Stanford University - fear the tree

Vaknade vid 9 i morse, gick upp och duschade. Åt frukost och drack kaffe och sen kollade jag på tv och skrev med Madde. Vid halv 12 började jag jobba. Vi läste lite och sen var det lunch. Efter lunchen var det på med solskydd och sen åkte vi till en park här i närheten. Vi lekte där i ca 45 minuter innan vi åkte hem och lekte kurragömma, jag var lite bättre på att gömma mig än M... ;) Efter 3 timmars jobb slutade jag så klockan 14.30 och åkte direkt mot Stanford. Värdmamman berättade om en bokaffär på campus i torsdags, så tänkte kolla upp den idag. Körde runt ganska länge utan att hitta någonstans (glömde ju så klart att skriva ner hur jag skulle köra, och GPSen har inte full koll på campus). Fick iaf se lite av bostäderna på campus och lite annat också, för den delen. Efter en stund tänkte jag att det var lika bra att parkera och gå runt och kolla istället. Parkerade vid ett hus och upptäckte att jag parkerat perfekt, det var bara att följa gångarna rakt fram för att komma till affären! Någon gång ska man ha tur! ;) Jag upptäckte när jag gick att det är ganska stor skillnad på byggnaderna beroende på vart man är på Campus. De här byggnaderna var mycket äldre än de där jag brukar vara.

Jag gick iaf och kollade, och byggnaderna är väldigt fina! Inne i "bokhandeln" hade de lite allt möjligt, det var inte så mycket kurslitteratur i den avdelningen såhär mitt i sommaren, men det fanns desto mer Stanford accessoarer. Jag höll på att köpa på mig lika mycket som Rory och Lorelai gör på Harvard, men jag lyckades lägga band på mig och köpte bara en tröja och ett anteckningsblock. Tänkte att en tröja kan vara kul när jag dels bor så nära, och dessutom är på campus ganska ofta.

Efter shoppingen satte jag mig på en bänk och läste en stund, och låtsades vara student på Stanford! ;) haha! Sen kom jag hem, och ca 15 minuter senare kom pizzabudet med pizza som värdmamman beställt, så då åt vi den och nu lyssnar jag på Lasse. Ska nog dock kolla lite Morden i Midsomer tror jag, lånade en box på biblioteket häromdagen! ;)


Här satt jag och läste en stund


Ett klocktorn på campus


Gång


Jag i en gång där några få utav lektionssalarna ligger

Gårdagen och dagen

Efter min uppdatering igår var det dags att åka och dricka kaffe på Starbucks för att sedan åka och hämta M, äta lite och sen åka iväg på simlektion. Jag satt och läste undertiden med benen i solen för att de ska få lite färg på sig... ;) Efter simlektionen åkte vi till Stanford och sen åkte vi och åt asgod italiensk glass. Jag åt Straciatella och Double espresso, mycket gott! Efter det åkte vi hem och jag slutade. Satt framför datorn och kollade lite serier innan jag somnade.

Idag hade jag sovmorgon, men var uppe runt 20 över 9. Åt lite frukost och satt vid datorn. Sen åkte jag till Starbucks och satt där och läste en stund (sjukt jobbigt med spännande böcker, tiden bara flyger iväg och häromdagen var det nära att jag satt några minuter för länge och läste... :P) och sen hämtade jag M. Hem och äta och sen lekte vi en ganska bra stund här innan vi åkte till biblioteket för att låna lite nya böcker. Jag lånade dock inget, då jag har tillräckligt med saker jag inte sett/läst. Sen åkte vi hem och lekte lite till innan vi åt middag. Sen gick vi in till grannen lite där M lekte.

Nu sitter jag här, ska nog läsa lite till i min bok innan jag kollar någon film eller någon tv-serie.

Idag kom jag på att RW avslutat sin turne med Take That när jag är i LA, undrar om han är hemma och vilar upp sig då?! Man kanske ska ta sig en tur förbi hans hus? ;)

LA bokat

Tänkte att det kanske var dags för en liten uppdatering nu igen. Det har inte hänt så mycket sen sist, i måndags var vi på biblioteket en sväng, i tisdags åkte vi till en park här i närheten där en sandlåda fylls upp med vatten en gång i halvtimmen och igår var det simlektion och sen var vi hemma.

Igårkväll bokade jag min flygbiljett till LA, så nu är det bara boende som ska fixas. Ska även kolla upp lite guidade turer, har hittat en som kör runt hela förmiddagen, och sen på eftermiddagen ingår en tur till Universal Studios så tror jag ska boka den.

