Diner och IKEA

Idag tog jag det mycket lugnt på morgonen, lyssnade på hockeyn, som inte gick något vidare och skrev lite med folk. Lyssnade även på ett par avsnitt av Filip & Fredriks podcasts och kan inte förstå att jag inte har lyssnat på dem innan, de är ju så bra! Så nu lyssnar jag igenom dem, är på avsnitt 7 av 18 så har några kvar. Vid halv ett mötte jag upp Carol i Palo Alto, vi åt på en riktig 50-talsdiner. Det var som att komma in i en film ungefär. Coolt! Där fanns till och med en jukebox, så var ju tvungen att spela en låt! ;) Efter det var det så dags: IKEA! Woohoo, var dock bara på matavdelningen (det enda viktiga) och köpte inte så mycket godis utan satsade idag på maten, för det ligger ju bara ca 20 minuter bort... ;)


Milkshake med oreokross och banan. Aaasgod var den! :)


Min mat: hamburgare med pommes.


Carols mat: potatissallad och en Phillycheesesteak sandwich (tror jag det var).


Vilken låt jag valde? New York New York med mr Frank Sinatra! ;)



Ja, som ni ser hade de FISKBULLAR på IKEA! :D Blev väldigt, väldigt glad när jag såg det! :) Och Meit, ser du vilket knäckebröd de säljer? ;)

Ett litet [grönt] paket [utan] vita snören

Gårdagen började med uppstigning vid 8, för även om jag hade förmiddagen ledig skulle jag återigen åka och försöka fixa mitt Social Security Number, och denna gången funkade det! Tredje gången gillt! :) Efter besöket där åkte jag till The Great Mall och inhandlade ett par vita Converse och parfym. Jag hävdar att 280 kronor är ett mycket, mycket bra pris för ett par Converse! :) När jag hade gått runt där ett tag åkte jag hem och åt lite middag och så. Precis när jag skulle åka och hämta upp M upptäckte jag att det låg ett grönt paket utanför dörren; det hade ÄNTLIGEN kommit! :D Jag åkte iaf och hämtade M, och han lekte lite med sin kompis som varje dag, innan det var dags att åka hem. Då öppnade jag mitt paket (kunde inte vänta längre ;) ) och kollade innehållet: mobilladdare, Frölundatröja, Marabou-choklad, fiskbullar i hummersås, ett armband, en sari och ett grattiskort! Tack så mycket! :D
När jag hade öppnat paketet och M hade ätit ett päron vad det dags att gå till parken för att möta Carol, A och N (barnen Carol tar hand om). De lekte och vi pratade, och lekte lite vi också, och sen vad det dags att gå hem och äta middag. Sen slutade jag och då var jag ganska trött, som jag skrev igår.

Idag var det upp vid halv 8, göra mellanmål, äta frukost, hjälpa M förbereda sig inför skolan och sedan köra honom. När jag kom hem gav jag mig ut och jogga en liten runda på direkten, och sen har jag inte gjort så mycket mer. Duschat, druckit kaffe och lite så. Nu äter jag varma mackor med tomat och ost medan jag skriver ett litet blogginlägg så ni har nåt att läsa. I eftermiddag har M piano, så då tänkte jag köpa lite potatis jag kan koka och äta till fiskbullarna ikväll (håll tummarna för att de är okej!) och sedan sätta mig på Starbucks! ;)

Nu till bilderna:


Såhär ser det ut när man kör till the Great Mall.


Mina nya Converse! :D


Den "stora" av de två lekplatserna vi leker vid (ligger ca 5 minuter från huset).


Marabou! :)


Min sari. Jag gjorde misstaget att vika upp den, kommer aldrig få tillbaka den i det lilla formatet igen... :P Fin var den iaf! :) Tack Systern!


Mitt fina armband! :)

Ja, det var allt jag hade för stunden. Ni kan få en bild på fiskbullarna sen när jag lagat till dem! :)

Bilder imorrn!

