Bokrea

Nu har jag äntligen läst ut Paddy Clarke Ha Ha Ha. Så nu ska jag läsa ett historiakapitel ikväll... Men det är lite svårt när Den rutiga bakboken och Studentkokboken ligger jämte mig. Inhandlade dessa två på bokrean idag, och är mycket nöjd med mina köp.

Dagen började med svenska, vi pratade lite om dramatiken i det Antika Grekland, sen var det engelska med ett övningspaper one SL. Sen var det biologi, sen håltimma där jag gick på bokrean. Först till Bokia och sedan Akademibokhandlen. Efter det var det klassråd och matte.

Sen har det inte hänt så mycket mer idag. Iaf inte för mig. Däremot offentliggjordes Daniel och Viktorias förlovning idag, vilket innebär bröllop nästa år.

Nähä, nu jordgubbste, Mästarnas Mästare och historiaboken. Kanske lite kokboksläsning också...

/J

Med en doft av sommaren...

Jag vill ha sommar, eller framför allt sommarlov. Det enda pluggandet jag ska göra då är skriva min extended. Jag vill läsa Milleniumserien, men eftersom det är ganska mycket i skolan hela tiden får det vänta till sommarlovet. Jag vill ligga i trädgården i solen och läsa om Michael Blomkvist och Lisbeth Salander, men, men. Ett par månader till får jag allt vänta.
Konstigt att jag längtar till sommaren, förresten! Jag är ju vanligtvis inte den typen, men nu, oj vad jag längtar till sommaren!

Idag var det historiaprov, som gick bra. Eller, det kändes så iaf! Hoppas att det blev rätt, bara, så det inte känns jättebra nu, och så gick det jättedåligt. Annars hände inte så mycket idag. Psykologi och biologi.
Nu ikväll har jag renskrivit reading comprehension och läser just nu lite i Paddy Clarke Ha Ha Ha som ska vara utläst tills på onsdag. Har ca 78 sidor kvar, men den går ganska fort att läsa, så det är nog lugnt.

I helgen beställde jag tågbiljetter, så den 21-23 maj befinner jag mig hos systern och P. Ska få se lägenheten färdig, förra gången jag var där fanns där ju inga möbler och det var inte omtepetserat/ommålat.

Nähä, åter till Paddy...
/J

Torsdag

Igår fick jag någon konstig form av magsjuka och mådde inte alls bra. Vaknade vid fyra igår morse och hade asont i magen, och sedan höll det på hela dagen. Sov ganska mycket, och åt ingenting. Drack inte så mycket heller, för den delen. Tänkte plugga lite, men orkade inte det, hade verkligen ingen energi alls. Var dock tillräckligt pigg för att se första avsnittet av nya säsongen av Grey's anatomy, äntligen är det igång igen! =)

Inatt sov jag cirka 10 timmar, och vaknade upp pigg och kände mig även frisk. Så idag har jag kollat skidskytte (en medalj till =) ), kollat skidor och lite tv, och läst ytterst lite i Paddy Clarke Ha Ha Ha. Ska dock läsa lite till snart, och måste plugga lite historia idag. Måste även diska och packa, så kommer antagligen vara ganska slut ikväll!

/J

Tisdag

Igår var det Paolo Roberto. Han var rolig och intressant och en mycket bra föreläsare. Ämnet var Hur jag kom så fel och det blev så rätt, och han berättade om sitt liv, och vad som hänt som gjort att han hamnade där han är idag. Åkte för övrigt med samma tåg som honom igår, men det upptäckte jag inte förrän på stationen. Systern däremot, satt mittemot honom hela vägen till Nässjö idag. Köpte en kokbok igår och fick den signerad, men glömde ju såklart den hemma, så får läsa den på fredag när jag kommer hem istället för nu i veckan.
   Åkte med O upp igår, det var skönt att åka bil och slippa stiga upp klockan 5 idag på morgonen. Blev lite hockeyprat och även en del om kollektivtrafik.

