We were holding back the flood

Skypade som sagt med familjen innan, och tyckte det gick bra. M var lite uppspelt och ville leka, han var inte så sugen på att stanna kvar på rummet när kusinerna var i samma hus, men lite pratade han iaf! :P Han frågade vad jag gillade att äta och lite så. De frågade även om jag ville följa med till Yosemite (en väldigt fin nationalpark) och det var klart jag ville! Så någon gång efter jag kommit till familjen ska jag följa med dit! :) De sa även att jag skulle få deras nuvarande au pairs mail, ifall jag har några frågor till henne och så.
>Nu ikväll har farbror A vart här och ätit pizza. Gott! Även om det tog en väldans tid att få maten, men den som väntar på nåt gott...
>Jag och mamma kör en fredagskväll såhär på en fredag, just nu kollar vi på På Spåret och sen hade jag tänkt kolla lite Skavlan också! Robbie, min kära Robbie var ju trots allt med, så det måste jag ju se!

Lussekatter och julmusik

Nu står snart sista plåten med lussekatter i ugnen. Har bakat hela eftermiddagen (tog lite längre tid än beräknat...) men nu börjar jag bli klar. Under hela tiden jag bakat har systerns Julspellista gått på hög volym, mys! :D
>Igår var jag på läkarundersökningen, testet var negativt och allt var bra, så blev godkänd! Så nu ska jag bara scanna in den på datorn så är det också klart! Gött!
>Imorrn är det dessutom bara en vecka till Stockholmsresan med E så på måndag MÅSTE jag ringa till skatteverket samt gå in på banken! Får sätta upp lappar till höger och vänster så jag inte glömmer det... ;) Under besöket ska det även hinnas med att julshoppa lite. Ska även försöka köpa presenterna till M, M och E så jag slipper tänka på det.
>Nähä, nu måste jag städa upp lite i köket, för ska snart bort till brodern och skypa med familjen! Woho! :D

Finally!

Så var det gjort. Tryckt på "bekräfta köp" och någon gång den 6-10/12 dyker den upp på posten! Jag har alltså äntligen köpt en digital systemkamera! :D Det blev en Nikon D5000, en sån som världens bästa Madde har! :) Så när jag slutar jobba den 10e kommer jag ha min lilla leksak som håller mig sällskap! ;) Fast mest kommer den ju användas till resan, såklart!
>Idag har jag vart på massage, och idag var det inte långt ifrån att jag somnade, hade C bara kommit in någon minut senare hade jag nog sovit rätt gott! ;)
>Jag har totalfastnat för Petter – Min kärleksaffär, sjukt bra låt! :) Har även fastnat för Petter – En tuff brud i lyxförpackning som även den är sjukt bra!
>Har lite lätt idétorka, därför det inte blir så intressanta blogginlägg...

I valet och kvalet

"Sark stavas alltid med a!! Precis som karv! sarkkarv pa er dar hemma! :)<3" Det är så roligt när folk är i länder utan å, ä och ö. Speciellt när man ska förklara något, eller säga hur saker stavas! Men Såkkåv på dig också, Meit! :)
>Tyvärr Alek, sådana bilder kommer inte upp på bloggen... ;)
>Snart ska jag ut och gå/jogga med Beavovven. Efter det är det ledarsamling med scouterna och sen är väl kvällen slut, tror jag minsann. Eller ja, kanske att ett eller 2 avsnitt av GG hinns med, men annars ska jag inte göra så mycket...
>Ska jag eller ska jag inte? Ska jag vänta eller ska jag slå till? Åååå, om jag ändå kunde bestämma mig någon gång... Jag kan verkligen inte bestämma mig angående kameran. Att det ska vara så svårt...

Helg!

Igår var jag så i Jönköping, back to school. Fast bara i 3 timmar, och jag skulle ge information till 9or och deras familjer angående IB. Jag tyckte det gick bra, och hoppas att några av dem jag pratade med väljer IB, den bästa linjen! ;) Sen gick jag och Fanny lite på stan och så åt vi på Subway och lite så. Efter det åkte vi till A6, jag köpte mascara och ansiktsmasker och en ram till min finfina signerade Westlife-plansch. Tyckte det var på tiden att den fick en ram nu! ;) Sen köpte jag årets första julklapp också, ute i god tid för en gångs skull! Vi besökte även IKEA där jag köpte ljus, och Fanny köpte en sårk, eller ja, det var ju en råtta, men hon sa att det var en sårk... (Och jag vet att sork stavas med o, men inte de sorkar Fanny handskas med) Sen var vi även innen på City Gross och handlade lite innan vi sa hej då och åkte hem till sig. Efter det åkte jag hem och gjorde kokos och vit chokladkladdkaka till gästerna innan jag åkte till Alek.
>Hos Alek var det väldans trevligt, och jag förlängde livet med en massa år! Herregud vad vi skrattade, tror vår trötthet hade mycket att göra med saken kanske, men antennen hade också mycket att göra med det. Efter tv-tittande, prat, youtubeklipp, roliga journalgrodor, pannacotta och kaffe (och lite annat smått och gott) var det dags att åka hem. Förresten, om ni någongång besöker Alek, använd vattenfast mascara, eller ha inte någon på er alls...
>Idag har det vart en slapp och skön dag som uppladdning inför morgondagens arbete.