Jaha, annars har jag inte så mycket att säga så det får väl bli lite bilder istället.


Vägen som plötsligt tog slut


Himlen är oskyldigt blå


Tittut

Helgen

Jag har inte uppdaterat i helgen, har inte haft någon lust efter det som hände i Norge i fredags. Jag följde NRKs webtv så mycket jag bara kunde både i fredags och igår, läste twitterflödet och uppdaterade Aftonbladet ofta. Det är helt offatbart. Idag var jag vid Norska sjömanskyrkan (där svenska kyrkan även finns) och där var alla flaggor på halv stång, människor hade vart där och lämnat blommor och de hade pratat om det på gudtjänsten idag, som jag tyvärr missade. Satt dock och pratade med den svenska diakonen som jobbar där, om allt mellan himmel och jord, hon var väldigt trevlig!

I fredags gick jag och M till en liten gård som finns här i närheten, där alla vandringsleder går. Den hade en ko med en 2 veckor gammal kalv, höns, ankor, kaniner, får och en gris. Promenaden dit och hem är ganska lång (iaf för en 4-åring) så det tog upp i stort sett hela eftermiddagen.

Igår var jag ledig fram till halv 12, så då följde jag återigen NRKs sändningar, och kollade även lite tv. Efter det jobbade jag, vi lekte och åt lunch, och sen var vi över hos grannen en stund innan vi kom tillbaka. Sen var det dags för mig att sluta och jag åkte ner till Starbucks för att dricka kaffe och läsa bok. Efter det kom det gäster hit, och vi åt och pratade och sen kollade jag på Dirty dancing. Sen försvann tiden bara iväg, och klockan blev runt 1 innan jag gick och la mig.

Imorse ringde väckarklockan klockan 8, då jag även idag styrde kosan mot San Francisco. Precis när jag kom till tågstationen gick spärrarna ner, och jag trodde jag hade missat tåget, dock gick de upp igen när tåget stannade, och jag hann springa till automaten, köpa biljett och hoppa på tåget innan det gick, vilket jag var mycket glad över. När jag kom till SF gick jag längs vattnet mot Pier 39 där jag åt en hamburgare och gick runt och kollade. Sen gick jag till Fisherman's wharf och kollade runt där lite innan jag gick mot Norska sjömanskyrkan/Svenska kyrkan. Det var ganska brant upp dit, vill jag lova, men det var väldigt fin utsikt när man kom upp. Sen träffade jag som sagt diakonen och vi drack kaffe och pratade om vad som hände i Norge, kulturkrockar, resor och en massa annat.

Efter ungefär en timme fortsatte jag uppför backen till Lombard street, och sen gick jag ner för trapporna förbi den kurviga biten av Lombard street. När jag kom ner upptäckte jag att det inte var jättebra för mina vader att gå upp och ner för så branta backar i flipflops, de började nämligen skaka när jag stod på ett visst sätt. Men efter lite strech var de som vanligt igen. Bestämde mig för att ta cablecar till Union square, dock gick den bara halvvägs, vilket var lite tråkigt, men nu har jag ju iaf åkt med dem en gång. Får nog bli en lite längre sträcka senare, dock. Fick iaf ersättningsbuss till Union square och där köpte jag ett par mjukisbyxor till mig och handlade lite åt brodern. Sen gick jag till BARTen och åkte hem.

Nu har jag vart hemma en stund och ska kolla lite film, tror jag.


Det kanske inte ser så brant ut, men tro mig, det var det!


Norska flaggan på halv stång.


Lombard street

Dagen och sommar

Idag jobbade jag 8-9, gjorde mellanmål, åt frukost och hjälpte M att klä på sig. Sen körde jag honom till summercamp. Kom hem och satte mig vid datorn, Skypeade med mamma, pappa och lite Bea och planerade. Sen åkte jag till Starbucks och köpte kaffe (måste ju passa på nu och få i mig så många som möjligt! ;) och sen köpte jag mjölk och bröd innan jag hämtade upp M. Hem och åt och sen vidare direkt till simlektion. Sen hem igen, och leka lite. Sen gick M över till grannen en stund, så jag satt lite vid datorn. Efter middagen gick M över till grannen igen, och jag följde med. Satt ute i skuggan i en halvtimme och efter det slutade jag.