Idag har äntligen paketet hemifrån kommit! :) TACK! :D Jag tänkte lägga upp lite bilder nu ikväll, men då jag är ganska trött (och dessutom har designat blogg ikväll igen) så orkar jag inte... ;) Ni får helt enkelt vänta med en längre uppdatering tills imorrn, hoppas det går för sig! Jag utlovar alltså bilder på omgivningarna, på innehållet i paketet och på dagens inhandlade saker om ni bara står ut tills imorrn. (Eller, ja, det blir väl kanske senare idag för er, med tidsskillnaden och så...)

Ha en bra dag, själv ska jag kolla lite film innan jag somnar.

Walmart och Target

Okej, så idag var det återigen dags för shopping... Idag besöktes både Walmart och Target, som är ungefär som GeKås, fast inte riktigt lika billigt, men långt ifrån dyrt. Jag åkte dit direkt efter jag hade släppt av M, och efter lite felkörning (som vanligt, gpsen är lite otydlig ibland) kom jag ändå rätt. jag började på Target där det inhandlades en bikini, en film (Julie & Julia), ett skärp, ett block samt 2 nagellack. På Walmart köpte jag sedan filmerna Twilight och New Moon. Så just nu, as I speak, kollar jag på Twilight. När jag hämtat upp M åkte vi och köpte mjölk innan vi åkte hem, lekte lite och sedan gjorde jag iordning middag, idag blev det hamburgare, dock inte hemmagjorda, utan frysta. Sen läste jag lite för M och sen var det dags att sluta.

Imorrn tror jag bestämt att jag ska åka tillbaka till the Great Mall och se om jag inte kan hitta ett par skor, och kanske nåt annat trevligt... ;) Nu ska jag äta lite utav min födelsedagstårta, och försöka mig på att göra Sofias blogg fin.


Filmer! :)


Ett nytt skärp. Mitt förra nitbälte, det jag köpte i Rom, sjöng på absolut sista versen och hamnade i papperskorgen innan jag åkte iväg.


Nagellack. lila och rött. Bilden visar inte riktigt den rätta färgen, dock.


Bikini. Inte heller här har bikinin den rätta färgen, den är mer åt det lilarosa (fusia) hållet än det röda...

Får se om det blir mer shopping imorrn eller inte, lutar väldigt mycket åt det dock... ;)
Ha det bra!

Shopping

Förmiddagen idag var lugn; låg kvar i sängen länge, skypade med mamma, pappa, Ellan, Bengt och Victor. Även Beavovven var med på ett litet hörn, hon blev dock förvirrad när hon hörde min röst men inte såg/kände lukten av mig någonstans. När vi pratat klart kollade jag lite handboll, var sjukt nervös på slutet, men det gick ju vägen! :D Woohoo! Sen efter det gick jag upp, klädde på mig, åt lite, drack lite kaffe och sen vid 2 pratade jag med min comunity councelor som är min kontaktperson här i USA. Hon hälsade på eftersom det var 2 veckor sedan jag kom hit och då kollar de alltid av hur det går och så. När hon hade åkt smsade jag till Carol som hämtade upp mig och sedan åkte vi till the Great Mall, som enligt Carol är ett av de mindre här omkring. Om det är ett av de mindre skulle jag vilja se ett större, för det här var gigantiskt! Hur många affärer som helst! Shoppade iaf lite, och hittade Converse-affären, me like! :D


Ett par korta mjukisbyxor. Väldigt sköna vill jag lova! :) Priset? 121 kronor (enligt växelkursen på forex).


En plånbok, då plånboken jag köpte på GeKås inte riktigt klarar av dollar... :P Pris? 52 kronor och 50 öre.


Ett par löparskor från Nike-affären. Pris? 487 kronor.


Och till sist 2 tröjor från Converse-affären! :) Tänkte bara köpa den vita (för 15 dollar), men när jag kom till kassan sa hon att det var 2 för 20, så då tog jag självklart en till! :) Pris? 152 kronor!

Totalpris för dagens shopping är alltså ca 812 kronor. Tycker det är rätt pris för dessa saker! :)


Johanna 20 år!