Idag satte jag på tvn klockan 6, för att se lite på skidskyttet, var dock lite trött, så sov lite emellanåt. Sen var det svenska, engelska, biologi, håltimma, klassråd och matte. Sen åkte jag med S och F hem. Har ätit lite, och kollat tv sen jag kom hem, och nu ska jag snart dricka kaffe och läsa Paddy Clarke Ha Ha Ha. Kan förresten se Mästarnas mästare ikväll, eftersom Top Model inte går längre.

Förresten, Alek, hade skrivit på fel ställe innan, men nu är det rätt text på din blogg! Kom på det idag, så nu stämmer det!

/J

En liten uppdatering

En liten uppdatering:

Fredag - Anebyäventyr, var hos F, spelade, sjöng, kollade HSM3, pratade, spelade spel, gick och la oss vid halv 5, steg upp vid 09.00.

Lördag - forsättning på Anebyäventyret, steg upp vid 0900 som sagt, sen åt vi frukost och sedan körde S oss till stationen. Åkte tåg med A, T ohc M, sedan bytte T tåg, så det vart bara jag, M och A, kvar, och sedan hoppade de också av, så åkte sista biten själv. Sen gjorde jag inte så mycket mer den dagen. På kvällen var jag hos G en stund, kollade melodifestivalen, pratade och spelade lite buzz.

Söndag - Dagen gick åt till att städa och göra mig iordning, för på kvällen kom släkten. Åt smörgåstårta och chokladkaka, lekte med V, och lite så.

Måndag - Gjorde inte så mycket. Var ute med Bea, kollade på tv och lite så. Gjorde även rotmos. Gick och lade mig ganska tidigt.

Tisdag - första jobbdagen. Klistrade och packade olika sorters påsar. Jobbade med S min sista och hennes första timma, så blev lite prat om olika tvserier och sånt! När jag kom hem var jag ute och gick med Bea, sen kollade jag på tv nästan hela kvällen.

Onsdag - ja, då är vi framme vid idag. Andra jobbdagen, packade och klistrade idag också. Sen var jag hos farmor en sväng, kollade Hells Kitchen där borta, och sen gick jag hem. Sen dess har jag inte gjort så mycket, suttit här, kollat tv, och så har jag hängt tvätt. Snart är det top model-final! :D

Ha en bra kväll!
/J

Vad blir det för mat?

Dagen började med att Lasse sjöng Hugger i sten för mig. På mobilen då, såklart. Var som vanligt ganska jobbigt att komma upp. Samlevnadsdag hela förmiddagen. Spelet med skolprästen var roligt, även om jag spelat det förut. (B, det var det där när man skulle välja sin pojkvän/flickvän efter namn och ögonfärg, och sen fick han/hon massa egenskaper och så fick man göra slut om man ville. Det vi spelade på kvällen när vi var på UMIV-lägret!) Sedan pratade en barnmorska från ungdomsmottagningen med oss.
   Sen var det dags för håltimma och sedan matte. Åkte sedan med F hem, vilket betydde att jag var hemma ungefär samtidigt som bussen gick från stan.
   Sedan jag kom hem har jag hunnit med lite dammtorkning, dammsugning och packning. Så nu är det bara diskningen kvar, och lite till på packningen. Men behöver inte ta med mig väskan till skolan imorrn, för vi har ingen engelska, vilket innebär att vi slutar 14.05. F, T och E, som har TOK, slutar 15.05, vilket innebär att jag hinner med en tidigare buss, och kan därför åka hem och hämta väskorna och sedan hoppa på bussen som de andra åker med.
   Har inte heller någon svenska imorrn, så därför börjar jag inte förrän 11.45, fast ska åka in vid kvart över 10 ändå, och äta i skolan.

Nu ska jag fläta håret, och sen ska jag diska!

Ha det bra!
/J

Mmmm, marabou

Nu har jag äntligen skrivit klart psykologifrågorna! Det tog ett tag, men är nu alltså äntligen klar! Har iofs gjort lite annat under tiden, men ändå!

