Välkommen, välkommen hit, vem du än är

Igår glömde jag ju berätta att jag skickat in ansökningen nu. Gjorde kollaget i torsdags, och skrev klart de sista på papprena igår på håltimman, och sen skickade jag iväg det. Så nu tar det ungefär två veckor innan de skickar papprena till Boston, de ska bara ringa mina referenser och så först. Sen kommer jag få ännu mer papper jag måste fylla i.

Idag var jag så i Ullared, köpte diverse saker, både till mig själv och åt andra. Köpte Lost in Austen, som jag tänkte jag skulle kolla på. Den är dock tre timmar, så det blir inte idag.. ;)

Nu har vinter-os äntligen dragit igång. Kollar just nu på skidskyttet, även om det inte gick jättebra för ACO och Helena. Tur att det är några tävlingar kvar! ;) Skidskytte är en sjukt spännande och nervös sport att kolla på, men ack så rolig! =)

Alek, vi kanske borde inse att vi vuxit upp. Att vi tar studenten i juni, och att det inte längre är självklart vad vi ska göra. Kommer du ihåg gymnasievalen? Du var helt säker på att jag skulle välja IB innan jag själv var det. Varför kan du inte vara lika säker på vad jag ska göra nu?! Okej, jag ska till USA först, men sen då?!

Weren't you the one who tried to get me to revise?

I veckan har jag vart väldigt förkyld, men nu börjar det ordna upp sig, som tur väl är!

I torsdags, när jag var hemma från skolan vad det dags; The Dynamic Duo struck again! ;) Väldigt roligt mark scheme! Vi fick även en rolig omskrivning av Gloria Gaynor's dunderhit I will survive. I ny tappning heter den dock I wont revise, och har lite roligare text! ;)

Nu är det äntligen sportlov, och jag kommer ha fullt upp. Förutom jobb måndag, tisdag, onsdag, tandläkarbesök på tisdag, läger torsdag-fredag, och KU på fredag, kommer jag ha fullt upp med att revisa inför mock. Ska försöka läsa igenom hela biologiboken, plus study guiden, samt både historiaböckerna. Ska även läsa i matteboken och försöka strukturera upp psykologin. Dessutom börjar ju OS inatt, vilket inte kommer göra pluggandet enklare! Men eftersom jag är så sjukt bra på multitasking, kommer ju inte det bli några problem! ;)

Idag har jag för övrigt lämnat in både WL2 final draft och TOK-essay final draft. Så nu är det bara psykologiinternal kvar att lämna in, och den ska hinnas med att rättas på lovet. Det tar nog inte jättelång tid, dock. Eller, hoppas inte det iaf!

Imorrn ska jag till Ullared, hör av dig om du vill hänga med!

I am not to blind to know

Det personliga brevet är utskrivit och pimpat! ;) Har även skrivit ut bilderna till mitt kollage, så det ska jag göra i veckan, hade jag tänkt. Tog bilden på mig och brodern igår, så nu är alla familjemedlemmarna med på bild. Har fått referenserna som behövs nu också. 3 personliga och 2 barnreferenser har jag. Så nu ska jag göra kollaget, fylla i det sista på papprena och sen är det bara att skicka in det. Mitt mål är att få det klart till torsdag, så det är inne på fredag, men det räcker att det är inne på måndag för att jag ska slippa betala depositionen.

Hade ju min svenska textkommentar i fredags, och hade sjuk tur och fick Utvandrarna. Ett bra ställe också, och förutom att jag inte riktigt fattade vad jag hade skrivit på ett ställe och därför blev tyst i några sekunder tyckte jag att det gick bra. Pratade kanske lite kort, men B sa att jag fick med mycket även om det var lite kort, så det var ju bra.

Helgen var minst sagt fullspäckad. I fredags kväll vart det KU. Vi spelade spel och lite så. Trummor på World Tour är helt sjukt svårt, sång och gitarr är BETYDLIGT enklare!

I lördags kom Lina förbi för melodikrysslösande samt referensskrivning och prat. Efter det var det väl iofs rätt lugnt. Jag var och handlade lite och sen bakade jag surdegsbröd för första gången i mitt liv. Det blev bra, även om surdegen tidigare på dagen hade växt lite för mycket... Efter baket var det dags för lite kvällsmat innan jag drog bort till Farmor och Anders för att kolla på melodifestivalen. Salem och Ola var bäst, bra att de gick till final.