Okej, jag börjar med gårdagen: Jag började vid 8, gjorde mellanmål, åt frukost, körde M till skolan. Sen åkte jag hem och pratade med folk. Igår var det städdag, alltså, städarna var här. Det känns lite konstigt att inte städa själv, men ändå helt okej, med tanke på hur bra jag är på att städa! ;) (Och mamma och pappa, mitt rum ser inte ut som ett bombnedslag här, jag lovar! Och i torsdags plockade jag i ordning extra noga eftersom städarna skulle komma!) Sen åkte jag iväg och inhandlade lite M&M till fredagsmyset och sen hämtade jag M. Han ville leka med sina kompisar i en park efter skolan, så då åkte vi dit. Han slutar skolan vid 3, och vi åkte hem från parken vid 5, när vi kom hem gjorde jag iordning middag och sen lekte vi lite innan värdföräldrarna kom hem. Då var det dags för filmmys, vi kollade på Richard Scary's mysterier (samma figurer i den som i Richard Scary's äventyrsvärld (som för övrigt måste uttalas på rätt sätt)) och sen även den tecknade Grinchen. Jag tycker versionen med Jim Carrey är roligare! ;) Sen kollade jag På Spåret och lite Harry Potter innan jag somnade.

Idag vaknade jag klockan 7 och var klarvaken. Men det innebar att jag kunde lyssna på hela andra och tredje perioden utav hockeyn medan jag låg och drog mig i sängen. Kunde även kolla på typ 5 minuter utav handbollen (på Nyhetskanalen.se ;)) innan det var dags att börja jobba. Först åkte vi och handlade mat och så och sen har jag och M lekt. Vi var bland annat ute i trädgården en stund, vi blåste såpbubblor och så vattnade han lite blommor och så. Sen lekte vi ännu mer och sen, klockan halv 5, var det dags för mig att sluta jobba. Vid 5 åt vi, jag hade "beställt" hamburgare och efter det åt vi tårta, chokladtårta. Gott! Nu är jag proppmätt och kollar lite på tv, Vänner. När det är slut tror jag att jag ska kolla Fångarna på Fortet och sedan Harry Potter.

Imorgon ska jag skypa med mamma, pappa, Viktor och Ellan, ser fram emot det nåt oerhört! :D Det ska bli spännande att se Viktors reaktion när han ser Johanna i datorn! Efter det ska jag träffa min comunity councelor och sen efter det ska jag och Carol till Stanford Mall (tror jag det blir).


En omogen apelsin i trädgården.


Bubbla


Chokladtårta! God!


20-åringen herself. Ser jag äldre ut, eller?

Tack för alla gratulationer under dagen! :D

I know all that so well, but I also do know this

Igår jobbade jag inte på förmiddagen, för min värdmamma körde M till preschool, men jag var tvungen att åka iväg tidigare än jag brukar ändå, för jag skulle åka till Social Security Office för att skaffa ett Social Security Number. Det här var det jag försökte göra förra måndagen, då det inte funkade, och gissa vad, det funkade inte igår heller. Grr! Han sa att min status hos SEVIS inte var "aktiverad" så de vet inte att jag jobbar, eller nåt sånt, så jag måste åka dit en tredje gång! Woohoo! (Och Alek, det här var ironiskt! ;) ). Efter det gjorde jag inte så mycket innan det var dags att börja jobba. Jag och M gick till parken för att träffa Carol och hennes två värdbarn, så de sprang av sig lite i parken och sen gick vi hem och åt. Sen hade hela eftermiddagen hunnit gå och det var dags för mig att sluta.

