Uppdatering

Ja, jag tog lite julledigt från bloggen, men nu hade jag tänkt ta tag i det igen.

Sen sist har det hänt en hel del. Dagen innan julafton var vi i Ullared, fixade julklappar och lite saker jag ska ha i USA. Sen var det julafton, vi var hemma i år och jag fick fina julkklappar! :) Petter-tröja, Så mycket bättre-cd, resväska, leggins, pengar, böcker, kakburk och lite så. Sen fick jag ju julklappar av mig själv också, även om den ena kom dagen innan och den andra dagen efter. Dagen innan julafton kom nämligen min efterlängtade kamera, en Nikon D5000 som jag gillar väldigt mycket! :) Har dock inte hunnit ta så mycket kort ute eller så än, men blev en del på julafton, juldagen och annandagen!

Känner att jag kör en bruten kronologi, men ni får stå ut! På juldagen var det upp vid 10 i 5 som gällde, skulle vara i kyrkan vid kvart över 5 för uppsjungning, sen var det julotta och när den var slut och jag hade kört hem systern och mamma åkte jag mot elgiganten för att inhandla min andra julklapp: en ny laptop. En Packard Bell blev det, och än så länge är jag nöjd! :) Så på dagen fixade och donade jag med den, under tiden jag kollade igenom Millennium-triologifilmerna. De var bra, även om jag störde mig ganska mycket på detaljerna som saknades från böckerna. På kvällen skulle jag så vara chaufför och hämtade upp dem vid 11 för att köra till parken. När jag kom hem sov jag i en timme innan Malin ringde och sa att jag kunde åka mot Gvd igen. Så vid halv 2 körde jag in i Gvd och sen var jag hemma vid 3. Blev alltså en lång juldag, och sen sov jag till klockan 12 på annandagen innan det var släktmiddag hos M&G. God mat var det där, minsann! Fick fina bilder på kusinbarnen när vi var där! :) När vi hade ätit klart följde jag med till Halmstad för att lämna systern vid tåget. Hon drog till Malmö för vidare färd mot Indien och hinner inte hem till jag åker, så sa hej då till henne. :(

I måndags skulle jag ha hej då-dag, och det hade jag också även om det bara var Fanny och Anni som var här. Vi hade trevligt iaf, men julklappsbyte, fotografering, avskedssång, mycket prat och lite Svenska Hollywoodfruar.
Sen sov Fanny över här till tisdagen innan hon åkte med Alexander till Jönköping och jag fixade middag och så. Fixade bloggdesign åt Alek också, och det tog sin lilla tid... Sen kom hon hit på kvällsfika och bytte jacka till på köpet. Vid ett inatt var det hockey, kollade på de 2 första perioderna innan jag blev trött och gick och lade mig! :P

Idag var det upp vid 9, gå ut med Bea-vovven och sen kollade jag lite tv och så innan jag åkte till Gvd. Efter det var Malin här och sa hej då, så vi satt och pratade en stund och när hon åkte så satte jag mig här. Sen har det inte hänt så mycket mer.

Ojoj, det blev ganska långt det här, hoppas ni orkade läsa allt!

Lilla huset på prärien-serien

Ja, då var det ny vecka igen. Julveckan, helt sickness (för att återuppliva gamla uttryck)! Förra veckan var det som sagt fullt upp, men ändå lyckades jag klämma in ett besök hos frisören. Hennie skulle ju klippa sig (när jag var barnvakt åt C) och då frågade vi om hennes frisör kunde ta mig också, och det kunde hon, så nu är håret kortare och ser lite annorlunda ut, även om det inte var någon vidare major change. C var snäll nästan hela tiden, men började skrika när han ville ha mat. Annars skötte han sig exemplariskt! :)
>I helgen var det julspel, och det gick bra. Jesusbarnet skrek, men det brukar ju oftast vara så! :P
>Idag ska jag baka ut Herman som jag fått av Zvän. Jag hoppas den blir lika god som jag minns att den var! Sen ska jag även göra julköttbullarna, hade jag tänkt, och så ska jag till biblioteket och kolla ljudböcker och någon bok jag kan läsa över jul. Eller, ja, om de har dem ska jag såklart låna Lilla staden på prärien och Gyllene år för även om jag lånat dem sjuhukt många gånger så är de fortfarande lika bra!
>Jag borde nog förresten gå nu om jag ska hinna med allt i eftermiddag...

