Någonting att äta, någonting att dricka...

Det var jobbigt att stiga upp idag, men det blev lättare med tanke på att jag har sovmorgon imorrn. Resursdag som ägnas åt utvecklingssamtal, och behöver därför bara vara i skolan i ca 20 minuter! Bra sånt! :D

Historian idag var jätterolig! Vi körde typ rollspel där vi skulle vara olika länder, det var kul! Sen var det engelska, där jag, T och A jobbade med vårt New York-arbete. Det gick bra, vi delade upp allt vårt arbete och så kollade vi runt på lite information. Sen var det håltimma och lunch. Pluggade engelska på håltimman, och sen var det TOK, där vi pratade fallacies. Sen vart det vänta igen, men under tiden satt jag i biblioteket och började skriva på min del av New York-arbetet. Sen stängde biblioteket, så då gick jag upp och satte mig vid A och T, och sen gick vi och handlade och sen åt vi en macka innan teorin började. Efter teorin har jag inte gjort så mycket, kollat tv, och suttit här, fast jag ska nog läsa lite psykologi snart tror jag, och kanske lite teori med!

Jag drack jordgubbste igår, det var gott! :) Funderar på att göra det ikväll med!

Nähä, nu orkar jag inte skriva mer.. :P

Ha det bra!
/J

Let it snow, let it snow, let it snow!

Oj så duktig jag har vart idag. Både diskat, gått ut med soporna och skottat! ;) Eller, kanske inte så duktig, men man kan ju låtsas iaf!

Och på tal om skottning, snön har ju äntligen behagat att dyka upp, eller, dyka ner borde jag kanske säga? Och i vilken mängd! Så här får det gärna vara heeeela långa vintern, minst till februari, början av mars! :)

Jag hann klart med svenskan igår och hoppas att den blev lika bra som den muntliga. Fick tillbaka omdömet på den idag, och jag blev väldigt nöjd!
Var visst dubbelavsnitt av 90201 igår också, det hade jag inte riktigt kollat upp, men det gjorde ju ingenting eftersom det var bra. Har visserligen sett första avsnittet innan, men inte andra... Så nu har jag ännu en serie jag följer, är uppe i ganska många nu, känner jag! Haha.

Om hockeyn på torsdag går hälften så bra som hockeyn gjorde idag är jag nöjd!

Tog mig en liten powernap innan, var astrött, så slumrade till en stund. Det var skönt! Hoppas bara att det inte stör min nattsömn... ;)

Ha det bra i London, M! :)

Nähä, nu ska jag torka disk, och sedan blir det nog lite te!

Ha det bra!
/J

Är Noras förvandling i Ett Dockhem trovärdig?

Denna helgen har jag knappt suttit vid datorn alls, eftersom jag har städat mitt rum. Mamma sa att det skulle vara städat när jag åkte på söndagen, så i lördags började jag. Men det blev ingen vanlig städning, nej då. Jag städade ur lådor och så också! Och slängde ut datorn, satte in stereon jag fick av brodern när han flyttade, satte in det stora bordet på broderns gamla rum, och bytte säng. Damsög och torkade golvet och så också. Det har inte vart så välstädat och snyggt på ganska länge, och det lär väl tyvärr inte hålla så länge heller, eftersom det är jag som bor där... Men man kan ju försöka iaf!

Innan stekte jag hamburgare, de blev goda! Och dessutom blev det några över som jag ska frysa in tillsammans med bröd, och vips så har man en middag nån annan vecka också. Bra sånt!

Beställde även biljetter till hockey på torsdag, HV - Frölunda 19.00. Bra, bra!
Är ju dessutom ledig på torsdag, eller, ska vara i skolan i ca 20 minuter på utvecklingssamtal, men det ska nog gå ändå! ;)

Nähä, om jag skulle ta och fortsätta på min uppsats om Ett dockhem då. Blir väl förhoppningsvis klar med den tills imorrn. Jadå, jag behöver ju bara babbla på lite, och så är det klart.