I söndags fick jag så den sista referensen då jag var hos kusinen på förmiddagen. Efter det drog jag hem, kollade lite tv, åt mat, duschade. Sen drog jag till Kållerstad för att hjälpa till på gudtjänst. Det gick bra, även om korvgrillningen efteråt var sjuukt kall.. Sen drog jag hem och sen skrev jag ut bilderna innan jag tog tåget upp hit.
När jag så hade kommit upp hit vart jag sjukt trött. Gick och lade mig vid kvart i tolv och sov sedan till halv tio. Väldigt skönt att få sova ut, vill jag lova. Kan behövas inför veckan som kommer innehålla mycket plugg.

Nähä, kanske dags att stiga upp, läsa lite biologi till och sedan äta lite innan jag tar 12.40-bussen till skolan.

You've got to make your own kind of music

Håller på att skriva mitt personliga brev nu. Varför ska det vara så svårt att skriva om sig själv, för? Det är svårt att veta vad man ska ta med, hur långt det ska vara, hur man ska formulera sig, och så vidare, och så vidare. Men det blir väl förhoppningsvis bra till slut. Har vart och köpt lite papper och så till brevet och till mitt kollage.

Igår/inatt kollade jag klart på fjärde säsingen av OC. Det är så sjukt bra! Sista avsnittet är dock lite ledsamt, men det gör inget när resten av serien är så sjukt bra. Har lånat de tre sista säsongerna av Meit, den första har jag själv, och kan i princip utantill! ;) Eftersom jag sett klart de säsongerna funderar jag på att kolla på en film ikväll, men får se lite hur jag gör. Börjar ju trots allt "tidigt" imorrn. Eller, klockan 09.35 är väl inte jättetidigt, men om man jämför med resten av mornarna denna veckan så. Förutom på fredag, då vi inte bara börjar klockan 8, utan dessutom har matteprov. Sen har jag dessutom svenskan där på eftermiddagen, fast ska bli ganska skönt att få det avklarat. Får nog bli läsa lite i Fröken Julie istället för film ikväll. Bättre att plugga än slappa, kanske ska bli min nya devis!?

Det är bara tisdag, och ändå är helgen i stort sett uppbokad. Jaja, den är ju uppbokad med trevliga saker iaf! =) Lovet är också uppbokat. Jobba de tre första dagarna och tandläkaren på tisdagen, sen ska jag på läger torsdagen-fredagen där. Dessutom ska jag hinna plugga till Mock också, men det kommer nog gå bra! ;)

Kollar på House. Det är bra! =) Ska även dricka lite te nu, var tanken. Blev inte riktigt så igår...

I know everything changes, all the cities and faces

Så var det bestämt. I september, antagligen den 20, drar jag förhoppningsvis till USA. Håller på med ansökningen och så nu. Har antalet timmars barnpassning man behöver, och mycket mer därtill, och har fixat två av tre personliga referenser. Den tredje blir förhoppningsvis klar ikväll. Just nu känns det inte så konstigt, men lär ju ändra sig när jag skickat in ansökan och pratat med en familj. I augusti kommer jag väl varken veta ut eller in, men det känns som att det kommer bli bra ändå! =) Håller på att leta upp lite bilder och så jag kan ha till kollaget, och imorrn tänkte jag gå och köpa lite papper och så till mitt personliga brev och mitt kollage, så det ser fint ut. Med tanke på mina konstnärliga skills lär det väl inte bli riktigt lika fint som jag vill ha det.. Om några månader (6,5 för att vara exakt) kommer jag alltså antagligen blogga från USA.

Denna veckan är ganska soft schemamässigt. Ingen engelska och ingen svenska på hela veckan, eller, okej, jag har svenska internal assessment på fredag, men förutom det har jag inte de lektionerna. Detta innebär väldigt många trevliga sovmornar, vilket gillas skarpt. Imorrn har jag dessutom ingen biologi, vilket innebär att jag börjar 13.20 och slutar 15.00! ;)

Om man skulle ta sig lite te, kanske?! Det kan ju ta en stund att välja sort, även om jag inte har många att välja på, är alla väldigt goda... Har ju numera en tesil som funkar, iallafall. Till skillnad från innan, då jag lika gärna kunde ha hällt i teet direkt i vattnet istället för att ha det i tesilen. Okej, riktigt så illa var det kanske inte, men näst intill!