Shut up and put your money where your mouth is

Idag, studiedagen till ära, har jag studerat. Främst historiainternal, då jag inte blev klar med den igår som jag hade hoppats, men jag är klar med den nu iaf! =) Och det var inga problem med wordcounten heller, som tur väl var! Hoppas att det mesta är bra, så det inte blir för mycket att ändra till final draft... Jag har även skrivit klart min interview-asignement som även den ska vara inlämnad imorrn, inte riktigt samma omfattning som internalen, som tur väl är! Har ju även planerat att läsa i Jane Eyre, vilket jag nog ska göra så fort denna lilla uppdatering är klar. Kanske läsa lite i EE-böckerna nu med, det börjar ju bli dags för det...

När man får sova tills man vaknar av sig själv spelar det egentligen ingen roll om man vaknar lite tidigt, det är lika skönt ändå. Känslan av att man inte behöver stiga upp riktigt än, det gör inget om man ligger kvar och drar sig, man har ändå ingen tid att passa.

Nähä, Jane Eyre kallar...

Bababa

Just för tillfället är det väldigt mycket historiainternal som gäller! Idag har jag skrivit klart section B, Summary of evidence, section C, evaluation of sources och börjat på section D, analysis. Ska försöka att bli klar med den ikväll också, och kanske conclusion och bibliografy också, den sista är ju inte så jobbig, är ju bara att skriva in böckerna jag använt och sätta dem i bokstavsordning. Den ska ju in på fredag, och även om vi har studiedag imorrn, kan det vara skönt att ha den klar så man kan göra annat, typ åka till körskolan och plugga teori, skriva engelskaintervju, börja läsa extendedböckerna samt läsa Jane Eyre igen.

Energinivån gick ner lite nu, men när jag fått lite mat (kycklingfajitas) i magen ökar förhoppningsvis produktiviteten och koncentrationen. Har trots allt suttit sen kvart över tre och skrivit, och slutade för en stund sedan.

På fredag drar jag till Borås för att hälsa på Systern. Sen på lördag ska vi på Bokmässan! =) Det gillar vi väldigt mycket! Synd bara att Lars Winnerbäck inte ska dit förrän på söndag! Det jobbiga är att om jag hittar några bra böcker, vilket jag antagligen kommer göra, kommer jag inte hinna läsa dem förrän om typ ett år. Min boklista är uppe i över trettio böcker redan, och den fylls på hela tiden...

Nu är snart maten klar, så nu får jag sluta skriva.

and she cut your hair

Idag steg jag upp klockan 6 för att jobba. Jag och Sofia cyklade i kylan för att sedan stå och packa 2 rullar, 3 klistermärken, 1 magnet och 2 foldrar i en påsar. Vid två slutade vi och cyklade hem igen. Det var inte så långtråkigt som jag trodde det skulle bli, och jag hade ju Sofia, Ring så spelar vi, Melodikrysset samt en låttävling som sällskap! ;) Radion är en väldigt bra uppfinning!

Efter en timme hemma dök Sofia upp igen. Hon klippte mig samt plockade och färgade mina ögonbryn. Är nöjd med resultatet på både håret och ögonbrynen, även om båda känns lite ovana såhär i början.. Börjar dock vänja mig vid ögonbrynsfärgen nu.

Efter det har jag inte gjort så mycket, gjort sallad, bakat kladdkaka, bakat tårtbotten samt besökt farmor. Imorrn blir det plugg, besök hos mormor, eventuellt öppet hus på Segerstad och annars hälsa på kusinbarnet. Ska även rösta imorrn, hade jag tänkt, det är ju kyrkoval! Men det brukar ju alltd finnas tid på söndagar, så det ska nog hinnas med.

Nu ska jag nog lägga mig, steg ju som sagt upp tidigt idag, och kommer inte sova så länge jag vill imorrn heller, som det ser ut nu.

Sky's the limit

Så var ännu en vecka slut, och den har vart full med plugg utav historia, svenska, biologi, psykologi samt engelska. Ska även börja med matteinternal nu i helgen, skriva på min historiainternal och även eventuellt läsa de två svenskaböckerna eller skriva på min psykologiinternal. Historiainternalen har dock högst prioritet, då first draft ska vara inne på fredag. Usch, säger jag bara! Men Anders tyckte ju att plan of the investigation var bra, så man kan ju hoppas att det andra också är bra! Annars kan man ju iofs ändra det.

Imorrn ska jag göra något jag aldrig gjort innan, nämligen färga mina ögonbryn. Sofia ska klippa mig, och undrade då om jag ville färga mina ögonbryn också, och det ville jag! Det är ju ganska bra om man åtminstone ser dem lite mer än man gör nu! ;)

Idag har vi provat studentmössor. Känns helt sjukt, att det är våran tur att prova dem! Jag tar väl inte studenten nu eller? Det är väl inte mitt sista år? Jag går väl inte redan i trean?! Men jo, tydligen! Bestämde dock inte hurdan mössa jag skulle köpa, men ska antagligen skriva International Baccalaureate där fram.. Sen får jag se hur jag gör mer. Behöver ju inte bestämma mig riktigt än, som tur väl är!