Städa, städa varje fredag...

Igår skrev jag ju om att jag beställt läkartid till den 13e december. Men idag ringde sköterskan från vårdcentralen upp och sa att jag kunde komma på tisdag eftermiddag istället, så då ska jag dit och ta provet. Sen ska jag dit på fredag och läsa av provet samt besöka läkaren. Skönt att få det gjort nu, så jag slipper tänka på det sen! Nu ska jag bara till banken och betala/fixa ett kontoutdrag samt ringa skattekontoret och få ett personbevis. Men det ska jag fixa i början av nästa vecka. Eftersom jag i förrgår gjorde klart pre-departure work är jag nog klart med allt sen! Eller, ja, då ska jag ju packa och säga hej då och sånt, men det är ju inte än på några veckor.
>Idag tänkte jag ut och jogga, men då det var några cm snö och motvind joggade jag bara en del av vägen och powerwalkade resten. Sen sopade jag trappan och en liten del av trottoaren som armträning... ;)
>Imorrn är det dags att vara IB-talesperson och få 9or att välja IB. Sen ska jag som sagt träffa Fanny. Woohoo! :D
>Idol nu. Ska försöka ta tag i städningen lite också, men är inte så sugen på det...

Mail, läkarundersökning och löptur

I förrgår mailade jag familjen med lite frågor, och när jag fick svaret verkar de vara en sån familj som jag vill till, vilket jag trott hela tiden, men blev säkrare i och med svaret! :) Fick även reda på att jag kommer köra automat i ett år, då båda bilarna är automat, så frågan är hur bra jag kommer köra med vanlig växellåda när jag kommer hem sen... :P Kommer även få ta om körkortet, eller rättare sagt, ta ett CA-körkort. Så kommer ha svenskt körkort, internationellt körkort och amerikanskt körkort om några månader. Så många körkort är det inte många som har... ;) Ska även skypa med familjen snart, förmodligen nästa helg! :) Första gången på Skype, har bara pratat med dem på telefon och mailat med dem...
>Bokade tid till läkarundersökning innan, den 13e december! :P Behövde ju ha det minst två veckor innan jag åker, så blir tajt, men förhoppningsvis stämmer allt första gången jag går dit. Tar ju tydligen ca 3 dagar att få svar på provet jag måste ta också, men i värsta fall hinner jag nog boka in ett möte i mellandagarna om det inte finns tid innan jul.
>Idag har jag vart ute och joggat igen. Hade lite uppehåll över helgen, men igår joggade jag en liten runda med Beavovven. Hon är inte så bra på det där alltid, dock, då hon ofta stannar, även om hon springer för det mesta nu. Kan ju bero på att hennes favoritårstid närmar sig. Hon gillar också vinter och snö, och passar ju på så sätt väldigt bra in hos mig! :) Men idag joggade jag ensam, och tyckte att jag klarade mig bra. Då jag inte tränat på ett tag joggar jag inte så långt, och inte med världens snabbaste fart heller, kanske, men ändå! :P

TV-serier - världens bästa tidsfördriv?

I helgen var jag i Aneby hos Fanny. Det var mycket trevligt med många skratt och Alias-spelande till långt in på natten. Fick låna Gossip Girl säsong 2, och är nu på CD 4! Ska lämna tillbaka den på lördag, så måste ju försöka se klart, även om jag fick säsong 1-3 av Alexander igår. Fick även de 6 första Harry Potter-filmerna, så nu har jag lite att göra! ;) Det bästa är att de inte tar så stor plats på min externa, så jag kan utan problem ha kvar dem när jag åker! :) Har ju dessutom 4 säsonger av HIMYM och 2 säsonger av BBT, så har ju en del tidsfördriv, kan man säga! Plus alla filmer jag har köpt in samt böcker och sånt! Får nog skära ner lite på filmer jag tänkte ta med mig, det finns ju trots allt filmer där, och då sparar jag ju dessutom både vikt och plats till när jag ska packa! ;)
>På lördag ska jag träffa Fanny igen! :) Ska hjälpa till på PB-dagen och få 9orna att börja IB nästa år, och efter det ska jag och Fanny äta och sedan gå på stan! :) På kvällen blir det att åka till Alek och umgås med henne! :)
>Nu ska jag lägga mig och kolla klart på Hells Kitchen innan jag sover. Imorrn är det torsdag, sen är det bara 6 timmar kvar av arbetsveckan, sen är det helg! :D

What a shock!