Är första avsnittet av 90201 på tv nu, och innan visade de en reunion av gamla gänget. Det var kul att kolla på!

Nähä, tillbaka till uppsatsen.

/J

kvällen

Sakerna som var borta i måndags kom förresten fram igår, och oj vad glad jag blev! De fanns hos min mattelärare, och T såg att det var mina saker, så han gav dem till mig. Blev vääääääldigt glad när jag fick smset av A där det stod att T hade grejerna.

Teorin idag gick bra. Det var genomgång på typ vad teorin kommer ta upp, och hur körprovet/teoriprovet går till och lite om trafikskolan och så. Hade ju sällskap och det var ju bra!

Tänkte ju läsa psykologin, men har inte riktigt börjat än. Tänkte ta mig en macka eller två med ost och min goda marmelad på och så kanske lite te eller kaffe eller varm oboy till det. Det låter som en god idé! ;) haha, ibland överträffar jag ju mig själv! :P

snälla, snälla Maddagaskar, kan du inte ändra färg?

Snart är det Grey's, nu kollar jag på roliga Johnny och Mattias som är hemma hos Anna Lindberg och gör om.

Om jag kanske skulle börja vara lite produktiv nu, kanske? Fast jag har ju en stund på mig, börjar ju som sagt inte förrän 14.30 imorrn. Ibland har man det bra! Sov för övrigt 10.5 timmar inatt. Det var skönt och välbehövligt!

/J

Studiedag

Uppdaterar en snabbis innan jag dra in till stan för handling av pärmar och sedan teorikursstart.

Igår följde jag med hem till Lovisa. Vi tänkte baka, men sen blev det inte så. Vi gjorde varma mackor istället, och medan vi åt dem kollade vi på Alvin och gänget, en bra film! Mysig var den! Sen lyssnade vi lite på musik, kollade på hennes kamera och sen spelade vi schack. DEt var kul! tack för kvällen! :)

Sen åkte jag tåg tillbaka, fast det var lite stressigt eftersom det var typ glashalt och nerförsbacke hela vägen till stationen, men kom fram till tåget precis när det kom. Bra timing kallas sånt! ;)
Sen hann jag inte med ettan, så jag gick hela vägen till mig från stationen, men det gick bra det också!

Studiedag idag, skönt! har typ inte gjort någonting förutom att spela flöjt och kolla tv. Ska iaf läsa psykologin när jag kommer tillbaka ikväll, hade jag tänkt.

Nähä, nu måste jag dra. Kanske återkommer med en uppdatering ikväll.
/J

Nu är det lika långt till stjärnorna som stjärnorna till dig

Jag tycker inte om att jag tappar bort mina saker hela tiden, men de dyker väl såsmåningom upp igen.

Denna veckan är lugn. Har bara historialäxa till denna veckan, och inga svenska lektioner, och så är det studiedag på onsdag. Trevligt sånt här! Eftersom vi inte har någon svenska har jag sovmorgon till 09.40 imorrn, och till 14.30 på torsdag. Har även sovmorgon till 11.45 på fredag, men kanske åker in till skolan tidigare för att jobba på historian.

Igår var jag på julmarknad på Segerstad. Köpte sommarmarmelad som var gjord av bland annat jorgubbar och rabarber. Den är asgod! :) Och så åkte jag traktor med V. Han ville att jag och B skulle följa med, så då gjorde jag ju det. Vi träffade en minigris, en höna, två kaniner och såg en massa kor. Efter det var jag uppe hos honom och lekte lite. Och sen fick jag knappt gå hem.

Det där med att bo i en stuga itan el och vatten är faktiskt väldigt mysigt! Skulle lätt kunna åka ut och bo där i nån natt eller två! Ganska skönt att vi bodde inne på hajken faktiskt, även om jag sov på uppblåsbart liggunderlag på bonat golv.

