7 och var jättepigg, men försökte somna om. Sen vaknade jag klockan 8 igen, när M vaknade och sprang utanför min dörr, sen låg jag och halvsov tills de åkte och sen vaknade jag klockan 20 i 10 igen. Sen hände inte så mycket, kollade tv, skrev med Madde och inte så mycket mer. Sen var det dags att åka till Ms skola för att hämta upp honom. Han lekte lite med sina kompisar och sen var det Little Gym. Efter det kom vi hem och åt, sen kollade M lite på tv och sen kom värdmamman hem. Nu sitter jag här och kollar Vänner och håller mig ifrån Facebook och Twitter, jag ska nämligen kolla på På Spåret, och förra veckan fick jag reda på svar OCH vilka som gick vidare via dessa sociala medier, så därför väntar jag med att logga in där! :P

Helgen är ganska fullbokad, som vanligt, så kommer förmodligen inte bli någon uppdatering här förrän söndag, men då blir det hockeyuppdatering och shoppinguppdatering som gäller! :)

För övrigt så såg jag en burk med Felix lingonsylt i mataffären idag. 8 dollar skulle de ha för 200 gram, det tyckte jag var lite dyrt... Billigare att köpa IKEAs variant då! haha

Ha en trevlig helg, hörrni!

Britney Spears om två veckor och NY Rangers har landat

Idag fick jag sovmorgon till kvart i 8, dock vaknade jag klockan 7 ändå. Det här med att inte kunna sova är inget jag gillar nåt överdrivet... Speciellt inte när jag somnar om typ 5 minuter innan alarmet går så jag är jättetrött när jag måste stiga upp.

Gick iaf upp, gjorde iordning frukost och klädde på M, kollade lite tv och sen borstade vi tänderna och sen var det dags att åka. Kom hem, kollade tv, skrev med Alek och Madde, kollade lite mer tv och tog det mest lugnt. Sen åkte jag och köpte lite tops och så hittade jag nåt som jag glömt bort att jag visste fanns; Pop Rocks! Kommer ni ihåg? Godiset som "exploderar" i munnen! Haha, det tyckte jag var lite festligt, så jag köpte mig en påse. Sen var det dags att köpa kaffe och sen hämta M. Åkte mot hans simlektion, och när han simmade lyssnade jag återigen på pocast. Sen åkte vi hem och åt, och sen hann vi inte med så mycket mer innan jag slutade.

Nu har jag kollat Halv 8 hos mig och Sveriges värsta bilförare, som för övrigt är helt fruktansvärt roligt! Idag satt jag verkligen och skrattade högt! haha! Har även hunnit med att spela lite the sims, och nu kollar jag Gilmore Girls. Imorrn har jag sovmorgon, börjar inte förrän jag behöver hämta M, så ska försöka vara uppe ett tag, så jag kan sova imorrn, förhoppningsvis funkar det!

För övrigt ska jag se Britney Spears om 2 veckor! Hon har en gratiskonsert mitt inne i San Francisco, så då tänkte jag och V åka dit och kolla in det. De ska spärra av ett stort område inne i SF mellan klockan 12 på natten och 17 nästa dag, allt för att hon ska spela in en konsert som pågår i en timme. Lite roligt ändå, och gratis är ju alltid gott, jag är ju från småland! ;) Haha!

Och på tal om kändisar, (hmm, inte den bästa övergången någonsin...) så är NY Rangers i San Jose nu. Hur coolt är inte det? Synd att det är lite större än Jkpg, så inte Vaktmästarkurt kan tala om för mig vilket hotell de bor på som han gjorde när VF bodde i Jkpg. (Problemet är ju förstås då även att jag inte går på Peset här, och att det är väldigt liten sannolikhet att Kurt befinner sig i San Jose.)

För övrigt så är både The OC - the complete series och Gilmore Girls - the complete series väldigt billiga på amazon. Ska väl dock försöka att inte köpa nåt... Ska iaf vänta lite till, hade jag tänkt! Haha, får väl se hur länge jag klarar mig innan jag klickar hem dem.. ;)

Min oerhört intressanta dag...

3 dagar i rad! Woohoo! Är ni inte oerhört lyckliga? Haha. Tyvärr blir det väl inte världens roligaste inlägg, men lite ska jag skriva iaf!