Busy week

Ja, då var helgen slut för denna gången. I fredags var det då sista jobbdagen, vilket var ganska skönt. Sen tog jag det ganska lugnt där på eftermiddagen innan det var ledarsamling där vi fick julklappar. Jag ska dock inte öppna min förrän julafton, hade jag tänkt. Sen kom Malin förbi mig en liten stund innan vi gick bort till KU där Malin skulle säga hej. Där åt vi julmat och spelade vem vill bli miljonär innan vi körde julklappslek. Jag hade några paket ett tag, men slutade med att jag inte fick nåt, eller, fick ett tröstpris av Britta (som vann paketet jag hade skänkt... :P). Kändes som sagt lite konstigt med sista gången på KU på ett tag, men det är ganska mycket "sista gången på ett tag" nu för tiden, så jag börjar ändå bli lite van.
>På lördagen var det konfaläsning och sen gjorde jag inte så mycket mer på dagen. På kvällen hängde jag lite i Ugglarp, då jag körde mamma och pappa och några till till Halmstad. Idag har jag typ inte gjort någonting. Skönt med lite lugnt, för nu börjar ju min "semester" och som vanligt har jag då väldigt, väldigt mycket att göra! Det mesta är ju såklart trevligt, som besök hos Britta i Växjö imorrn, och besök av Madde på onsdag, och besök i Ugglarp och barnvakt åt minsta kusinbarnet på fredag medan H klipper sig. Men åt det lite mindre roliga hållet ligger städning och sortering och plocka ihop mina saker och lägga dem i lådor. Ska försöka göra ett jätteryck på tisdag och göra så mycket jag bara kan, så det kanske kan bli klart innan jul.

Pulkaåkning

Idag har jag vart och åkt pulka och snowracer med Viktor. Första gången gick det inte så fort, men när jag väl hade tryckt till snön gick det väldigt bra! Speciellt med snowracern! Nu är jag trött och fryser, så ska äta lite varma mackor och dricka lite varm choklad, hade jag tänkt. Känns konstigt att vara hemma så här på en torsdag, brukar ju vara på scouterna, men var ju terminsavslutning förra veckan, så är inga scouter idag.


Imorrn är det ledarsamling och sen julfest på KU, så sista gången för mig på ett tag. Känns konstigt att jag inte kommer gå på KU nästa termin, har inte missat många gånger sen jag började gå i 7an...

Stockholmsbesök med ambassaden

Det blev varken uppdatering i måndags eller igår, men om ni läser hela inlägget förstår ni varför.
>I söndags tog jag då tåget vid 13.10. Allting gick bra och jag och E kom till Stockholm Central med bara ca 5 minuters försening. Vi frågade oss fram till hotellet och checkade in. Det var ett jättefint rum, och väldigt sköna sängar. Vi funderade på att kolla bio, så gick till hötorget, men filmerna var slut så sent, så vi åt på Pizza Hut innan vi gick tillbaka till hotellet och kollade Filip&Fredrik. På vägen tillbaka kollade vi även upp busstider till ambassaden och hade sån tur att bussen som stannade precis utanför ambassaden gick vid Norra Bantorget, så vi behövde inte ens byta buss.
>Efter en natts sömn var det dags för hotellfrukost innan vi hoppade på bussen. E var dock uppmärksam och upptäckte att man behövde ha biljett innan man hoppade på bussen, men det löste sig med sms-biljett. När vi kom till ambassaden fick vi stå i kö (utomhus) i typ 1 timme och 20 minuter. Det blev ju inte bättre av att det, när det endast var 2 personer före oss, kommer en hel skolklass som ska in, och dessutom får gå in före oss. Då var vi inte så glada, kan jag säga! Jag var dessutom lite nervös, eftersom jag inte hade med mig sidan man skulle skriva ut när man beställt tiden på ambassaden, men det visade sig att man inte behövde den, som tur väl var! (OBSERVERA: Man måste ha Confirmation page från DS-160, men inte på själva bokningen till ambassaden!) Men sen kom vi i alla fall igenom "säkerhetshuset" (vet inte vad jag ska kalla det, men det var typ som på en flygplats) , dock utan mobiler och iPod som fick ligga kvar. Sen fick vi lämna in alla papper vi hade med oss i en lucka, och de tog alla saker de ville ha och lämnade tillbaka resten. Sen fick vi sätta oss och vänta igen. Det var 5 personer före oss, så det gick ganska snabbt. E blev uppropad först, eftersom  hon gick in före mig, och när hon var klar gjorde jag mig beredd, men då ropades helt plötsligt hon som stod efter mig upp, så blev lite orolig, men sen var det min tur. De tog mina fingeravtryck, frågade vart jag skulle, hur många barn jag skulle ta hand om och vilken ålder det var på barnet. Sedan sa hon att min ansökan hade blivit godkänd, så sen var det bara att gå ut till "säkerhetshuset", hämta telefonen och sen var det klart. Både jag och E var lite nervösa när vi stod i kön, men det var inte så farligt. Vi var dessutom säkra på att vi hade alla papper vi behövde, eftersom vi hade gått igenom dem ganska många gånger innan vi gick och la oss på kvällen. Men bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite! ;)
>Sen var det dags att dra tillbaka till hotellet och hämta grejer och checka ut. Sen gick vi på stan och jag fixade presenter till värdföräldrarna och en av presenterna till värdbarnet. Så nu har jag bara en sak kvar till honom, och tror jag vet vad det ska bli, så är snart helt klar! Gött! Nu ska jag bara betala också, och fick räkningen och hur man ska göra idag, så det kan jag göra snart! Bra, bra! Ska bara in på banken och skaffa VISA-kort också, då VISA ung inte funkar överallt, men det kan jag göra nästa vecka då jag är LEDIG! Woho! Fjärde veckan jag är ledig sedan studenten, så det ska bli skönt!
>Iaf, vi gick på stan till 3 ungefär och sen gick vi mot stationen. Köpte lite mat att äta på tåget och sen väntade vi. Tåget var tre minuter försenat när vi lämnade Centralen, och det slutade med taxiresa från Alvesta istället för tåg från Nässjö samt sms-tågbiljett som vi fick ringa hem och be dem här hemma beställa. Vi fick inte ens åka samma taxi, så det blev lite körigt där på slutet, men det var en väldigt trevlig resa! :) Var hemma här 22.02 istället för 20.34, så det var därför jag inte uppdaterade i måndags.
>Igår frågade mamma mig om jag kunde följa med till Jönköping när hon kom hem från jobbet. Beavovven skulle till djursjukhuset, och det tog ganska lång tid, så efter 3 timmar på djursjukhuset, där vi fick lämna kvar Bea, och ett matbesök på Max åkte vi hemåt och var hemma runt 20 över 10, så jag orkade inte riktigt uppdatera igår heller. Nu är det dessutom jättetomt här hemma, eftersom inte Bea är hemma. Hoppas hon får komma hem snart!
>Ja, det var nog allt för idag, förlåt för den sjuukt långa uppdateringen, men hoppas ni orkade läsa allt!

