Taking chances

Idag var det svenska, engelska och matte som gällde. Vi hade ingen biologi idag, vilket innebar en håltimma på 4 timmar och 15  minuter. Första delen spenderades dock på stan, där en del saker, bland annat Pirates of the Caribbean nummer ett inhandles. Sedan pluggade jag matte, målade upp fyra grafer med bland annat sinuskurvor och tangenskurvor, det var inte det lättaste, kan man säga. Sen hade vi som sagt mattelektion där jag gjorde ganska många uppgifter. Börjar nog förstå det här nu, förhoppningsvis!

Har inte pluggat så mycket sen jag kom hem, men ska snart läsa lite till i Extended-paperna, och kanske fundera lite på vad man kan skriva om, vilket inte är det lättaste.. Det finns ju en del ämnen att ta upp...

Imorrn är det onsdag och sedan är det bara två dagar kvar till påsklovet. Ojojoj, vad tiden går fort! Snart är det typ sommarlov, och då ska jag läsa!

Läste förresten Exit Kalahari i söndags och igår. Den var väldigt bra, och väldigt svår att lägga ifrån sig! Tur att det var i söndags kväll jag började läsa den, eftersom jag har så lång sovmornar på måndagar, annars hade jag nog vart ganska trött morgonen efter.

Nu tillbaka till House och extended-papprena!

Stunder av stillhet, ett ögonblick av ro ibland

Idag åkte Gabbi till solen med skolan. Hon ska vara borta i fem veckor, och nej, jag är inte alls avundsjuk...

Igår glömde jag min mobil hemma, hemma. Men vilken tur att Sofia inte åkte upp förrän idag, så hon kunde ta med sig den upp, väldigt tur, måste jag säga! Fast annars kanske någon annan hade kunnat ta med sig den upp, en hel vecka hade jag itne klarat utan den, kan jag säga! Det hade ju varit enklare om man hade haft en fast telefon, men jag har ju bara mobilen, så enda sättet att få tag på mig hade ju i så fall varit via internet, och då kan man ju inte höra av sig till alla.
Men, hade som sagt lite tur. Måste se till så att jag inte glömmer den någon mer gång, man kan ju inte ha lika mycket tur varje gång...

Idag har jag gjort en fråga på psykologin, skrivit lite på engelskan samt skrivit lite på historiasammanfattningen. Ska skriva lite till på den ikväll, hade jag tänkte, men får väl se hur det blir. Annars har det väl inte hänt så mycket idag. Therese som fyllde 18 igår, hade skattjakt och fick sin present.

Nu är det sista veckan innan påsklovet. Även om jag ska jobba måste jag säga att det är skönt med lite lov. Fast det blir väl kanske en del plugg ändå..

Somebody else that feels the same somewhere?

Helgen var fullbokad, därför jag inte har uppdaterat. I fredags var det som sagt Bankerydsäventyret. Det var trevligt! Sen i lördags kom jag hem vid halv ett, sen var jag hos farmor och mormor, och sen badade jag och systern (som var hemma i helgen) Bea, som var högst motvillig till detta. Sen var jag hemma själv på kvällen, kollade hockey och så. Söndagen bestod av hundutställning i Malmö, så nu har jag sett Turning Torso på nära håll. Måste vara jobbigt att besrkiva vilken sida av huset man bor på, iaf om man bor någonstans på mitten... I måndags var det hockey med Meit, Fanny och Fannys pappa. Det var sjukt kul, och extra kul eftersom Frölunda vann! =) Såg folk man kände på jumbotronen också, det händer ju inte så ofta. Träffade även Carro, och det var ju verkligen ett tag sen! Igår skrev jag på min TOKpresentation som jag hade idag. Vet inte om det var så bra, känns inte riktigt som jag gjorde som man skulle, men det var ju trots allt den första, så nästa blir väl förhpppningsvis bättre.