Idag började jag jobba 7:45, jag åt frukost innan jag gjorde iordning Ms två mellanmål han har i skolan och sen åt han frukost. Efter tandborstning var det dags att åka till skolan, och sen åkte jag hem. Jag skrev med folk på msn och facebook, och ville väldigt, väldigt gärna kolla på handbollen. Hittade inte den på tv4play, så då började jag google, hittade dock inget så när Jocke tillslut kom hem från Viktor bad jag honom om hjälp. Han tipsade om Unibet och Bet365, så jag blev medlem på båda de sidorna för att se om jag kunde kolla på det där, men det gick ändå inte att kolla. Med 7 minuter kvar av handbollen upptäckte jag att tv4 visade den, men på Nyhetskanalen.se och inte tv4play. Fail! Jaja, nu har jag ju konto hos både Bet365 och Unibet om jag någonsin skulle behöva det! ;)

Efter handbollen hände inte jättemycket innan det var dags att åka och hämta upp M. Vi åkte hem, jag gav honom lite frukt till mellanmål och sen skulle han på återbesök hos läkaren, och det drog ut på tiden, så blev ingen pianolektion för honom, och därför inget Starbucks för mig idag. Men, jag klarar mig nog ändå! ;)

Sådärja, det var mina två dagar, och för er som eventuellt vill höra av er på lördag: jag kommer ha min svenska mobil på, så skicka gärna ett sms, annars kan ni höra av er på facebook om ni vill! :) (Och jag jobbar mellan 9:30 och 16:30 (Svensk tid: 18:30 och 2:30) så kommer tyvärr inte vara så tillgänglig för att sitta vid datorn.

Orkestern

Just nu sitter jag och världens bästa Madde och pratar gamla orkesterminnen. Roliga låtar vi spelat (där GIVETVIS Pirates toppar listan) och mindre roliga (läs fruktansvärt tråkiga) låtar så som Brandy Station march, White River Canyon och We will rock you. Även om den sista är bra att lyssna på är den inte jätterolig att sitta och klappa sig igenom när man är där för att spela. Trumpeterna fick spela, vi andra fick klappa och stampa. :P

Jag och Madde har iaf konstaterat att det bästa med att spela för kommunens skolor var att vi var lediga från skolan. De var väl inte överdrivet roliga, spela samma låtar minst 6 gånger på två dagar... Men vi fick ju åka iväg med orkestern också, vi såg Mamma Mia! i Stockholm och vi var på Weissenhäuser strand 2 gånger (vilket var kul även om jag hade vart där innan). Det värsta med dessa resor var dock maten. Vi har fått så mycket äcklig mat i våra dagar; "hamburgare" på en skola i Danmark, pizza (som för vissa inte var någon höjdare, jag hade tur och fick tag på Hawaiipizza, så jag kunde bara peta bort ananasen, vissa fick med broccoli och annat mystiskt på), konstigt kött och konstig sås på Weissenhäuser och mycket annat. Men resorna var överlag sjukt kul! Och tänk om jag inte hade vart med i orkestern, då hade jag ju aldrig träffat Madde... :)

Nu ska jag jobba, kommer tillbaka senare med en liten uppdatering om vad som händer här på andra sidan Atlanten, antar att ni komma läsa båda samtidigt dock, eftersom klockan är ganska sent i Sverige...

Gårdagen och dagen

Igår jobbade jag alltså heldag, 10 timmar. Det gick bra, vi lekte mest och så var vi i parken en stund på eftermiddagen. När vi kom hem från parken lekte vi lite till innan det var dags att äta och så. Sen kollade jag på The Bachelor, alltså vissa av tjejerna är ganska speciella, visst de kanske framställs annorlunda i tv, men ändå! Jag tänkte först kolla Idrottsgalan igår, men SVT hade inte hunnit lägga ut den.

Idag började jag vid kvart i 8, gjorde iordning lunch till M och så, klädde på honom och sen körde jag honom till skolan. När jag hade släppt av honom var jag och köpte lunch åt mig - en macka på Subway. Gott, vill jag lova! :) Men innan lunch började jag kolla på Idrottsgalan (som SVT äntligen hade lagt ut) och började med tvätten. Jag skrev även med folk hemifrån. Eftersom det var "vacationschool" idag (alltså ingen vanlig skola) slutade M redan klockan 2, så då var jag och hämtade upp honom. Inga problem med att hitta parkering, var inte alls mycket bilar så behövde inte åka tidigt vilket var skönt. När vi kom hem lekte vi och byggde lite med Duplo och klossar innan det var middagsdags. Efter middagen lekte vi igen tills värdpappan kom hem klockan halv 7 och jag slutade. Under hela eftermiddagen har jag fortsatt med tvättningen utav kläder, mina och Ms kläder, och vi använder ganska mycket samma färger vilket är väldigt praktiskt vid tvätt! ;)