Idag vaknade jag klockan kvart i 7 av att M vaknade. Låg och halvsov i 10 minuter innan jag gick upp. Sen åt vi frukost framför tvn, kollade på Sesame Street för första gången, och det var lite halvroligt. När Elmo skulle sova tillexempel, då var det dags för "celebrity lullaby" alltså att en kändis kommer och sjunger godnattvisa. Det skulle inte jag tacka nej till, vill jag lova! ;) Haha. Sen kollade vi även på Sid the science kid innan det var dags för att åka till skolan. Sen åkte jag hem, kollade tv och skrev med folk, kollade Halv 8 hos mig och Gilmore Girls samt åt lite, och sen var klockan helt plötsligt halv 3 och det var dags för mig att åka och hämta upp M.

M lekte lite med N, sen åkte vi hem och lekte lite här innan det var dags för piano och Starbucks. Jag har börjat lyssna på p3 dokumentär nu, så de 45 minutrarna M hade lektion gick väldigt fort. Podcasts är för övrigt grejen nuförtiden. Jag lyssnar på p3 dokumentär, Filip & Fredriks podcast, Husmorsskolan i p1 samt gamla Sommar-avsnitt. När lektionen var över åkte vi hem och åt, idag stod tomatsoppa på menyn så det var bara att värma, så det gick väldigt fort... Och nu sitter jag här, kollar Vänner och ska snart börja spela the sims samt kolla på Top Model.

Ja, det var väl min dag. För övrigt ser jag väldigt mycket fram emot hockeyn på lördag och min shoppingtur till the great mall med V och skype på söndag!

Slänger in en liten bild för att göra inlägget lite roligare...


Det blev Idol-Olle (Idolle?) bilden, mest bara för att jag lovade Alek och Madde
det för jättelängesen!

Nya tröjor

Idag började jag alltså klockan 7. Det var ungefär lika jobbigt som vanligt att stiga upp! :P Låg iaf i soffan och kollade top model (gammalt avsnitt) en stund tills M vaknade. Då var det frukost och göra iordning mellanmålen. Sen klä på honom och borsta tänderna, och sen körde jag honom till skolan.

När jag släppt av honom åkte jag mot San Jose för att möta upp V på starbucks. Det var jättemycket folk, så när vi fått vårt kaffe gick vi in i en sminkaffär en stund tills de andra affären öppnade. Vi började i en affär där vi kollade skor, hittade dock inga vi ville ha. Sen fortsatte vi in på Old Navy, där jag provade några olika shorts, men det var konstig passform på dem, så blev inga. Sen gick vi in på Ross som är en outlet för designersaker. Eftersom väskan jag köpte på Forever 21 håller på att gå sönder ( :( ) så bestämde jag mig för att köpa en ny. En Nine West blev det, den har kostat $79, jag köpte den för $20, så jag är ganska nöjd. Sen gick vi till Target, som är en av mina favoritaffärer, även om det samtidigt är en av de affärerna jag gillar minst, för jag hittar alltid massa saker att köpa där... haha! Idag blev det två t-shirtar. En ville jag ha så gärna att jag köpte en för stor, för det fanns bara i den storleken! :P Jag handlade dem på herravdelningen, för de hade fina tryck, även om många av dem var slut. Det blev iaf en Supermantröja och en Super Mario-tröja. Mycket nöjd! :D


Mina nya tröjor! :)


Min nya väska.

Efter Target var V tvungen att åka hem, så jag köpte mig en macka på Subway och sen åkte jag hem, kollade datorn, Gilmore Girls och åt min macka. Kollade även Halv 8 hos mig. Sen åkte jag och hämtade M, han lekte lite med sin kompis, och sen åkte vi hem. Lekte lite innan det var dags för middag, och sen kollade vi lite på film innan värdpappan kom hem, och nu sitter jag här och skriver och kollar Gilmore Girls. Imorrn händer det nog inte så mycket, tänkte ta det lugnt på förmiddagen, och sen är det ju piano, så då blir det Starbucks för min del. Idag köpte jag förresten deras 40-årsmugg, så nu har jag tre Starbucksmuggar att lägga till min samling. Ja, muggar har jag snart så det räcker och blir över! ;) haha!


Min nya Starbucksmugg. (Det är ett öra på den, men det är på andra sidan)


Helgen

Jag har haft lite annat för mid sedan sist jag bloggade, så när jag har haft lediga stunder har jag inte riktigt haft orken att slänga upp ett inlägg, men nu så!

