Here I Go Again On My Own...

Ja, för att följa upp mitt förra inlägg kan man säga att historiaprovet gick åt skogen, även om jag pluggade typ 4 timmar hemma. Men, men. Så kan det gå.

I fredags var ju även olympiamästaren, världsmästaren och europamästaren (och vinnare i massa andra tävlingar) Carolina Klüft på skolan och pratade om FN. Jag tyckte det var intressant! Hade ju dock glömt min mobil hemma, så jag kunde inte ta några kort, trots att jag och T satt på tredje raden... Vilken tur att det var när B bodde hos mig som jag glömde den, för övrigt! Speciellt eftersom det var på en fredag!
Och för att återigen följa upp förra inlägget så tror jag att svenskan gick betydligt bättre. Eller, det kändes så iaf!

Denna veckan har jag iaf jobbat måndag-onsdag, och igår gjorde jag typ ingenting på hela dagen förutom att vara hemma med Bea, laga chilli con carne och sedan på kvällen handla och hälsa på farmor och A. Sen duschade vi ju Bea också.

Idag åkte vi mot Växjö vid 09.30. Bea och Ballo skulle ställas ut. Det gick bra, båda blev bästa valp i sin ras, och båda fick hederspris. Det var för övrigt sjuuuuukt många hundar där!

Sen när vi kom hem lagade jag enchiladas, som blev väldigt goda! :) Hon den där Rachel Ray lagar ganska god mat! ;)

Nähä, om jag skulle ta och avsluta det här, och kolla lite på film, eller, först ska jag kolla klart på fredag hela veckan, och sedan kolla film!

Ha det bra!
/J

Historia

Har nu pluggat historia i två timmar och tar därför en kort paus innan jag ska läsa igenom allt jag skrivit x antal gånger. Blir inte mycket tvtittande ikväll, så mycket kan jag säga. Den har vart avstängd hela tiden, och datorn också, (eller, datorn har vart på, men varken inne på internet eller använts av mig, inte ens för översättning av ord, har hållt mig till böcker, så jag inte skulle falla för frestelsen att vara inne på internet istället).

Idag har det inte hänt så mycket. Pluggat historia i tysta rummet, spelat Jane Eyrejeopardy på svenskan, läst i matteboken på matten och jobbat på min mindmap på psykologin.

Imorrn är det sista dagen innan lovet, och det innebär uppsatsskrivning i svenska och essayskrivning i historia. Men det går förhoppningsvis bra!

Nähä, om jag skulle ta och läsa lite historia kanske...

Ha det bra!
/J

Tacos och chokladpudding

Sitter och kollar på Bonde söker fru som börjar precis nu. Sen är det Grey's. Ååå, vad bra det är! Längtar tills det börjar, så man får se vad som händer.

Idag har jag bjudit B på tacos, och om en stund ska hon få chokladpudding med banan i! :) Sen blir det kanelbulle, också! Det är gott! :)

Nu har jag bara lite kvar i LOTF, så snart behöver jag inte oroa mig över den mer, eller, inte förrän det är dags för essay, iaf, och det är ju inte än på typ tre veckor.

Läser eventuellt lite i historian idag också, fast jag ska råplugga på den på håltimman imorrn, tänkte jag, och imorrnkväll när jag är ensam hemma.

Kanske ska gå på mamma mia igen nästa vecka, hoppas det, det skulle vara trevligt! Och då får jag ju träffa M igen också! :)

Nähä, om jag skulle ta tag i efterrätt och läsning nu, kanske...

Ha det bra, och sov gott!
/J

Hockey

Orkade inte riktigt uppdatera när jag var sjuk, jag ber om ursäkt för det. Jag hade iaf feber och ont i halsen, så spendearade halva fredagen, hela lördagen och nästan hela söndagen på soffan framför tvn och datorn. Det var ganska skönt, faktiskt!