Ikväll är det hockey på tv igen, men kan inte se hela, eftersom det är Grey's ikväll också. Men innan hockeyn ska jag nu läsa i Krönika om ett förebådat dödsfall och göra lite matteuppgifter!

About you now

Idag har inte hänt så mycket. Fanny var fruktansvärt rolig på bussen, hon hängde inte riktigt med i svängarna.. :P

Har kollat hockey nu ikväll, det gick ju inte så bra... Men det var ju trots allt bara första matchen, och förra matchserien förlorade Frölunda första matchen med 5-0, om jag inte missminner mig, och det slutade ju bra. Så har ABSOLUT inte gett upp hoppet än... Undrar bara hur många jag kommer få kommentarer utav imorrn i skolan. Minst tre, skulle jag gissa på! Vi har ju dessutom historia imorrn, så lär ju få höra nåt då...

Nähä, nu ska jag skriva klart sammanfattningen på historian innan jag går och lägger mig!
Imorrn är det Bankerydsäventyret! =)

Nähä, ha det bra, hörrni!

STUDIEdag

Jag glömde ju berätta innan att jag är oerhört teknisk, fast det visste ni ju innan! ;) Igår bevisade jag det iaf återigen när jag fixade så att Meit kan kolla på tv samt sjunga singstar. Det blev ju dock svartvit färg på playstationet, men det kanske ändrar sig. Jag kan ju inte ordna allt... ;)

Nu har jag gjort alla matteuppgifter jag skulle göra, det tog aslång tid! Fattade typ ingenting, men det gick ju efter en stund iaf! Tack för hjälpen! Sen efter det skrev jag lite på min sammanfattning, och nu planerar jag att läsa klart svenskaartiklen innan Grey's börjar! Så lite har jag minsann pluggat idag på studiedagen.

Klämmer inte lite Gilmore Girls nu innan Grey's börjar, eftersom det inte går något på tv jag vill se.
Åter till svenskaartiklen!

Nya skor! =)

Kom ganska nyss hem från a6. Jag, Meit och Fanny var där. Gick runt i affärerna och kollade lite. Jag köpte ett par vita sneakers! =) Så nu har jag ett par nya vår/sommarskor. De var på rea också, så kostade typ hälften av det de skulle kosta från början, sånt tycker vi om!  Annars köpte jag inte så mycket, balsam och lite så på HM, bara.
   Det var också en som ville att jag skulle byta till hans telefonbolag. Jag ville inte riktigt det, men mina argument kanske kunde ha varit bättre... Han var väldigt bra på det han gjorde, även om jag inte bytte abonemang.

Nu ska jag snart börja plugga, tänkte jag. Läsa lite i Krönika om ett förebådat dödsfall som vi fick igår. Göra några matteuppgifter och skriva historiasammanfattning. Det är nog det jag ska fokusera på idag, hoppas att några andra saker slinker med av bara farten! ;)

Tänkte bara uppdatera er lite, men om jag ska bli klar med allt jag ska göra får jag nog börja nu...

Det känns som lördag.

/J

They're building walls around us now

I fredags var det Pippi och melodifestivalKU. I lördags var det Melodifestivalfinal hos Alek. I söndags var det körning och powerwalk. Idag var det sovmorgon och drogförelänsning. Jag tyckte att föreläsningen var intressant, den var dessutom lagom lång, och inte jättelång som vissa andra föreläsningar ska envisas med att var.
   Nu kollar jag på Familjen Annorlunda, och läser en artikel vi ska läsa i svenskan. Tänkte läsa klart den idag, så jag inte behöver tänka på den mer i veckan. Den här veckan är för övrigt ganska lugn, fast ska passa på att skriva historiasammanfattning nu när jag inte har så många andra läxor. Det finns ju alltid saker att göra, och ju förr desto bättre, bara det att jag inte är så bra på det där.

Skjut aldrig upp till imorgon vad du kan göra idag, jo men visst! För det brukar ju alltid gå så bra.