I fredags jobbade jag alltså först 7-9 och sen tror jag inte jag gjorde så mycket fram tills jag började igen klockan 14.45. Sen åkte vi iaf till Little Gym innan vi åkte hem och lekte lite. Efter en stund kom värdpappan hem, och då var det dags att åka mot Red Robin, en restaurang med hamburgare och sånt. Efter ca en halvtimmes väntan på bord fick vi äntligen plats och åt. Jag åt en hamburgare med pommes och det var väldigt gott! De kan verkligen göra hamburgare i det här landet! ;) När vi kom hem tog jag det lugnt, kollade lite tv och så och sen sov jag.

I lördags var det nämligen dags för SF igen. Jag skulle möta upp V, en au pair från Tyskland som hamnade ca 25 minuter ifrån mig efter en rematch. När jag kommit till tågstationen och köpt min dagsbiljett ringde V och sa att hon missade tåget, så jag gick till en bokaffär och hängde där tills nästa tåg gick, en timme senare. Tåget tog ca 1,5 timmar och sen gick vi mot Pier 39. Ca en timme senare köpte vi våra biljetter till den guidade bussturen, och sen slängde vi i oss lite mat innan det var dags att åka. Fick inte riktigt lika bra platser som jag hade förra gången, och det var lite kyligare, men det funkade! :) Fick ännu fler bilder på bron, skulle kunna tapetsera ett rum med dem (eller iaf en vägg) som jag sa till Madde innan! :P Efter bussturen gick vi lite vid Pier 39, kollade sjölejonen, och sen gick vi till Fisherman's wharf. Gick lite där och sen var det dags att gå tillbaka mot tåget. Vi åt på ett ställe som heter Panera bread som låg mitt emot stationen och sen var det dags att ta tåget tillbaka hem. Vi var ganska trötta vid det här laget kan jag säga! :P När jag kom hem kollade jag genast hur det hade gått för Frölunda, och blev väldigt glad när jag upptäckte att de säkrat kontraktet! Sen kollade jag lite tv, och sen gick jag och la mig.

Vaknade 10 i 7 på söndagen och var trött, klädde på mig och la mig i soffan för att kolla TV. Vid kvart över 8 vaknade M, då åt vi frukost och kollade lite tv. Sen lekte vi, och målade och han gjorde lite "vattenexperiment" (dvs blandade vatten färgat med livsmedelsfärg (okej, vad är det "vanliga" ordet för det?! Kommer verkligen inte på det, för visst finns det väl ett annat eller?!) för att få fram andra färger). Efter det var det lunch och sen åkte vi till biblioteket. M lånade två filmer, Mary Poppins och en till samt en bok. Jag lånade Gilmore Girls säsong 7 (för det var den enda de hade inne ;) ) samt två böcker och Harry Potter and the goblet of fire i ljudbok. Sen åkte vi hem, för att sedan åka och handla, sen lekte vi lite och sen slutade jag. Direkt efter jag slutade åkte jag och hämtade upp V för att åka och äta och handla på IKEA. Åt köttbullar och köpte lite godis och sen åkte vi till Facebook och till Google, så nu har jag sett Facebooks huvudkontor också. Såg tyvärr inte Mark Zuckenberg, dock... Däremot hade en av Googles alla byggnader (det finns hur många som helst! :P) Spindelmannen i taket. Efter det åkte vi till Target. Jag hade inte tänkt handla så mycket, men det blev en del ändå... Haha! Jag köpte till exempel ett par gladiatorsandaler, fast det har jag velat ha ett tag, så det var ju nåt jag "behövde"! ;) Det var förresten inte bara jag som köpte det, jag och V köpte likadana, bara det att jag köpte 1/2 storlek större än henne! :P

Jag köpte även en ny mascara. Häromdagen köpte jag nämligen en ny mascara från Easy, breezy, beautiful Cover Girl som var vattenfast. Och ja, vattenfast var den! Det är den mascaran jag ska använda nästa gång jag besöker
Fröken Pettersson, för inga glädjetårar i världen kan få den att rinna. Problemet är att ingen remover heller får den att försvinna! :P Iaf inte helt, den är väldigt, väldigt vattenfast! Haha! Så därför köpte jag en ny, icke vattenfast mascara igår på Target.


Facebook! ;)


Den väldigt vattenfasta mascaran. Jag gillar att de säljer dem såhär, så man ser hur borsten ser ut innan man använder dem första gången.


Mina (och Vs) nya skor.