Ska inte bara klippa mig och färga ögonbrynen imorrn, jag ska även jobba! Så därför ska jag gå och lägga mig tidigt ikväll, så jag orkar ta mig upp imorrn!

Det här är slutet på resan och början på en ny

Onsdag idag vilket innebär endast en lektion och att jag slutar klockan 11. Sånt gillar vi! =) Lärde mig att vika stjärnor idag också, vissa blev bra, andra mindre bra... Efter skola och mat var det dags att gå till körskolan. Rättade det jag hade fel på från första pärmen och så gjorde jag pärm 2 och 3 samt typ 4 frågor på den fjärde. De är dock inte rättade än, så vet inte hur mycket jag kommer behöva rätta. Förhopningsvis har jag många rätt, men det är svårt när det är flervalsfrågor och man inte vet hur många av svaren som är rätt. Tur att inte själva uppskrivningen är så längre! Lättare när det bara är ett svar som är rätt, eller, jag inbillar mig det iaf!

Sen jag kom hem har jag skrivit in min data från datainsamlingen till psykologiinternalen jag gjorde igår. Väldigt skönt att ha det gjort, måste jag säga! Då slipper man tänka på det, bara att skriva klart det jag inte skrivit än, typ conclusion, evaluation och sånt.

Ska läsa lite i mina historiaböcker nu med, hade jag tänkt! Måste börja skriva på min internal snart, alltså! Eller, fortsätta, för lite har jag ju allt redan skrivit.. Måste även börja låna böcker till min extended!

Ikväll är det dags för fotboll igen! =) Håller tummarna för att det ska gå bra! Det är ju lite av en måstematch detta också, och det behöver kanske inte bli riktigt lika spännande som det var i lördags.

Jag borde lyssnat bättre men vad ska jag ta mig till

Tänkte att jag skulle bloggat i fredags, hade värsta bra ämnet, men sen tog energin slut. Jaja, så kan det gå.

Nu har jag äntligen beställt både halkbanan och riskettan, vilket innebär att körkortet kommer närmare! =) Ska plugga lite teori på körskolan imorrn, hade jag tänkt. Slutar ju oerhört tidigt, så planerar att sitta och plugga där några timmar. Får se hur länge det blir.

Idag hade vi psykologiprov. Det gick nog helt okej, svarade på alla frågor utom en, men man vet ju aldrig om det är rätt... Det är det som är det jobbiga.

Musik är nog det bästa som finns! Och det finns ju så sjukt många bra låtar! Det gillar vi! Kan behöva lite pepp under tiden man pluggar, även om det ibland är bra att det är tyst, speciellt när man ska läsa böcker. Jag har lånat hem hela nio böcker (okej, jag har lånat hem fler, men jag har nio böcker hemma just nu) om min internal i historia. Nu ska jag bara ta mig igenom dem också... ;)

Nähä, nu börjar snart idol. Om man skulle ta och plocka iordning så Meit får någonstans att sitta... ;)

Hit me like a ray of sun

Idag har jag inte haft några lektioner, då vi fick jobba hemma på historian. Därför spenderade jag en del av dagen (ganska liten del av dagen) på a6, köpte en lampskärm på IKEA och lite mat och så på Coop, kollade runt lite snabbt i några affärer innan jag drog hem igen. Har även haft körlektion idag, tyckte det gick bra. Beställde en till samt beställde halkbanan. Så nu behöver jag inte tänka på den mer förrän det är dags att göra den, och det är ju en stund kvar. Måste ta tag i teorin nu också, så jag blir klar med körkortet någon gång. Vore ju bra om jag blev det innan jul, så att jag sipper tänka på det i vår när det är exams och annat.

Den 18e maj är förresten alla exams över för min del. Efter det behöver jag inte plugga nåt mer förrän jag bestämmer mig för att plugga vidare, skönt! Inga mer internals, extended och exams. Ingen CAS-diary och inga TOK-presentationer. Känns bra! Den 18e maj är alltså sista provet, sen är det bal och student och sen är jag klar med gymnasiet. Känns mycket märkligt!

Men nu ska jag inte tänka så mycket framåt utan koncentrera mig på alla deadlines nu i höst. Måste börja fjärrlåna lite böcker om Extended nu så att jag kan börja med den, är ju ganska mycket jobb med den! Ska göra datainsamlingen på min psykologiinternal nästa vecka i alla fall, så att det är gjort, och jag bara behöver skriva klart den, den är nog den jag kommit längst på, tror jag bestämt!

Nähä, mycket pluggsnack blire! Men så är det när det är sista året och allt.