Here comes the night

Inget internet=inget blogginlägg.

För två veckor sedan la mitt internet av helt, och sen dess har det inte funkat.. Men kan hoppas att jag får låna dosa av M, eftersom hon inte behöver sin.

Det har iaf hänt väldigt mycket sen sist, och orkar inte skriva allt här.

Idag var det karnELEValen vilket var roligt! Träffade även Madde och Elin som jag inte träffat på ett tag, så det var trevligt! =) Fint väder med, så har väldigt fin bränna på min rygg nu... ;)

I veckan är det group 4-project, vilket gör att det kommer bli en sjukt lång vecka, men, men... Är ju äntligen klar med min svenska oral presentation, så ca 15% av betyget är avklarat. Känns väldigt bra, även om det är surt att vi inte får reda på vad vi fick förrän nästa år...

I'm in love with a fairytale

Söndag igen. Veckorna går sjukt fort nu för tiden. Har de alltid gjort det, eller går de bara fortare och fortare hela tiden? Någon vis man eller kvinna som vill dela med sig sina uppgifter angående ämnet?

Igår var det så äntligen finalen i ESC, rätt låt vann, och det var ovanligt många bra bidrag i år. Brukar inte vara så många som man säger "den här var bra" till. Men som sagt, rätt lått vann, och vilken passande dag att vinna på! Jag kollade hemma hos Gabbi, vi har typ inte träffats sen ett par veckor innan hon åkte, så det var trevligt! =)

Annars hände inte så mycket igår, var hos Farmor, lagade lite mat, läste lite i En Herrgårdssägen och lite så. Idag blir det besök hos Mormor och kusinen. Det blir även lite plugg, bussresa, packning samt andra trevliga händelser som inte är riktigt bestämda än. Men söndagarna brukar ju vara ganska fullpackade, så, det är nog inga problem.

Just det, jag ska göra saft! Rabarbersaft, för att vara mer specifik, och det kanske till och med blir en liten rabarberpaj, beroende på hur mycket rabarber mamma har plockat.

In the end I started thinking about the beginning

Internal Assessment. Dependent variables. Aim. Design. Independant variable. Extended Essay. Empirical studie. Fixed variables. Methods. Presentation. Evaluation. Group 4-project. Research question.

Orden snurrar runt i huvudet, och höstterminen, den jobbigaste under hela gymnasiet, har inte ens börjat. Måste bestämma massa saker inför olika internals och inför extended. Komma på aim, hitta studie, komma på en research question, komma på en sak ur En Herrgårdssägen man kan hålla en presentation om i 10 minuter... Listan bara fortsätter, men det löser väl sig. I tisdags fick vi schemat för Group 4-project veckan, den kommer bli lång! Fast det är ju bättre att ha den nu i slutet av den här terminen än att ha den under nästa.

Nu håller Eurovision på för fullt! Det är bra, och på lördag är det final! Resultatet kommer nu, hoppas de bra låtarna går vidare!

Ska packa och plocka in disken jag diskade innan, sen ska jag sova. Imorrn åker jag hemhem. Får se om det blir någon uppdatering i helgen, brukar ju vara ganska glest med det, eftersom jag har så mycket annat för mig och inte sitter vid datorn så mycket.

You spin my head right round

Helgen i korthet (eftersom det hände så mycket hann jag inte med en uppdatering. Satt faktiskt inte vid datorn på hela helgen!)

Fredag: Först skola, hade ju ingen engelskalektion eftersom vi jobbade med vårt grupparbete, så gick ner så att jag var vid resecentrum vid 15.00. Det stod dock inget tåg, och inte att någon extrabuss var insatt heller, så ringde till Anni som bad Alexander kolla upp tågtiderna nu när de gör om banan igen. Det visade sig att tåget gick 14.58, alltså två minuter innan jag kom ner till stationen. Surt! Så då fick jag ta bussen till Gvd istället, och medan jag väntade på den var det värsta åsk- och regnovädret. Det regnade hur mycket som helst! Sen åkte jag iaf med mamma från Gvd, sen var det ledarsamling och på KU var det Nobelmiddag. Det var en kul avslutning på terminen! =) Efter KU fick jag ett par skor efter Systerns och Peters Nordamerikavistelse. De var väldigt fina! =)