Om jag skulle ta och fundera ut ett ämne till svenskan kanske, och dricka en kopp kaffe eller två? Ja, så får det nog bli!
Och ikväll är det fotbollsgalan och sen Boston Tea Party. Sånt tycker vi om! :D

Och Maddagaskar, snälla byt färg på din blogg?! Jag ser ju inte vad det står.. :/

/J

Varför vill inte Nora ha någon kantakt med Thorvald, eller ta med sig/ta emot någon av gåvorna från Thorvald?

Körlektionen idag gick bra. Skulle bara tänka på några saker vid nedväxling och så, och så ska jag träna start i backe hemma. Och till nästa gång ska jag läsa lite i böckerna.

Psykologiprovet kan ha gått bra, det kan också ha gått mindre bra, men det känns som att det gick bra i alla fall. Svarade på de frågor man skulle svara på plus en till. Hoppas att det känns lika bra när vi får tillbaka det.

Nu skriver jag på en svenskauppsats tills imorrn. Jag ska prata i 6-9 minuter, och än så länge har jag bara lite mer än 2 minuter... Men, men. Jag ska väl förhoppningsvis lyckas få ihop det. Blir väääldigt jobbigt annars. Måste läsa igenom ett historiahäfte också, men det kan jag göra på väg till skolan imorrn.

Ska iaf snart äta fiskbullar med hummersås! Det är gott! :D Och sen ska jag dricka kaffe. Kanske kaffet kan ge mig inspiration till mitt svenskatal? Tvek på den, kanske, men man kan ju alltid hoppas...

Nähä, nu ska jag söka inspiration, håll tummarna för mig!
/J

Psykologiprov

Tar en liten pluggpaus från psykologin, men ska börja nu igen, eller, när jag skrivit klart, rättare sagt..

Idag skrev vi essay på Lord of the Flies, tror faktiskt att det gick bra, fick ju ihop 400 ord tillslut, iaf! Hoppas att jag var tillräckligt objektiv och att det liknade en rapport.

Innan engelskan hade vi historia där vi kollade lite på två filmer och sedan hade genomgång. Och efter historian och engelskan var det håltimma. Men en del av den upptogs av ett bildspel från när vi var i Tyskland. Det var trevligt! :)
Sen satte jag mig i tysta rummet och pluggade TOK och psykologi.

Imorrn är det dags. Första körlektionen. Hoppas det går bra!

Det blev ett lite kort inlägg det här, men en liten uppdatering blev det ju iaf!

Ha det bra!
/J

Galen i choklad!

Åå, i helgen ska jag nog ta och baka något från min trevliga chokladkokbok! Det finns hur många recept som verkar goda som helst! Och systern har ju tur, för att jag måste antagligen göra det på söndag, eftersom det som sagt är PB-dagen på lördag. Fast kan ju göra det på kvällen då jag äntligen får träffa G igen! Man träffar verkligen folket hemma alldeles för sällan när man flyttat hemifrån på veckorna!

Idag fick vi äntligen skolkatalogerna! Fast vår klass har hamnat med ettorna, och IB2orna är bland tvåorna. Det står inte ens "IB1, årskurs 2" eller "IB2, årskurs 3" som det brukar göra. Men jag blev nöjd med kortet iaf! Det är inte ofta man blir nöjd med både skolkatalogen och skolfotot, men det hände i år!

Annars har det inte hänt så mycket idag. Kollade på Ett dockhem på svenskan (som jag för övrigt läste ut igår, skönt att ha det gjort!), sen på håltimman gjorde jag matten jag låg efter i, så jag äntligen kunde hänga med på genomgången och börja jobba med uppgifterna direkt efter genomgången. Sen var det psykologi.

Sen åkte jag hem, och sedan dess har jag suttit här vid datorn, kollat tv, ätit och nu ska jag snart dricka kaffe. Fast snart ska jag nog kolla lite i skolkatalogen, och kanske kolla på en film och diska och lite så. Ska även kolla igenom min chokladbok lite, och kanske bestämma mig för vad jag ska baka i helgen.

Ha det bra!
/J

I did it my way...