Imorrn blir det anting Chuck eller singstar hos Meit. Det beror lite på om jag får igång hennes tv eller inte. Får jag igång den, blir det singstar, iaf för Meit och Fanny.. ;) Får jag inte igång tvn, blir det Chuck istället, men lika glad är jag för det, för det var bra! Blir dock ingen övernattning för mig imorrn, jag åker hem där någongång på kvällen.

Hockey.

Nu är svenskaredovisningen skriven. Kom in i något slags stim innan, och det bara flöt på! Behövde inte kämpa för att få ihop tidsgränsen, för en gång skull, vilket var skönt! Hoppas att den blev bra, tycker att vissa delar är bättre än andra, men man får väl se om någon månad vilken bedömning man får.

Idag har inte hänt så mycket annars, svenska och matte och lång håltimma där emellan. Läste lite psykologi, lite extendedinfo och skrev lite på historiasammanfattning. Sen fick jag ju lite sällskap av andra också, vilket gjorde vissa delar av håltimman mindre produktiva än andra... Men de delarna var mycket trevligare..!

Nu kollar jag hockey, precis som jag gjorde igår. Igår såg jag ju dock inte hela, eftersom jag kollade på Grey's, men idag är mina planer att se hela matchen. Ser ju bra ut i totalen iaf, 3-1 i matcher. Är lite avundsjuk på familjen Andersson som är där och kollar idag. Skulle också kunna tänka mig att vara där, faktiskt!

Åter till hockeyn. Kom igen nu VF!

Halv åtta hos mig

Då var klockan senare och jag kollar på Halv åtta hos mig, ett litet trevligt tvprogram. Jag har faktiskt skrivit på min redovisning nu i eftermiddag, nästan en sida har jag fått ihop, hoppas bara att jag tycker det är bra imorrn, så jag inte bestämmer mig för att ta bort en massa!
   Sen har jag ätit lite också, och kollat på tv, och druckit jordgubbste och pratat med folk på msn. Ska väl dock skriva lite till på min redovisning, antar jag! Sen kanske det blir lite läsning i svenskahäftena också, måste ju skriva svar på den ena, så det är väl lika bra att börja.
   Det är ganska skönt att jag slutar tidigt imorrn, kvart över tre, så ska försöka komma hem tidigt för att sedan spela lite tväflöjt och fortsätta på redovisningen.

/J

Don't worry about a thing, 'cause every little thing, is going to be alright

Igår var det biologi, håltimma och sedan historiaprov. Det var bara en enda fråga, alltså hade man inga alternativ alls. Jobbigt sånt! Förra provet var det åtminstone 2 att välja på, men, men. Det kändes som att det gick ganska bra iaf, men sen är ju frågan om man fick med det de vill att man ska ha med. Kan ju alltid hoppas!

Efter skolan handlade vi lite, sen drog jag, Fanny och Therese hem till Meit och åt tacos, kollade Chuck (som för övrigt var väldigt bra!), spelade lite Malarky, satt vid datorn och sedan kollade lite Chuck till innan vi gick och lade oss. Idag ringde väckarklockan klockan 7, men då var det bara Therese som gick upp, eftersom hon skulle ha sitt utvecklingssamtal tidigt. Jag och Fanny kollade på Raise your voice, och Meit sov lite till! ;)
   Sen åt vi frukost och gjorde oss iordning innan vi tog bussen in till stan där jag gick till skolan och Meit och Fanny gick i affärer. Sen hade jag utvecklingssamtal där jag fick reda på hur många poäng jag ligger på just för tillfället och min frånvaro och sånt. Sen mötte jag upp de andra på stan, köpte en mugg och en skål på Åhléns och sen gjorde jag inte så mycket mer innan jag åkte hem. Nu sitter jag och lyssnar på musik, fast när jag skrivit klart inlägget ska jag börja skriva på svenskaredovisningen jag har på fredag. Känns som att jag behöver börja, eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska ta upp...