Lördag: Vaknade ovanligt tidigt. Gick upp, kollade tv och åt frukost och gjorde iordning mackor och lite sånt. Vid halv tolv åkte vi mot Segerstad, där en sträcka av Skilling 500 gick av staplen. När vi sett de flesta bilarna där åkte vi vidare och ställde oss sedan på Kullasträckan. Fick vänta ett ganska bra tag på att bilarna kom dit, men sedan gick det ganska fort. Sedan åkte vi till målet och kollade lite på prisutdelningen.
   Efter rallyt åkte vi hem och åt lite, sen kollade jag tv och gick och lade mig tidigt. Läste även lite i min engelskabok.

Söndag: Steg upp tidigt, powerwalkade, åt frukost, kollade tv och duschade. Sen åkte jag, mamma och pappa och handlade skor. När vi hade hittat skor allihopa drog vi till Halmstad, för att fika. Och på Stora Torget i Halmstad spelade hör och häpna Alcazar. Postkodmiljonären hade utdelning och därför var det artister och stor scen och allt. När vi hade fikat åkte vi hem, och sen drog jag upp hit. Sov typ hela vägen upp, och sedan åt jag lite, kollade Söndagsparty och sedan läste jag i min engelskabok innan jag gick och lade mig.

Det var helgen. Idag hade vi dubbellektion i historia, vilket innebar att vi slutade klockan fem. Sedan handlade jag, har även hunnit med att laga mat till resten av veckan samt göra en undersökning om vilket parti jag borde rösta på i EU-valet. Nu ska jag kolla Halv åtta hos mig och läsa i min engelskabok.

Leave out all the rest

I tisdags fyllde ju som sagt Lovisa år. Hon fick minsann frukost, även om det blev lite kort om tid. Vi slutade tidigt då vi inte hade någon matte, därför tog jag, Meit och Alexander bussen hem. Direkt när jag kom hem kom Brodern och hämtade mig vid bussen, sprang in hemma för att hämta en tröja och drog sedan till Gvd och Axelent Arena för att kolla speedway. Inte den varmaste kvällen i mannaminne, direkt, och det drog ut lite på tiden, så vi drog hem efter 12 omgångar. Lejonen vann ju tillslut, i alla fall! På vägen hem såg vi säkert 20 rådjur och även 4 älgar, som tur väl var höll de sig alla på åkrarna och inte på vägen.

Sen kollade jag lite Hell's Kitchen innan jag gick och la mig. Vaknade vid kvart i 8 i onsdags, drog bort till Farmor för att städa eftersom det var Operation dagsverke. Blev klar vid middag, och då följde jag med Mamma och Bea till veterinären. Efter mycket om och men fick vi upp Bea på vågen, och hon väger nu 60 kilo. Lite skillnad om man jämför med vad hon vägde för mindre än ett år sedan då vi fick henne. Sen åkte vi en sväng till Smålänningens Marknad innan vi åkte hem och jag strök. Sen tog jag bussen upp hit, där jag kollade på ett mycket bra avsnitt av Grey's! =)

Igår efter skolan hängde jag med hem till Emma. Vi lagade mat (eller, jag lagade mat, hon bakade) och sedan slog vi oss ner i hennes soffa och kollade Twilight, den var väldigt bra och nu vill, vill, vill jag läsa böckerna! Emma säger att böckerna är massa bättre än filmen, och eftersom filmen var så bra måste böckerna vara asbra! Låter ju lovande!
Kom också fram till att jag och Emma har läst en del ganska okända böcker, som båda tycker är bra, vi har alltså båda väldigt bra bok- och filmsmak.