Nu har jag minsann läst ännu mer. Förhoppningsvis får jag lust att läsa lite till, och kanske tom läser klart den, men är nöjd med mina insatser även om jag inte gör det...

Har även fixat en timmes creativity nu! Spelade flöjt, och några av låtarna jag har är något jobbiga! Är inte så van vid att spela med 4 b-förtecken och 5 #... Men, utmaningar sägs ju vara bra.. Tu-ku övningen tycker jag däremot går ganska bra, fast, det ska nog gå en aning snabbare, och med en aning menar jag egentligen mycket snabbare..!

Någon psykologi har jag däremot inte gjort än.. Får se om det blir någon idag, men jag tror att jag borde göra den nu, så jag har det gjort, och så kan jag läsa på sammanfattningen istället för hela artiklen när jag pluggar till provet nästa vecka.
Mycket pluggprat nu, känner jag, men det får ni minsann stå ut med!


Om jag skulle ta och åtminsone läsa psykologin nu iaf, och när jag väl börjar lär det ju fortsätta med att jag skriver hela sammanfattningen. Eller, man kan ju hoppas på det iaf!

Nä, nu ska jag inte tråka ut er med pluggprat längre.

/J

Kort skoldag

Kom hem tiiiidigt idag! :) På historian fick vi reda på att vi inte hade någon TOK idag, så då slutade jag efter engelskan, alltså klockan 10.45! Efter skolan gick jag därför och beställde min allra första körlektion (!) och fick mina teoriböcker. Börjar teorikursen om två veckor.

Sen gick jag och handlade lite mjölk. När jag kom hem åt jag lite, och sen har jag även läst ca 50 sidor i Ett dockhem. Jag tycker den är helt okej, får se vad som händer senare i pjäsen.

Igårkväll var jag duktig och torkade ur min micro, diskade plattan och diskade även den andra disken. Det här med att inte spara all disk till sista kvällen kanske är en ganska bra idé... :P

Fick se en kvart på Filip&Fredriks valvaka, satte på tvn vid kvart över sex i morse, precis under Obamas segertal.

Ikväll blir det mer läsning i ett dockhem, och så planerar jag att skriva en sammanfattning av en artikel vi fick på psykologin. Sen är det ju Grey's ikväll också! Det tycker vi om! :)

Nu tänkte jag koka mig en kopp kaffe och sedan återgå till läsningen.

Ha det bra!
/J

Let's twist again, like we did last summer

Grattis Pappa på födelsedagen! :)

Ringde hem och grattade honom nyss, farmor, mormor, A, E och V var där. Fick prata lite med V i telefonen, han är såå söt!

V: -Hej!
Jag: -Hej!
V: -Nana!
E (i bakgrunden) -Tala om för J att du äter kaka, och dricker mjölk!
V: gör sitt ljud för kaka och säger mlk.
E (i bakgrunden) -Säg hej då till J nu!
V: -Hej, hej!

Måste träffa honom i helgen!

Ikväll blir det först äta om en liten stund, sen blir det läsa ur Ett dockhem samt läsa ett kapitel ur historiaboken. Förhoppningsvis så går det ganska fort...

Sen blir det kolla på tv resten av kvällen. Vill kolla på Filip&Fredrik, men det går ju inte eftersom jag börjar klockan åtta imorrn. Men, men, man kan inte få allt...
   Idag fick vi även reda på att vi slutar klockan 12 på fredag, vilket är väldigt bra! Det betyder att jag kommer hem, hem redan klockan två, och att vi inte ska ha psykologiprovet förrän nästa torsdag.
   Det här med PB-dag är ganska bra! Först slutar vi klockan 12 istället för 15 på fredag, sen är det bara typ 2 timmar på lördag, och sen är vi lediga hela måndagen! :) Fast då blir det nog lite plugg. Lite psykologi och så, men ändå!

Nähä, nu börjar jag bli hungrig, så nu är det dags för mat!
Ha det bra!
/J