Nu sitter jag och lyssnar på Sommar i p1 igen, måste ju försöka komma ifatt lite! Ligger just nu 12 dagar efter, men ska ju flyga en del framöver, så då kanske jag kommer ifatt. Alltså, nu kom jag in på Jonas Jonassons Sommar, och än så länge är det väldigt roligt. Speciellt den småländska morbrorn; "Inte blir det väl jävligare med allt om vi gick och gifte oss?" eller "Värre skit har jag läst" (om Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann).

Seattle-biljetter bokade, och LA?

Idag jobbade jag först mellan 8 och 9, sen kollade jag lite Vänner och satt vid datorn en stund, och så köpte jag mina biljetter till Seattle också! I morse sa även värdmamman att jag har en ledig helg i septmeber, så då tror jag jag ska åka till LA. Det blir bara fredag kväll-söndag kväll, men jag tror nog ändå att jag ska åka dit. Har kollat på lite guidade turer och så, och det vore ju kul att se den staden också, när man ändå är så nära!

Började jobba 11:30 igen, hämtade M och åkte hem och gjorde iordning mat. Sen lekte vi lite hemma, och sen åkte vi till biblioteket. Jag lånade några filmer och 2 böcker, del 4 och 5 i Imorgon när kriget kom-serien, så nu har jag lite till att läsa! Det tycker vi om! Vi var på biblioteket i ca 1,5-2 timmar, och sen åkte vi hem igen. Sen lite mer lek, och sen var det dags att göra iordning mat igen. Sen kollade M lite på tv, och sen slutade jag.

Nu har jag kollat på Allsång, både förra veckans webprogram och kvällens program. Tyckte att Petter kunde fått köra 2 låtar, men förhoppningsvis är han med i webprogrammet. Det var ett bra program ikväll också, jag gillade Macken-låtarna. Och om någon vill ha texten till Man ska ha husvagn, så kan jag och Alek skriva ner den åt er! ;)

Just det, igår köpte jag även biljetter till Frölunda-New York Rangers, eftersom jag då visste säkert att jag kommer vara hemma tills dess! :) (Och familjen, jag kommer sitta på andra sidan av Goa Gubbar från där ni sitter.)


Jag ska få se Henke spela igen! :D

Flygresor

Började dagen idag med sovmorgon, vilket blev bestämt igårkväll. Började jobba halv 11, hämtade M och åkte hem och åt. Sen blev han lite trött och sov lite, så jag läste lite och satt lite framför datorn. Resten av dagen tog vi det mest lugnt, var ute lekte, lekte i lekrummet och vardagsrummet och så lagade jag lite soppa. Sen läste vi lite böcker också, och sen slutade jag.

Efter det kollade jag min mail och såg att värdmamman hade mailat info om när den nya au pairen kommer, så den 16 september jobbar jag min sista dag (den nya au pairen kommer den 13 och jobbar första dagen den 14). Den 17 september 12:30 lämnar mitt flyg San Jose, och den 18 september klockan 18.15 landar jag på Kastrup, efter mellanlandningar i Seattle och Reykjavik.

Ikväll eller imorrn ska jag köpa biljetter till Seattle, ska vara där 7-13 augusti, och ska försöka hinna med en tur till Forks då, och kanske även La Push. Ska ju faktiskt vara där i en vecka, eller nästan iaf! Dock kollade jag upp hur långt det var, och det tar typ 3 timmar att köra dit, så kanske inte... Jag får se.

När jag landar i Köpenhamn den 18e har jag gjort en del flygresor sedan januari. Göteborg-Frankfurt-New York-San Francisco-Seattle-San Francisco-Las Vegas-San Francisco-Seattle-San Francisco. San Jose-Seattle-Reykjavik-Köpenhamn. Jag känner mig ganska säker på det här med att flyga nu... ;)

Shopping

Imorse vaknade jag vid 20 över 8, steg upp vid kvart i 9, gjorde mig iordning och åt frukost och sen kom Kelly. Vi åkte mot tåget direkt, löste biljetter och hoppade på. Sen bytte vi till BARTen och sen kom vi till San Francisco. Vi tänkte se om Japan-USA visades på Cheescake factory, men kön var sjuuuuukt lång, så vi gick och letade efter någon annanstans att äta. Hittade ett pizzaställe, där vi gick in och delade på en cheesepizza. Den var helt okej, men långt ifrån den godaste jag ätit, och jag saknar Ölmehus pizzor. Efter det började vi med dagens uppdrag: shopping. Började på Vitoria's secret där jag handlade lite. Sen fortsatte vi med North Face, där de varken hade skaljacka eller regnbyxor, så det var ju inte så lyckat. Efter det gick vi runt i lite olika affärer utan att hitta nåt, sen köpte jag en tröja åt Jocke innan Kelly hittade Lucky brand där hon ville kolla på jeans. Jag tänkte inte köpa något, men så blev det ju inte riktigt, så nu är jag ett par jeans rikare, men de var ju fina iaf! Efter det gick vi till en skoaffär där jag tänkte köpa Tevasandaler, men då hade de inte några sandaler (även om det stod på internet att de skulle ha det).