/J

We are all the winners

Idag vaknade jag vid 21 minuter över 8, när mamma ringde hem. Kunde sen inte somna om, utan kollade lite på Gilmore Girls innan jag steg upp. Sen upp, plocka iordning det sista, äta frukost, fixa iordning mig och sen åka upp hit. Jag och pappa handlade lite på IcaMAXI innan vi hämtade mamma på stationen, sen hem till mig med grejerna, sen till McDonald's och äta, och sen till Norrahammar. Sen åkte jag med Kurt och Karin in till stan innan jag tog bussen hem hit igen. Sen har jag inte gjort så mycket. Pluggat lite historia, även om jag ska fortsätta med det nu, lagat mat, både tacos och korv stroganoff, så nu har jag middagsmat ett tag.

Det blev en liten kort uppdatering ikväll iaf, nu historiaplugg och sedan nåt (några) Gilmore Girlsavsnitt! =)

/J

Can we bring yesterday back around?

Igår i skolan hände väl inte nåt speciellt. Hade ju sovmorgon till 11.45, vilket var väldigt skönt! Sen var det tre lektioner, sen tåg och sen hem och gosa med Bea och kolla på Gilmore Girls som låg på bordet när jag kom hem igår. Då blev jag glad! :D Beställde ju den i onsdags, och fick den igår, det är vad jag kallar för snabb leverans, och sånt tycker vi om! :D
Ändrade ju om på bloggen igår också, och det tog sin lilla tid, kan man säga, eftersom jag först ändrade till en helt annan design än den som det blev, vilket innebar att jag gjorde om hela bloggen 2 gånger, plus att jag ändrade massa detaljer. Det var jobbigt! Men det är ju alltid trevligt med förändring. Vet dock inte om designen är snygg eller asful, kan inte riktigt bestämma mig.. Madde tyckte den var fin iaf! ;) Och hennes nya design är också väldigt fin, för övrigt! =)

Idag har jag pluggat historia, städat, städat, packat, vart hos farmor och mormor, kollat hockey, pluggat mer historia, kollat melodifestivalen med Gabbi, lyssnat på musik och suttit lite vid datorn. Har alltså haft en ganska produktiv dag idag, för ovanlighetens skull.. ;) Men jag var ju så illa tvungen eftersom jag åker redan klockan 10 imorrn, vilket innebar att jag var tvungen att vara klar med packningen redan nu ikväll, och det lyckades jag ju med! Ska bara packa ner maten jag ska ha med mig, och det tar ju inte så lång tid.
Jag blev klar med historiaredovisningen idag också, vilket var väldigt skönt. Jag hade iofs inte slutat skriva förrän jag hade blivit klar, så det var skönt att jag redan skrivit i veckan. Funderar på att börja sammanfatta nästa kapitel redan nu i veckan, eftersom det är 2 kapitel till nästa prov, och så slipper jag sitta hela lördagen före provet och skriva. SÅ kul är det inte...

Nähä, nu ska jag kolla lite på Gilmore Girls innan jag sover. Det dumma är att när man börjat kan man knappt sluta, illa sånt!

Dagens måste lyssna på:
1. About you now i Timo Räisänens version
2. I'll be there for you med Bon Jovi

/J

Ändrad design

Ja, jag hoppas verkligen att ni ser att jag har ändrat design! Har hållt på med det här ett tag nu, vet dock att den inte är helt färdig, eftersom man inte ser vart man ska trycka när man vill kommentera. Jag orkar dock inte göra mer ikväll, om någon vill hjälpa mig att ändra, får personen gärna säga till! Jag kommer försöka fixa klart designen tills imorrn, bara så ni vet!

/J

Something's happening I can feel it

Idag sov jag till 8, vilket var väldigt skönt! Sen åkte jag buss, sen var det svenska, håltimma med historiasammanfattningsskrivande (oj vilket långt ord det blev!) och så avslutades dagen med matte. Det var ju meningen att jag och Emma skulle på bio idag, men eftersom föreställningen inte gick förrän 21.10, så hoppade vi över det. Det jobbiga var ju att det var sista föreställningen, men får väl vänta tills den kommer på DVD.