Att jag har så ont i mina lår! Varför, undrar ni. Jo, det ska jag berätta: för att jag, JAG, 2 dagar i rad har joggat. Inte speciellt långt, kanske, men längre än jag gjort på länge! Och idag joggade jag dessutom vid 2 olika tillfällen. (Och ja, ni som känner mig väl, det är jag som skriver och alltså ingen som kapat bloggen. :P)
>Igår var det Pumpen, och jag klarade 2/3 delfrågor på frågan jag fick tilldelad mig. Vill du våga en dust är inte riktigt min grej... :P
>Idag har jag vart på KU och träffat bland andra Malin och Britta som jag inte träffat på länge, och speciellt inte Malin som jag inte träffat sen någon gång i somras, typ.
>Imorrn ska jag på julmarknad på Segerstad innan jag åker till Aneby och Fanny. Woohoo! Har inte träffat henne på evigheter, ju! Ska bli kul! :)
>Hoppas att Elin får vara kvar, fast Linnéa är ju iofs också bra... Men har hållt på Elin hela tiden, så jag håller fast vid det! ;)

Bilder

I söndags var det släktkalas för pappa, och då var världens sötaste kusinbarn här! :)
Jag gjorde cupcakes i lördags och söndags. Istället för tårta, liksom.
Jag köpte en klänning i Ullared.
Jag köpte även en skjortklänning i Ullared.
Jag "fick" en fin Håkan-plansch! :)

Veckan i korta drag

Ja, det har ju vart lite tyst här i ungefär en vecka, men det är för att det vart ganska fullt upp. Har ju tidigare skrivit att det typ bara händer samma saker på veckorna, men den här veckan har det vart ganska många aktiviteter.
>Om vi börjar med förra helgen var det FM, förbundsmöte, i Göteborg med Nykterhetsrörelsens scoutförbund. Det hanns med både shoppingturer, Pasta Prego-besök, förhandlingar och festkväll. Jag, Lina och Zven plockade även ner en fin Håkan-affisch! Det fanns ju så många, så en mer eller mindre.. ;) Nu är den inramad och fin och jag funderar på vart på min vägg den ska få plats. På förhandlingarna blev systern nominerad till vice ordförande från golvet, men förlorade omröstningen med siffrorna 60-79 mot valberedningens förslag.
> I måndags var jag i scoutstugan och fixade och donade lite.
> I tisdags var det kören.
> I onsdags var jag hemma och tog det lugnt.
> Så, i torsdags var det Pappas 60-årsdag och han fick en överraskningsdag av oss. Han visste ingenting vad han skulle göra, utan på morgonen åkte han och mamma iväg, och hamnade efter besök i Halmstad och Falkenberg i Göteborg. Jag och brodern åkte runt tre, plockade upp systern i Borås och styrde kosan mot Göteborg. Det tog lite längre tid än planerat, då det var rusningstrafik i både Borås och Göteborg, men det gick bra ändå. När vi var vid Liseberg ringde brodern till pappa och frågade vart de var, och varför ingen var hemma. Sen mötte vi upp mamma och överraskade pappa på hotellet. Sen åt vi på Joe Farelli's, sjukt god mat där, för övrigt! Efter det drog vi till Scandinavium och kollade hockey, och med resultatet 3-1 mot serieledarna var vi ganska nöjda med dagen, och jag, brodern och systern åkte hem.
>Igår gick jag upp klockan 5, efter endast 5 timmars sömn och gick med Beavovven. Sen drog jag till jobbet. Slutade vid 13, och sen hem och äta och byta om innan jag, systern och Malin drog till Ullared för shoppingtur. Inte jättemycket folk, och vi fick en parkering av en vänlig själ som bad oss följa efter henne. Handlade lite filmer, Aliasspelet, 2 (!) klänningar (!), 3 linnen, en plånbok, make up-saker och lite annat smått och gott. Såg även VDn Boris som köpte fika på tredje våningen. Väl där bestämde sig systern och Malin för att dra till Parken på kvällen och kolla DuoJag, och Malin tyckte att jag skulle hänga på. Så när vi kom hem gjorde vi oss iordning, spelade lite Alias och drog till Parken. Dansade loss, och kollade på folk. Kom hem vid kvart i tre, och då var det bara att lägga sig och sova.
> Idag vaknade jag halv 10 när alarmet gick igång; vi skulle börja fixa och dona inför helgen. Så det är ungefär vad jag gjort fram tills nu. I det ingår att baka chokladcupcakes (har dock inte gjort frostingen än, den gör jag ikväll) samt att dammsuga övervåningen.