Har inte hänt så mycket under dagen idag. Historia, då vi jobbade med frågor. Engelska, då vi skrev klart våra essays, läste lite i Paddy Clarke Ha Ha Ha, och lyssnade på en songassignement J och A har gjort. Sen var det håltimma då det inte hände så värst mycket. M åt en melodifestivalkaka idag igen. Jag har dock inte ätit någon än, men hon påstår att de är goda! Sen var det TOK där vi kollade på film denna veckan också.
Sen åt jag och L varsin macka på Subway, sen handlade jag lite mjölk och en tidning som jag tänkte läsa när jag skrivit klart här. Sen åkte jag hem, och har sedan dess kollat på tv, suttit vid datorn och skrivit på psykologin. Tack M för att du höll mig sällskap! ;)

Denna veckan har jag för övrigt testat Ms diskningssätt, dvs att diska efter varje måltid, eller åtminstone varje kväll, och måste säga att det har fungerat förvånansvärt bra! Det blir inte lika jobbigt, för det blir inte lika mycket disk, och det tar inte så lång tid av samma anledning. Får väl dock se hur länge detta håller...

(M med melodifestivalkakan och M med diskningen är samma. Hon som höll mig sällskap är en annan M...)

Imorrn blir det ingen sovmorgon, som jag brukar ha. Ska ha samlevnadsdag, så börjar klockan 8, och sen är det håltimma mellan 11 och 14.30 sen matte, och sen är det hem hit och städa och plocka iordning alla saker och så, eftersom det är lov nästa vecka! :D Ska bli väldigt skönt, även om jag ska jobba i fyra dagar.

Nähä, nu tänkte jag inte sitta här längre, utan först diska och sedan läsa tidning.
Ha det bra!
/J

You can put the blame on me

Idag hade vi som sagt sovmorgon, märkte det inte så mycket, dock. Fast det var ganska skönt att gå till bussen när det var ljust, istället för mörkt. För även om solen går upp tidigare och stannar uppe längre och längre varje dag, så är den inte lika tidig som när jag går till bussen.

Hade engelska första lektionen, essay in class. Jag skriver en argumentative essay om global warming. Hoppas den blir bra! Sen var det lunch, biologi, håltimma och matte.
   På håltimman var jag och L på stan. Köpte nagellack, make up-remover, 2 register till min svenskapärm och engelskapärm och en mapp till svenskan. Så när jag kom hem organiserade jag min engelskapärm och min svenskapärm. Var ju iofs ett tag sedan jag började nu, men bättre sent än aldrig!
   Nu ska jag göra några psykologifrågor och göra en powerpoint till en songassignement jag och A håller på med. Sen ska jag nog måla mina naglar, tror jag bestämt.

/J

En gång är ingen gång...

Men ojojoj, vilken dålig uppdatering det blir här nuförtiden, då. Jaja.

I fredags var det KU och ledarsamling, det var lika kul som vanligt! Trevligt att träffa B igen, det var ju ett tag sen, och M också, och alla andra också, för den delen!
  I lördags var det Paaaken som gällde, Björn Rosenström, det var kul! :) Träffade många som man typ aldrig träffar nuförtiden, och många som jag inte sett sen de slutade nian för nästan tre år sedan.
   Igår sov jag till typ tolv, sen gjorde jag inte så mycket. Var hos farmor och mormor, och så packade jag lite, och så lagade jag mat, och så åkte jag upp hit.

Idag sov jag till 10, det var skönt! Sen var det biologi, psykologi och historia, som alla andra måndagar. Hände väl inget speciellt, förutom att vi fick reda på att vi inte har svenska imorrn, vilket innebär att vi har sovmorgon. Sånt tycker vi om! :) Börjar 09.40 istället för 08.00, så får en liten sovmorgon imorrn istället för den vi brukar ha på torsdagar. Missar ju den på torsdag, eftersom det är dags för samlevnadsdag då.
När jag kom hem från skolan gjorde jag köttfärsås, det blev ganska mycket, tre portioner, en till idag, och två som jag frös in, bra att ha senare i veckan, eller nån annan dag, när jag inte har mat med mig upp.

Nu ska jag nog läsa lite i Paddy Clarke Ha Ha Ha, eller en akt i tre systrar.
Ha en fortsatt trevlig kväll! :)