Bäst vore 10-20 timmar. 10-20 dagar funkar också. 10-20 månader är knappt. Men 10-20 år är värst!
haha

I know everything changes

Idag var det så måndag, med biologi, psykologi och historia. Dubbeltimman i historia gick faktiskt väldigt fort, och inte så långsamt som jag trodde det skulle gå. Hela dagen idag gick faktiskt ovanligt fort!
   Imorrn fyller Lovisa år, och eftersom hon tyckte att jag skulle baka åt henne gör jag en halvversion och bjuder henne på frukost, med hembakt bröd, vi hinner dock inte äta det innan skolan börjar, utan får vänta tills svenskan är slut, men det ska nog gå bra det också. Dagen imorrn blir kort, för vi har ingen matte, så slutar redan 15.30. Vi måste dock ha den långa håltimman ändå, eftersom vi har klassråd, och där ska vi minsann bli bjudna på tårta av vår historialärare från Pre. Trevligt! =) Vi skulle ta med oss nåt att dricka, och så skulle han bjuda på resten.
 Sen blir det så buss hem, och på kvällen kanske det blir speedway, har inte rikitgt bestämt mig än, så får se hur jag gör. Annars blir det väl tv-kväll hemma, och det är ju trevligt det med.
   Nu ska jag kolla klart på Project Runway och sen sova!

Summer is here and the time is right, for dancing in the streets

Idag har jag vart och handlat blommor, det blev en Hjärtan-på-tråd samt en annan blomma som jag planterade i en rosa kruka och tog med mig upp hit. Så ska väl försöka hålla den levande tills sommarlovet! ;) Min hjärtan-på-tråd som jag har hemma har ju trots allt överlevt sen jul på mitt rum, utan att någon annan än jag vattnat den! ;)

Har även spelat flöjt en timme idag, planterat, vart hos både mormor och farmor samt övningskört och åkt buss. Nu kollar jag på Söndagsparty med Filip&Fredrik samt Wild Child i reklampauserna. Den är bra, må jag säga!

I veckan händer bland annat: skola, operation dagsverke, eventuellt speedway, bio med Emma, födelsedagsfirande för Lovisa, rally, plugg, samt besök av Systern, och antagligen något mer, får väl se under veckans gång, helt enkelt!

I wanna dance with somebody

Grey'skvällen i onsdags var trevlig, och fruktsalladen var god! =)
I torsdags spenderade jag en timme i Gvd, där jag väntade på bussen.. Det var väl sådär, man kan väl ha roligare, kanske... Kom hem vid halv två, sen gjorde jag inte så mycket. Var och kollade på brasan på kvällen, sen kollade jag tv och lite så, var borta hos farmor en sväng, och sen träffade jag även Malin som var hemma från Oslo. Kollade på The Notebook, men höll på att somna i soffan, så åkte hem och la mig. Och på vägen hem såg jag hör och häpna en grävling! Har inte sett en levande grävling förut, och speciellt inte mitt inne i samhället.
   Igår var det fredag.. Först var jag och lyssnade på musikkåren samt fikade lite på Solbacka, sen bakade jag både ciabatta och blåbärsmuffins. Båda sakerna blev väldigt goda, måste jag säga! Sen på kvällen drog jag och grillade, och sen när det blev mörkt och kallt drog vi hem till Brittis och kollade Hundtricket samt Söndagsparty. Det var trevligt att träffa folket man inte träffar så ofta nu för tiden! Fick även leka lite med Brittis kamera samt höra klockrena uttalanden från Nilsson. Var hemma runt halv tre, ungefär.
   Idag har jag legat ute i solen och läst min engelskabok som faktiskt är riktigt bra, än så länge. Sen har jag vart hos farmor en sväng idag igen. Träffade Gabbi som kom hem från sin fem veckor långa vistelse på Mallorca inatt. Jag har även idag bakat blåbärsmuffins, för igår bakade jag 12 stora, och eftersom jag bjöd på dem igårkväll tog de slut idag vid förmiddagsfikat. Därför gjorde jag idag små muffins, 39 stycken, blev det. Alltså lite mer än 3 gånger så många som igår, och ändå var det lika mycket smet...
   Nu väntar jag på att mamma ska sluta jobba, så att vi kan kolla på det inspelade Robinson och äta chokladfondue. Blir ingen fontän idag, eftersom vi bara är två personer... Medan jag väntar på att hon ska komma hem kollar jag på Forrest Gump.

Så, Madde, räcker det nu? ;)