Idag blev det fiskbullar med hummersås till kvällsmat, det var gott! =) Ska diska upp efter mig nu, tänkte jag. Ska även skriva mer på sammanfattningen, så den blir klar någon gång! Tänkte iofs sitta i tysta rummet på lektionen imorrn, så då blir det förhoppningsvis mer skrivit. Fast det kanske skulle vara genomgång, men det var nog bara för dem som ville, så då kan man sitta i tysta rummet istället.

Har ingen svenska imorrn, vilket innebär att jag har ovanligt lång sovmorgon. Jag börjar inte förrän 11.45, fast ska åka in så jag är i skolan en timme före, typ, så jag hinner äta middag och så innan vi börjar. Det är bra med så långa sovmornar! =)

Imorrn när jag kommer hem har förhoppningsvis min nyinköpta Gilmore Girls-box dykt ner i brevlådan. Beställde den igår, och idag fick jag ett mail där det stod att den var skickad idag och att den antagligen kommer komma imorrn, så hoppas, hoppas, hoppas! Om den har kommit lär det ju bli en del GG-tittande i helgen.. :P

Jag har även en väldig beslutsångest...

/J

I'm still standing for hope and glory

Idag var det jobbigt att stiga upp, och ändå somnade jag ganska tidigt igår, konstigt!
   Dagen började iaf med historia, sen vart det engelska, håltimma och TOK. Fast vi slutade tidigt på TOKen eftersom det  var studiekonferenser, så vi behövde inte sitta i klassrummet och plugga. Jag och Meit satt dock kvar en stund innan vi gick till buss respektive tåg.
   Tänkte plugga historia när jag kom hem, men har inte riktigt börjat än. Ska göra det snart, dock! Kan ju inte kolla på Grey's ikväll, så kan plugga då! Ska nog kolla på någon tvserie också, eventuellt, fast jag vet inte riktigt.

Annars har det inte hänt så mycket idag, vilket är ganska skönt! Såna här veckor vill vi ha oftare! ;) Fast ska väl kanske inte räkna med det...

Imorrn ska jag och Emma på bio! Vi ska se I taket lyser stjärnorna, hoppas att den är bra! :)

Nähä, om man skulle ta och göra lite historia, kanske...
/J

"Man missar 100% av de skott man inte skjuter"

Ojojoj, en hel vecka sedan, men får väl skylla på att tiden går så fort nu för tiden. Så vad har hänt sen sist?

Matteprov, psykologiprov, ledarsamling, KU, vasalopp, och lite annat, okej, ganska mycket annat...

Idag var det dags för biologiprov, tror det gick ganska bra, faktiskt! Det kändes så iaf, skrev på allt, sen om det är rätt eller inte är väl en helt annan sak. Idag bestämdes det även att måndag kväll är det Chuckafton hos Meit. Jag och Fanny ska dit och kolla Chuck, äta tacos och sedan sova över, eftersom det är resursdag med utvecklingssamtal på tisdag. Hoppas bara att Chuck nu är så bra som Meit säger att det är. Men om det nu inte skulle vara det blir det Vänneravsnitt istället, och det vet vi ju med all säkerhet att det är bra!

Ikväll gjorde jag korv stroganof och ris till kvällsmat och hade tomat och gurka till, det var väldigt gott om jag får säga det själv, och det får jag ju! ;)

Nu när jag har haft bilogiprovet denna veckan, har jag knappt någon mer läxa, sånt tycker vi om! Sen är det historiaprov på måndag, men ska börja skriva sammanfattning idag, så att jag inte sitter på lördag och stressar med den, utan att det bara är att läsa igenom sammanfattningen i helgen. Tvek på om det blir så, men ska iaf försöka!
Hinner ju dessutom knappt plugga på söndag, så måste kunna det bra på lördag!

Nähä, nu ska jag snart sätta igång med historian.
/J