Sen jag slutade har jag kollat klart på Idrottsgalan, och sen tänkte jag kolla Familjen Annorlunda, men det har inte kommit ut på TV4play än, så nu kollar jag Miss Congeniality, eller Miss Secret Agent som den heter "på svenska". Jag försöker även välja ut låtar att lägga in på min iPod. Eftersom jag bytt dator måste jag göra en helt ny spellista, och det är ganska svårt, jag har för mycket musik, och ändå kommer jag på en massa andra låtar som jag vill ha.

Om ni känner er lite träningssugna (eller bara vill läsa en rolig blogg) kan jag rekommendera
Fröken Petterssons blogg. (Så, nu kan du inte klaga på att jag inte länkat... ;) )

Helgen plus bilder

Så igår jobbade jag. Vi var och handlade lite, sen lekte jag och M och sen gick vi ner till en liten lekplats som ligger typ 5 minuter från huset. När han hade fått leka av sig så "övningskörde" jag lite på motorvägen (4-filig) och sen var jag ledig, så då åkte jag och Carol och fikade på Starbucks i downtown Los Altos. Det är inte jättestort, typ som Gislaved eller så och inte så jättemånga affärer, men det är ganska mysigt. Speciellt nu när det är julbelysning på alla träden.

Det känns så konstigt att det är 16 januari, min hjärna tror att det är typ juni! Det är ca 15-20 grader varje dag och oftast solsken, så tror verkligen inte på att det är januari. :P

Idag låg jag kvar länge i sängen, kollade lite tv och facebookade lite och så, sen var det dags att klä på sig och åka mot Palo Alto där jag träffade Johanna. Vi satte oss på ett café/liten restaurang där jag åt hamburgare. Sen gick vi runt lite i Palo Alto, som är större än vad Los Altos är, var inne i en affär och köpte nagelsax och lite så och sen åt vi frozen yoghurt. Man får typ välja vilka smaker man vill ha, och hur mycket och sedan vilken topping man vill ha och sedan väger de alltihop och så betalar man för det, typ som när man köper lösgodis. Det var lite syrligare än vad vanlig glass är, men helt okej. Nu tar jag det lugnt inför morgondagen då det inte är någon skola, så jag jobbar mellan halv 9 och halv 7.


Det här är en del av vad man ser när man tittar ut genom mitt fönster.


Sysselsättning under tiden M hade pianolektion.


Jag och "Mr Los Altos". Kommer inte ihåg vad han hette, men enligt statyn är han alltså Mr Los Altos.


Frozen Yoghurt med mini M&Ms.

Så, nu har ni lite bilder också! Hoppas allt är bra med er, mina kära läsare, och glöm inte att ni gärna får kommentera!

Uppdatering

Nu tänkte jag att det var dags för ett nytt inlägg. Sen sist har jag mest jobbat och kollat tv. Vädret har varit lite si och så, men idag är det runt 15 grader och solsken. Igår när M hade pianolektion satt jag en stund på Starbucks, tog en kaffe och läste en bok. Jag satt ute, men tyckte det blev lite "kyligt" efter en stund. När jag sedan hoppade in i bilen och kollade temperaturen var det typ 12 grader, men det regnade så var nog därför det var kyligt.

Jag har hittat en aasbra tvkanal här. Varje dag är jag ledig mellan ca kvart över 9 och halv 2, och under de timmarna visar kanalen OC, One tree hill och Beverly Hills 90210 (originalet även känd som Bevvan) vilket alla är bra serier. Det är även en bra tidpunkt för att skriva med folk hemifrån. Jag skypade med mamma, pappa, Jossa och Beavovven i söndags. Bea sa dock inte så mycket, men fick åtminstone se henne! Sen i tisdags skypade jag med Jocke och igår en stund med Lina och Zvän. Helt sjukt att man kan prata med varandra på flera 1000 kilometers avstånd, och dessutom se varandra, med bara några sekunders fördröjning, och dessutom gratis!