Mina nya Paul Frank-sockar. Paul Frank har ett samarbete med Target, så de har en hel del Paul Frank-grejer för hyfsade priser.

Idag när jag var på Starbucks för att köpa en Hallonlatte fick jag reda på hur Nascar fick sitt namn. Hon som stod framför mig i kön vände sig om och sa "How are you?" (som många gör, hela tiden! :P) Sen kollade hon på min Betty Boop tröja, och på nåt sätt kom hon in på att Nascar kom från Nice car (det låter som Nascar på vissa dialekter). Det är sånt som kan hända. En annan gång var det förresten en som loooved mina glasögon, en tredje gång mitt nagellack och sen min kofta från HM. Efter de frågat om koftan kom vi in på vart närmsta HM låg, och hur många det finns i närheten (för få, enligt en av dem som jobbar på Starbucks.. haha!).

För övrigt fyller Starbucks 40 år imorrn, och som det ser ut nu blir det nog två koppar! ;) Jag ska nämligen träffa V på Starbucks på förmiddagen, och sen brukar det alltid bli en när jag hämtar M, och mellan 14 och 17 får man en påse gratis snabbkaffe när man köper en kaffe, så det tänkte jag satsa på! ;)

Nu ska jag fortsätta kolla på The Bachelor - the women tell all och sen blir det nog lite Gilmore Girls innan det är dags att sova. Imorrn börjar klockan 7 igen...

___________________________________________________________________________________________

KARAMELLFÄRG! Jag kom på det! ;)

Sömn

Igår tänkte jag alltså försöka lägga mig tidigt. Det gick ganska bra, men även om jag var trött kunde jag inte sova, det var likadant i förrgår. Och att jag sen vaknar tidigt på morgonen hjälper ju inte till direkt... Ska väl försöka lägga mig inom kort och försöka somna, börjar ju trots allt klockan 7 imorrn. Värdmamman åker nämligen på jobbresa imorrn och kommer inte hem igen förrän på onsdag kväll, så därför blir det tidiga mornar och lite senare kvällar fram tills dess. Börjar alltså klockan 7 imorrn, och börjar 7 på söndag och sen måndag, tisdag och onsdag.

Eftersom ABC har beslutat sig för att sända ett Grey's anatomy-avsnitt som sändes för ett par veckor sedan behöver jag ju inte kolla klart på det heller, så ska nog försöka somna nu på direkten och hålla tummarna för att jag kan sova ända tills klockan ringer 06.50 imorrn. Och om M sover lika länge imorrn som han gjorde idag har jag isf en timmes jobb där jag kan ligga på soffan och halvsova.

Idag skypade jag förresten en kort stund med V och Storebror. V var lite mer pratsam idag än han har vart innan, så idag pratade vi ganska mycket! :) När jag och bror pratade för mycket tyckte han dock att det blev lite tråkigt och ville säga hej då... :P

Nähä, nu ska jag sova. Eller, försöka iaf! Så god natt till mig, och god morgon till er i Sverige.

San Jose Sharks - New York Rangers

För att fira King Henrik aka Henrik Lundqvists födelsedag slog jag på stort och köpte mig en biljett till San Jose Sharks-New York Rangers lördagen den 12e mars. Så om en vecka och 3 dagar ska jag alltså till HP Pavillion igen, denna gång var dock biljetten något dyrare, men ganska mycket bättre... Det är nämligen så att jag köpte en biljett på "lower level", 3e raden från isen i sektionen som till stor del är precis bakom hemmabåset! :D Vilket innebär att om jag har tur kan jag få sitta precis jämte, eller precis bakom båset, och om jag inte gör det sitter jag iaf sjukt nära! :D Jag är väldigt glad, vill jag lova! Nu vet jag ju dessutom att jag får ha med mig min stora kamera in, så nu kommer jag ju dessutom få ännu bättre kort. :D Jag är väldigt nöjd med mitt inköp, och ser mycket, mycket fram emot nästa lördag kväll!


För andra gången ska jag nu med största sannolikhet få se Henrik Lundqvist spela! :D

Ja, annars har det inte hänt så mycket sen sist, eller, en resa till SF på lördag är inbokad. Ska dit på lördag med en au pair som är ny i CA efter en rematch, så vi ska åka guidad busstur (igen) så hon får se hela staden (och jag får se den igen) så det ska bli kul! :)

Idag var jag ganska trött, så ska nog försöka gå och lägga mig inom kort, men var ju tvungen att slänga upp ett inlägg för att berätta den oerhörda glädjen om biljetten.