Jag åkte alltså med intentionen att köpa regnbyxor eller skaljacka samt ett par sandaler, och kom hem med underkläder och ett par jeans. Men det var ju nästan samma sak! ;) haha! Jag ska iaf åka och kolla på sandaler på ett annat ställe i veckan, så hoppas jag hittar några då.


Mina nya byxor

Veckan och beslutstagande

Nästan en vecka sen jag bloggade nu, mest för att saker och ting ändrats ganska mycket under veckan...

I måndags jobbade jag som vanligt, hände inte så mycket då M var trött, så vi var hemma och lekte hela dagen. I tisdags var jag ledig på förmiddagen och sen på eftermiddagen var jag och M i två olika parker och lekte, han var även med mig på posten då jag skickade paket. I onsdags jobbade jag 10 timmar, på förmiddagen tog vi det lugnt, och sen var det simlektion innan vi åkte hem och lekte någon timme innan jag slutade. I torsdags jobbade jag en timme på morgonen, körde M till summerschool och sen handlade jag lite snabbt på Target och Walmart innan jag åkte hem och pratade med folk. Sen började jag jobba igen, och på eftermiddagen var det simlektion, Stanford och Farmers market innan jag slutade. I fredags var jag ledig på förmiddagen, och sen jobbade jag till 20.30 då värdföräldrarna intervjuade nya au pairer. Idag jobbade jag 2 timmar, sen var det IKEA och sen kom grannarna över på middag.

Intervjuade nya au pairer, alltså. Jag bestämde mig förra helgen för att jag ska avbryta mitt år och åka hem. Pratade med councelorn på clustermötet på söndagen, och sen berättade jag för värdfamiljen på måndagskvällen. Och idag matchade de med en ny au pair, en year2-au pair som vart ett år i Georgia. Hon avslutar sitt första år någon gång i september, och sen ska jag stanna hennes första dagar och visa henne runt och lära henne rutinerna och så, och sen åker jag hem.

Jag ångrar inte att jag åkte hit, och värdfamiljen har varit jättebra, men ja, det känns som att jag har varit här länge nog nu. Men innan jag åker hem blir det förhoppningsvis Seattle en gång till (lite längre tid denna gången) och annars blir det Los Angeles, beroende på om Anitha har några planer för den veckan.

Imorrn blir det dessutom San Francisco med Kelly! :) Jag ska leta Teva-sandaler och regnbyxor.


Behind blue eyes

Skype och Clustermeeting

Dagen började med frukost (som de allra flesta dagarna, faktiskt!) och sen skypeade jag med mamma och pappa och Bea. Efter det tog jag det lugnt och sen åkte jag på clustermeeting. Vi var hos en annan au pair och hade pool- och barbequeparty. Det var roligt, väldigt kul att bada igen! Alltså, kunna simma runt och hoppa, dyka och så. Har inte gjort det på ett tag. Jag hamnade även i vattenkrig med en annan tjej. Råkade visst putta ner henne från en luftmadrass, och sen var vattenkriget igång. När jag satt vid kanten i min handduk började hon skvätta en massa vatten på mig, hennes hämnd, skulle man kunna säga... ;)

Vägen till au pairens hus var helt sjuk! En jättesmal serpentinväg var det, väldigt fin, men också lite halvläskig att köra, man mötte typ sig själv i kurvorna. Sen fick man bromsa hela vägen ner, annars hade det gått på tok för fort!

Imorrn börjar nästa jobbvecka...


For one night, and one night only: Johanna and the Rat Pack.