Imorrn ska jag jobba, och ska börja med att följa med och handla så de kan köpa lite saker som jag vill ha. Sen antar jag att vi ska leka och så efter det. Ska även skicka iväg ett meddelande till en annan au pair och höra om hon vill träffas en stund på Starbucks imorrn. Hoppas på det, så jag har nåt att göra imorrn eftermiddag. På söndag ska jag förhoppningsvis träffa en annan svensk au pair och typ fika eller nåt, är helledig på söndag så jag måste ju göra nåt för att få dagen att gå.

Nu har ni en liten uppdatering iaf!

Jobb

Nu i eftermiddags var jag med och hämtade upp M vid skolan. När vi kom hem lekte vi lite med hans bilar, med playdough och lite så innan det var dags för honom att äta. han var väldigt trött, men efter lite mat, efterrätt och lite tv-tittande var han good to go. Så då busade vi lite och sen åt vi andra. Så eftermiddagen har gått bra! Just nu sitter jag på mitt rum och funderar på att kolla lite film eller tv-serier innan jag lägger mig. Väskan är uppackad och jag ska mumsa i mig Marabou-chokladen jag tog med mig från Sverige.

Igår var jag med S, den förra au pairen på mitt första cluster meeting (ett möte med au pairer i ens grupp) och vi åkte skridskor. Det gick faktiskt ganska hyfsat, iaf för att vara mig! Efter det åkte jag, S och M och bowlade innan vi åt på en kinesisk restaurang.

Idag var jag och skulle skaffa Social Secutiry Number, men det funkade inte då informationen från datorerna på flygplatsen inte hade nått datorerna på Social Security office. Efter det var jag och VP (värdpappan) ute och åkte runt i området. Han visade mig ställena jag kommer åka till mest, men jag vet inte om det gjorde mig så mycket klokare... haha, det här med lokalsinne är inte riktigt min grej. Sen kollade jag lite på tv och skrev med folk hemifrån (tack allihopa!) innan det var dags att börja jobba. Idag fick familjen även sina presenter, och de blev glada, vilket var bra! :)

Snart kommer nog förresten bilderna från NYC, men jag har inte laddat över dem från kameran än.

Orientation

Så, igår lämnade jag så Sverige och flög mot USA. Precis när jag skulle säga hej då till Mamma och Jocke kom hela Lule hockey och gick förbi. Vet inte om det var ett jättebra tecken... ;)

Vårt flyg kunde inte landa på Landvetter på grund av snö på landningsbanan, så resan började med en försening på 55 minuter, men piloten han flyga in ganska mycket, så vi var ca 30 minuter sena till Frankfurt. Ingen big deal dock, då vi hade gott om tid. Vi slapp dessutom gå igenom säkerhetskontrollen igen, det var bara passkontroll vi behövde gå igenom, så det tog inte jättelång tid. Sen blev dessutom planet försenat från Frankfurt, så vi satt på planet ganska länge innan vi kom iväg. Och med "vi" menar jag jag och Johanna som jag träffade på Landvetter. Vi checkade in samtidigt, så vi skulle få sitta jämte varandra, men hon fick inte välja plats på flyget från Frankfurt till NY, så där satt vi inte jämte varandra, vilket var synd! När vi flugit över Irland och ut lver Atlanten brast det lite, men efter lite sömn och en pratstund med Johanna kändes det okej igen. Var helt sjukt trött när vi landade, höll på att somna mitt under landningen, kan ju bero på att klockan i Sverige då var ca 01:00 medan den var ca 19:00 i NY... Så när vi kommit till hotellet kollade jag min facebook och mail och lite så och sen slocknade jag. Sov till 06:35 (12:30) och sen ringde väckarklockan 07:00. Sen började första "skoldagen", ganska mycket info, men hon som håller i den är rolig, så den känns inte så jobbig. På lunchrasten var vi några stycken som gick till Stamford Mall. Jag skulle inhandla en reseadapter eftersom min jag köpte på netonnet inte funkade.. :/ Men den nya funkar iaf! Efter det gick jag, en tjej från Kanada och en tjej från Bolivia runt i downtown Stamford, som var jättemysigt! :) Jag köpte en latte på Starbucks (go figure) och sen var det lektioner igen innan middag. Ganska långa lektioner, men det går som sagt ganska bra. Nu har jag läst igenom bloggarna jag hade på blogglovin och kollat lite på facebook. klockan är ju dock 4 i Sverige, så inte jättemycket som händer just för tillfället... ;)