Idolerna

Kollar på Just like heaven nu. Den utspelar sig i San Francisco, staden jag ska bo 7 mil ifrån om bara några månader. Insane! Jag kan inte riktigt förstå det, det har inte sjunkt in, och ändå har jag vetat om det sen september. Jag tror knappt jag kommer fatta det när jag kommer dit heller... :P
>Idag har jag vart på Jul på Liseberg. Fast innan det var jag i Nordstan, där några av årets Idoler hängde. Såg Andreas, Daniel, Linnea, Elin, Geir samt Olle. Alla sjöng och sen kunde man få ta kort med dem/få deras autografer, men det gjorde inte jag. Bad iaf Olle om ett kort, fick till och med tummen upp, med det blev ju såklart suddigt. Sen åt jag och mamma på Pasta Prego, sjukt god mat, för er som aldrig ätit där. Sen gick vi via Lush och Lagerhaus till Liseberg där vi gick runt hela eftermiddagen. Kollade lite på isshowen och så. Jag vann 200 gram choklad åt mig, och 2 kg dumle åt farbror A; I'm on a roll... ;)
>Blir nog ingen uppdatering förrän måndag/tisdag nu, eftersom jag ska till Stockholm med E imorrn.
>Nu ska jag kolla alpint

Sen sist

I söndags var jag uppe tidigt, skulle ju vara i kyrkan vid kvart i 9 för uppsjungning. Vid 10 började gudtjänsten och efter det var det kyrkkaffe. Sen var det hem och äta lite innan det var julskyltning. Det var ganska jättekallt, men vann iaf en ostkaka, en påse frallor och ett par grytlappar.
> I måndags bakade jag kladdkaksmuffins och plockade iordning lite på rummet. Igår var det kören och idag har jag vart på biblioteket och hämtat 2 ljudböcker och så har jag vart ute med Bea. Nu kollar jag Bonde söker fru och dricker nyponsoppa.
>I måndags ringde jag och beställde personbevis och det kom redan igår, snabba ryck! Nu ska bara mamma skriva ut min bekräftelsesida från ambassaden och så ska jag gå till banken imorrn, sen är nog allt klart, tror jag! Bäst att kolla igenom vad det är jag ska ha med mig, så jag inte missar nåt! (Kollade nu, och måste köpa frimärken för 65 kronor också...)
>Nu ska jag kolla lite till på tv och försöka somna tidigt.