Igår var jag också hemma, för att bli helt frisk. Så läste en del ur LOTF. Inte så mycket kvar nu, bara typ 40 sidor. Tror jag ska försöka läsa ut dem imorrn, eller iaf denna veckan, så jag blir färdig med den och kanske kan läsa en bok jag själv valt nästa vecka. Det skulle vara trevligt, gör ju inte det så ofta nu, när man läser så mycket i skolan.

Lyssnar på hockey nu. Frölunda-Färjestad, har börjat bra med 2-0, och Frölunda har bra tryck nu också. Hoppas det fortsätter så här bra hela matchen.

Nähä, om jag skulle plugga lite historia. Fick frågor idag som ska vara klara imorrn, och har gjort de flesta, så ska väl försöka göra klart dem. Blir jag klar tidig så läser jag nog lite till, och så gör jag matten imorrn.

Anmält mig till teorikurs nu också. Lite trevlig information, sådär..

Ha det bra!
/J

fryser inte lika mycket längre

Idag var det dags för skolan igen. Har inte haft en hel skolvecka på tre veckor, känns lite konstigt! Hade iaf matteprov idag, två frågor gick inte bra alls, men annars tror jag det gick okej!
Hade även svenska idag, sen håltimma, sen matte och sist psykologin, men eftersom vi skulle arbeta med våra mindmaps, åkte jag hem för att göra den hemma istället för att sitta i skolan. Började frysa på matten, och när jag kom hem frös jag hur mycket som helst, så en stund satt jag med två långärmade tröjor och en filt på mig, och frös ändå! Men nu börjar det kännas bättre, som tur väl är.

Gjort nästan hela psykologin nu, iaf, och M sa att vi fick jobba med den imorrn på lektionen också, så nu ska jag bara läsa LOTF. Måste skriva casen också, fast det är inte så mycket, det tar bara några minuter.

Imorrn är det helg, sen är det bara en vecka till, och sen är det lov! Ska bli skönt, även om jag ska jobba tre dagar. Blir dock tomt efter lovet, när B flyttat hem igen!

Nähä, om jag skulle ta och läsa och skriva lite nu, så jag blir klar med det nån gång...

Ha det bra!
/J

Sjuk

Hemma idag pga sjukdom. Har ont i hals (och då och då även huvud) och tror dessutom att jag hade lite feber igår. Har inte hänt så mycket idag. Kollat tv, Gossip Girl, lite på Chocolat, och suttit framför datorn.

Tänkte att jag skulle drick lite kaffe nu, fast just det, mjölken är slut, så det får nog bli te istället. Dricker nog en kopp kaffe ikväll, istället.

Idag drar systern till London. Jag vill också!!!

Ska nog läsa lite i LOFT nu. Även om jag inte är så pigg på det... Ska ha läst ut tre kapitel tills på fredag, och gjort frågorna. Jag har läst ett och ett halvt ungefär, och svarat på lite mer än hälften av frågorna till det första kapitlet.

Blev inte så långt det här, men det blev ju en del iaf!

/J

preförkylning?

Igår var det då släktkalas eftersom Mormor fyllde 85. Först Bambu, och det var ju lika gott som vanligt! ;) Sen hem till mormor för kaffe, cider och tårta. Trevligt att träffa alla igen! :)

Sen åkte jag buss upp med P, ävern om jag inte var så social, eftersom jag sov större delen av bussturen. Sen upp och kolla Pretty Woman och efter det halva Mean Girls.

Idag vaknade jag klockan nio, satte på tvn och låg kvar i sängen. Steg upp vid halv elva, och sen gick bussen vid 11.16. Inte så produktiv dag i skolan, kanske. Kan iofs bero på att jag har ont i både hals och huvud. En förkylning på gång, månne?

Efter skolan skyndade jag mig mot apoteket och Kaffebönan. Skulle köpa halstabletter och sedan lämna grejer till B. Sen var jag tvungen att skynda mig tillbaka i rikting mot skolan, eftersom jag hade spellektion med L idag! Det var kul! Fick lite nya låtar, en del verkade assvåra!

Sen tog jag ettan hem, efterssom jag inte orkade vänta en timme på bussen, kom hem, och nu lyssnar jag på hockey och dricker jordgubbste. Det är gott!