Återigen ett långt inlägg med sammanfattning av de senaste dagarna

Förlåt för den dåliga uppdateringen! Jag har inte direkt något att skylla på, jag har väl mest bara inte orkat.. :P

I torsdags var det alltså 10-timmarsdag igen. Vi var hemma på förmiddagen, sen direkt efter lunch var det tandläkaren som gällde. Hos den här barntandläkaren hade de tv-apparater i taket så man kunde kolla på film när man låg i stolen, vilket jag tyckte var lite festligt. Det skulle jag kunna tänka mig att ha också! ;)
Efter tandläkaren åkte vi till biblioteket och lånade två böcker till mig och en film och en bok till M. Till mig lånade jag Agnes Grey av Anne Brontë och Sense and Sensibility av Jane Austen. Jag har börjat på Sense and Sensibility, men har inte riktigt kommit in i den än. Den verkar dock helt okej!
Efter besöket på biblioteket åkte vi hem och lekte hela eftermiddagen innan jag slutade.

I fredags började jag klockan 8.45. På morgonen körde jag och M värdmamman till hennes jobb, där vi även stannade och fikade. Efter typ en timma där åkte jag och M hem igen, lekte lite, åt lunch, lekte lite till och sen var det dags för M att klippa sig. Hans hår började bli ganska långt, så när han klippte sig blev det ganska stor skillnad! Sen åkte vi till parken nära Ms skola, det var dock inga andra där, vilket var lite synd. Efter en stund där åkte vi till Little Gym för att sedan åka hem, Efter M hade ätit körde jag honom till Parents Night Out och sen åkte jag mot Blockbuster och Pizza My Heart. På Blockbuster köpte jag Sherlock Holmes och Valentine's Day (så nu hoppas jag verkligen att den är bra
Madde! Har inte sett den än, nämligen...). Efter att ha vart inne på Pizza My Heart och köpt en slize åkte jag hem, åt och kollade lite på SVT-play och sen var jag ganska trött, så sen gick jag och la mig.

I lördags var det dags för en tur till SF igen. Carol var tvungen att plugga, så jag åkte själv denna gången också. Blev inte så mycket turistande denna gången, utan koncentrerade mig på shoppingen, dock blev det inte så mycket av den varan heller, men jag gick iaf i en massa affärer! :P Gick även lite i China Town och var nere vid Pier 1 innan jag gick Market Street tillbaka till BARTen. På kvällen gjorde jag inte så mycket, kollade youtube-klipp, lyssnade på musik och lite så.

Igår tog jag mest det lugnt efter en ganska händelserik och lång vecka. Låg kvar länge i sängen, skrev med folk hemifrån, och sen åkte jag till IKEA för att äta köttbullar och köpa lite mat och godis. När jag kom hem så var det dags för Oscarsgalan. Sändningen började klockan 14 och höll på till ca 21.35 och förutom de första ca 45 minutrarna av själva galan såg jag allt. Det var många fina klänningar och jag kom fram till att jag VERKLIGEN måste se The Social Network och The King's Speech! Haha, jag hade inte sett en enda film som var nominerad i en enda kategori, det måste väl vara någon slags bedrift, eller? ;) Det var ju iaf lite kul att se en svensk (som råkade vara Fröken Petterssons favorit Mikael Persbrandt) i rutan. Efter Oscars kollade jag på Sherlock Holmes, som för övrigt är en bra film som ni borde se om ni inte gjort det! Sen sov jag.

I morse var det upp klockan 07:45 och sen jobbade jag fram till 09:15. Fram till jag började jobba skypade jag med mamma och pappa, tvättade, skrev med Madde, kollade Mitt liv som Hellner, Halv 8 hos mig och Familjen Annorlunda, åt kyckling och pasta och köpte en raspberry latte på Starbucks.

Efter skolan gick vi till parken och M lekte lite med sin kompis N. Sen kom vi hem och åt, och jag sorterade tvätten och sen slutade jag. Nu kollar jag på the Bachelor, och jag hoppas att han väljer min favorit. Det verkar lovande, men man vet ju aldrig i såna här program... Nästa vecka är det säsongsavslutning, om det inte är ett sånt där jobbigt dettaharhäntundersäsongen-avsnitt, men jag ser iaf fram emot när det är dags för honom att välja!

Jaha, ännu ett långt inlägg, hoppas ni står ut!