How I met your mother och jobb

Igår var M inte på summerschool, utan värdmamman stannade hemma och var med honom fram till 12 när jag började jobba. Vi åt direkt, och sen åkte vi till biblioteket en sväng, lånade lite nya böcker och filmer och jag lånade HIMYM säsong 5 som jag kollar på nu. Efter det åkte vi hem, badade i cold tuben och jag gjorde smoothies till oss. Sen läste vi i typ 1 timme innan jag slutade och slog mig ner framför Harry Potter och Fenixorden. Nu har jag bara film 6 och film 7 del ett att se innan jag kan se den sista filmen...

Idag vaknade jag klockan 9, tvättade håret och åt frukost och satt framför datorn en sväng. Vid 11 började jag jobba och jag och M läste böcker innan vi åt. Sen åkte vi på öppet hus till stället där M spelar piano, han vek origami och lite så. Efter det åkte vi hem och lekte lite här, läste lite fler böcker och så och sen slutade jag. Sen kom en av värdföräldrarnas vänner hit med sin hund, så då åt vi och satt och pratade och nu sitter jag här.

Imorrn är det Skype med hemma och Clustermeeting som gäller.

Skype, bad och Farmer's market

Systeryster, jag hoppades att det skulle vara en massa fyrverkerier, men jag såg inga på stripen... Såg några typ en kilometer ifrån som var ganska små, men verkade vara aaaaaaaaaasfina! Kan ha vart så att de pågick under tiden vi gick runt inne på Circus Circus, men jag vet inte.

Idag har jag pratat med Hennie, Maffe, Anders, Micke och Conrad, det började lite jobbigt med att vi inte hörde varandra, men sen gick det bra. Fick se hur stugan blev, och hur stor Conrad har blivit och så spårade det ju ur lite ibland med apor och älgar och katter bland annat. Blir lätt så... :P

Idag var det simlektion efter summercamp, så efter lite middag var det dags att åka igen. M stannade kvar i poolen i en halvtimme efter lektionen var slut, så jag satt och doppade fötterna. Efter det åkte vi till Stanford och sen åkte vi till en japansk restaurang. Satt vid sushibaren där maten kom på båtar (jag åt dock bara dumplings därifrån och beställde in en Chicken Teryaki istället). Efter det var det Farmer's market och sen badade jag och M i "cold tuben" då det var lite väl varmt för att sätta på den. Sen plockade vi lite plommon och nu sitter jag här. Måste städa mitt rum ikväll, för imorrn kommer städarna. Har sovmorgon imorrn, vilket är trevligt, men måste vara uppe och påklädd vid 9 iaf, ifall städarna kommer tidigt.


Las Vegas

Okej, eftersom det här förmodligen kommer bli en uppsats så kan jag ju lika gärna skriva den så, men styckeindelning och underrubriker. Förhoppningsvis blir det inte en extended utan mer än internal, men man vet ju aldrig... ;)

Lördag 2/7 - Resan och ankomsten

Klockan 20 över 10 stod jag nedanför uppfarten packad och klar för att bli upphämtad av shuttlen. Klockan 10.35 ringde chauffören och sa att han skulle bli 15 minuter sen, så jag gick upp en stund igen, för att sedan gå ner och hoppa in i bilen. Där satt redan en indisk familj som under vägen åt lite lunch, därför luktade det ganska mycket curry i bilen. Väl på flygplatsen gick det smidigt genom säkerhetskontrollen (jag fick gå igenom en sån där ny maskin där de ser en bild av kroppen) och jag gick till gaten. Väl där var flyget försenat, så fick vänta en timme extra, men det gjorde inte mig så mycket eftersom jag hade förberett mig på 4 timmars väntan på LAX (som nu alltså krympte till "endast" 3 timmar).
Jag hoppade på planet efter ca 3 timmars väntan iaf, och sedan tog flygresan till Los Angeles ca 50 minuter. Under tiden underhöll jag mig med Sommar i p1, och lyssnade totalt under dagen på 4 avsnitt. På flygplatsen åt jag sedan lite, och väntade ännu mer och sen ropade de ut att flyget var överbokat. Blev lite lätt nervös över att inte komma med, även om jag hade sittplats, då jag behövde komma till Vegas den kvällen. Pratade med ett brittiskt par som hade väntat 9 timmar på LAX på ett flyg till Vegas, och blev ännu mer orolig, men det löste sig, och flyget avgick i tid med mig på det.
Vid 8 landade jag på McCarran International Airport och jag gick ut genom dörrarna och möttes av en vägg av värme, det var helt sjukt varmt! Det hade under dagen varit 44 grader, och jag tror det låg på över 30 när jag kom. Hoppade iaf på bussen som tog mig mot hostelet, checkade in på hostelet och gick och valde ut en säng (endast en bädd var upptagen i ett rum med 3 våningssängar) precis jämte airconditioningen - score! Sen gick jag in och satte mig i common room och pratade med en irländare, en svensk kille från Varberg samt några amerikaner. Gick och la mig ganska tidigt, då jag dels var trött och dels skulle upp tidigt dagen efter.