/J

Om du inte fanns...

Det här med att jag sitter här är väl knappt positivt. Borde städa rummet, eller plocka iordning lite och bädda och sådär. Men jag är ju inte så bra på det där... hrm. Jag har iaf vart duktig och skalat potatis till middagen idag. Och så har jag hjälpt mormor lite inför morgondagen. Ska ju på kalas, och träffa kusinen som jag inte träffat på ett år ungefär.

Ikväll blir det nog fotbollstittande, antar jag. Vet dock inte med vem än, blir nog att sitta hemma. Systern kommer ju hem. Ska åka och hämta henne sen, så att jag får köra lite.

Tänk om...

Igår var det KU, vi var i Smlst och hälsade på. Det var trevligt!

Du måste finnas ur Kristina från Duvemåla är fruktansvärt bra! Helen Sjöholm är en fruktansvärt bra sångerska!


/J

Confusion never stops

Det var en vecka och en dag sedan. Mycket har hänt sen dess, men det bästa var nog torsdagskvällen. Frölunda-Ottawa. Vilken stämning, brukar ju iofs vara hyfsad stämning i scandinavium, men det kan inte bli så mycket bättre än att tolvtusentjugotvå (undrar förresten vart resterande 22 var) applåderar i takt, när Alfie får ett hederspris. Helt sjukt!

Andra saker jag har hunnit med i veckan är:
  • Ullared med mamma och B
  • Ge paket till G
  • Filmkväll/eftermiddag med varm oboy och grytpoppade popcorn hos E med E, M, A, T och L
  • Afrikatema i skolan, en dag med föreläsningar om Afrika, jag tyckte att de två jag fick lyssna på var bra, och filmen, The constant gardener var också bra.
  • pluggat
  • träffat E
  • druckit kaffe hos farmor och a tillsammans med V, E, B, mamma, pappa, brodern, H och L
Ja, det och lite till har jag hunnit med i veckan. Idag har jag resursdag, och eftersom lärarna inte lagt in några lektioner, är jag ledig. När B gick till bussen tog jag följe med henne till Willys. Handlade saker till lite köttfärssås som jag tänkte bjuda henne på idag. (Även om det är lök och champinjoner i, men hon får pilla bort det..! ) Har även pluggat lite idag. Skrivit klart min engelskaassignement, tack systern för hjälpen! Har även läst lite i LOFT, (Lord of the flies), och det tänkte jag fortsätta med om en stund. Har också spelat flöjt i en timme idag, lika bra att göra det idag, så jag slipper tänka på det till helgen..!

Idag ska jag även packa lite, hade jag tänkt! Min diskdag var igår, så slipper kvällens disk.

M, hittat nåt ledigt datum än? ;)

Ha det bra allihopa!
/J

Musik

Jag vill ha jul! Sitter och lyssnar på julsånger (vet att det är lite tidigt) men de är ju så himla bra! Fast när All I Want For Christmas är slut ska jag börja lyssna på andra låtar, och försöka glömma att det är typ två månader kvar.

Då var skolveckan slut också! Skönt! Ser fram emot morgondagen, med hockeyn. Det är ju nämligen inte varje dag man är och kollar på ett NHL-lag. Och det är inte varje dag man ser Alfie spela live.

(Nu lyssnar jag för övrigt på Time after time.)

Åt preciskvällsmat. Idag blev det nudlar och falukorv. Det var gott!

Idag fyller ju förresten F 17 år! Grattis, grattis! Hon fick minsann en överraskning när hon öppnade skåpet och såg ballonger. Sen fick hon även såpbubblor, en sork och godis. :)

Annars hände inte så mycket i skolan idag. Historia, engelska och sen en lång håltimma. Sen var det TOK som var lika roligt som vanligt. Idag fick vi tyda tecken. Var lite svårt, men när man väl kom in i det var det lite lättare.

Men om jag skulle ta och packa lite nu, så jag slipper göra det senare, kanske..

Ha det bra!
/J