Nähä, det var en liten uppdatering. Blir nog ingen mer förrän tidigast söndag, för imorrn ska jag in till NYC, wooooohooooo! Vi kommer dock inte hem förren runt 12, och sen är det väckning 06:30 på lördag. Sen är det lektioner hela dagen innan jag åker vidare mot California.

Hoppas allt är bra hemma, och glöm inte att ni gärna får kommentera! ;)

Kram

Mitt 2010 i bilder

Här kommer en bild för varje månad under 2010. Det är inte alltid de största händelserna som porträtteras, men det är iaf en bild från varje månad.

JANUARI

Alias-spelande vid min och Anias födelsedag.

FEBRUARI

Vinterväg

MARS

Movienight med skräckfilm hos mig.

APRIL

Plugg ute i vårsolen

MAJ

Det hände så sjukt mycket i maj, men eftersom balen var så sjukt rolig blev det denna bild.

JUNI

STUDENTEN!

JULI

Timo Räisänen

AUGUSTI

Lasse
för andra gången den sommaren

SEPTEMBER

Hockey

OKTOBER

Speedwayfinaler

NOVEMBER

Pappa fyllde 60!

DECEMBER

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!


2010 - en återblick

Ja, då var 2010 över, och jag tänkte göra en som alla andra och skriva vad som hände under året.

JANUARI
Jag firade in året med Madde och Lovisa. På veckorna gick jag i skolan och på helgerna var jag hemma. Lämnade in de sista internals och sånt i skolan och började väl så smått revisa (åtminstone på lektionerna) inför exams. Jag fyllde 19 och firade tillsammans med Bunkerklubben hos Therese i Bankeryd. Jag såg Sherlock Holmes på bio, en väldigt bra film och så påbörjade jag mitt år som au pair genom att gå på informationsmöte med Cultural Care.

FEBRUARI
Jag gjorde min ansökan till CC och blev antagen. Jag hoppades att jag skulle få matchningar, men det var väldigt tyst på den fronten. Det var det sista sportlovet, och sen var det Mock. Det gick ju som det gick, men ändå helt okej för att inte ha revisat mer. I februari började även vinter-OS, och vilket OS sen! Kollade en hel del på sport under senare delen av månaden, vill jag lova!

MARS
OS fortsatte, och jag kollade därför även denna månad väldigt mycket på sport. jag väntade fortfarande på min första matchning, men såg inte röken av någon denna månaden heller. E bodde hos mig i Jkpg i 3 dagar medan hon gjorde sin praktik och jag hyrde min balklänning. Eller ja, jag provade ut den och så så jag kunde hyra den när balen skulle gå av stapeln.

APRIL
Jag väntade fortfarande otåligt på min första matchning, utan ett enda mail. Började bli väldigt otålig! Annars var det väl mest plugg denna månad, eller, ja, jag hade väl kanske kunnat plugga mer, men en hel del blev det.

MAJ
Ja, för början av månaden finns väl bara ett ord: EXAMS. Usch, då! Men var inte så jobbigt som jag trodde. När man skrivit ett prov var det ju bara hem och plugga till nästa. Tur att man inte gör exams så ofta, dock! ;) Sen, den 18 maj var jag äntligen fri, och den 19 firade vi med Bongo. Efter det var det lärarmiddag, en mycket trevlig sådan, och jag började packa ner mitt rum. Hade ganska jättemycket saker för att bara ha bott där i ett år! :P I maj var det även balen. Sjukt kul, och speciellt efterfesten på Sliver då! En väldigt kul kväll! :)

JUNI
STUDENTEN! :) Eller, ja, innan min student var jag ju på Aleks, Maddes och Brittas studenter, men sen var det äntligen min tur! Champagnefrukost, lunch med underhållning av lärarana, utspring, lastbilsflaksåkande, firande av Simon och avsluta med fest. Underbar dag! :D Sen dagen efter lämnade jag mitt rum i Jkpg för alltid och sen var det studentfirande här hemma. Jag fick även ett nytt kusinbarn, söta C. Sen var det Östersund, Stockholm, bröllopskortegen och Rättvik innan jag åkte hem och började jobba.

JULI
Jag jobbade först på kyrkan och sen, efter en semestervecka började jag på Rullpack. Jag var även på Allsång på Liseberg och träffade Timo. Såg även första sommarkonserten med Lasse, på Trädgårn i Göteborg där jag stod längst fram vid kravallstaketet. Eftersom jag fortfarande inte hade fått en enda matchning med CC började jag därför på min ansökan till Skandinaviska Institutet och Au Pair in America. Jag fick även veta mina betyg från IB.

AUGUSTI
Jag fortsatte jobbet på Rullpack. Jag var även och såg Lasse igen, denna gång i Hook. Han var lika underbar som i Göteborg. Var även på High Chaparrall för första gången i mitt liv (eller åtminstone som jag kommer ihåg) och picknickade med Madde. Var barnvakt åt C tillsammans med Mamma och firade V som fyllde 4. Var på intervju hos SI och blev godkänd. Efter bara några dagar fick jag min första matchning, som jag tackade ja till efter 2 samtal, men de valde en annan. Jag fick även 2 matchningar till med SI och min första med CC. Men efter jag inte hade fått en enda matchning med CC på 6 månader ringde jag och sa att jag inte ville vara med där längre.

SEPTEMBER
Jag fick äntligen en värdfamilj i USA. Det var väl det största som hände, annars var jag på bokmässa och hockey, och så jobbade jag.

OKTOBER
Jag fortsatte på jobbet denna månad också, annars var det mycket speedway, åtminstone i början. Var på båda finalerna, och även om Lejonen "bara" kom 2a var finalerna väldigt roliga! Sen var jag även på Bambu med J och Britta, vi pratade en massa om massa olika saker. Jag och Alek skrev även brev till varandra, som kommer komma fram om 20 år, undrar vad hon skrev för något... Månaden avslutades iaf med FM i Göteborg.

NOVEMBER
Månaden började med Pappas födelsedag och överraskningsresa till Göteborg. Sen var det en helgs firande utav honom innan jag fortsatte jobba hela månaden. Det var även Pumpen och jag joggade en del, till snön kom jag inte vågade ge mig ut i halkan. Hängde lite i Aneby, och hjälpte till på PB-dagen. Jag skypade även med familjen för första gången, och det gick bra! :)

DECEMBER
Jag och mamma var på Jul på Liseberg och såg Idolerna i Nordstan. Jag och E reste till Stockholm, var på ambassaden, sov på hotell, gick på stan och fixade de flesta av våra presenter till värdfamiljerna. Beavovven hamnade på djursjukhuset efter att ha ätit upp min vante och den 10 december jobbade jag min sista jobbdag. Jag var barnvakt åt C, klippte mig och köpte nya glasögon. Jag köpte min kamera, firade jul, köpte en dator och sa hej då till Anni, Fanny och Alexander. Sen var det nyår och jag åkte till Madde. Vi hade en väldigt trevlig kväll och spelade upp Hundtricket på danska och norska, ja vi gjorde ju givetvis annat också! Tack för en trevlig kväll!

Ja, det var mitt 2010 i korta drag, även om det blev ganska långt. Bilder kommer senare, både från igår och från resten av året.

GOTT NYTT ÅR!