Söndag 3/7 - Grand Canyon och the strip by night

Kvart i 6 ringde väckarklockan och det var bara att gå upp och klä på sig. Sedan gick jag mot Stratosphere där jag blev upphämtad av en buss som tog mig till ett ställe utanför Vegas där bussen till Grand Canyon avgick ifrån. Checkade in till bussturen där, och väntade i ca 10 minuter innan de sa att det var dags att hoppa på bussen. Fick en fönsterplats och hamnade jämte en Londonbo. Busschauffören var mycket underhållande och visade även filmer (så som Just go with it, The tourist, the blind side och en show med Terry Fator (han är sjukt rolig,
här kan ni se ett klipp med honom) så bussresan kändes inte så lång, även om hela resan hotell-hotell tog ca 15 timmar, och vi var vid Grand Canyon 2x50 minuter, lunch 45 minuter och rast 4x15 minuter. När vi kom till Arizona var det så fuktigt att man inte såg alls långt, det var sån dimma. Jag blev lite orolig att jag inte skulle se någonting när jag väl kom fram, men sen lättade dimman och jag blev glad. Då kom dock molnen, de stora, gråa regnmolnen och det började ösregna. Vid första stoppet regnade det och blåste det så mycket att man knappt kunde gå runt och kolla, men jag trotsade vädret lite och kollade en del iaf, dock var vi väldigt många som gick tillbaka till bussen innan vi behövde vara där.
Vid andra stoppet var det betydligt bättre, det blåste, men vindarna var varmare och det var även uppehåll, och man såg mycket bättre. Det var helt sjukt häftiga vyer, svårt att beskriva, och korten jag tog gör det inte riktigt rättvisa. Efter vi hade gått runt en stund åkte vi till en souvenirshop där jag köpte en långärmad tröja då jag frös en hel del eftersom mina kläder var ganska blöta efter regnet. Sen hände det inte så mycket mer på den resan.
Vid 22 var jag tillbaka vid Stratosphere och jag beslutade mig för att gå lite på the Strip. Det är en bit från Stratosphere till nästa hotell, och speciellt till området där de flesta hotellen ligger, men gick iaf runt lite, tog kort och försökte förstå att jag var i Las Vegas. När jag gått en bit var jag trött och tog bussen till hostelet, duschade och gick och la mig.

Måndag 4th of July - Madame Tussauds, the Strip, Jenna och Anders

Vaknade vid 9, gjorde mig iordning och gick till receptionen för att fråga om tidig utcheckning. En av tjejerna från mitt rum (Jenna från Australien) var också där för att fråga en sak, och när vi var klara tog vi följe mot alla hotellen. Hon tänkte gå runt och kolla, och jag tänkte ta bussen till Madame Tussauds. Hon hoppade av på samma hållplats som jag, och bestämde sig för att följa med mig in. Vi gick runt där inne och kollade på kändisar, samt gick spökrundan (som var lika läskig som den i London). När vi var klara där sa jag att jag tänkte gå till skylten i "början" utav the Strip. Hon ville följa med, och vi började gå. Kollade på alla hotellen och så under vägen, och bestämde oss för att kolla upp bergochdal-banan på New York New York när vi varit vid skylten. Vi gick och gick och gick, men ingen skylt. Tillslut såg vi den, mycket liten och långt bort, men efter en stund kom den närmre. Vi tog lite kort där, och sen gick vi till busshållsplatsen och åkte tillbaka till New York New York (det var, enligt google maps ca 3,5 kilometer vi gick, men kändes betydligt längre i värmen). Vi gick in och kollade vad bergochdalbanan kostade (14 dollar var) och ställde oss i kön, väl framme behövde vi bara betala 7 dollar var, då vi fick en kupong av paret framför och kassören räknade fel (jag frågade om han verkligen räknat rätt, och det sa han att han hade...). Den var väldigt rolig att åka iaf, och bilden de tog i mitten är nog den värsta bergochdalbane-bilden jag någonsin vart med på! Men jag antar att det visar hur rolig åkturen var, haha.
Efter det gick vi till ett shopping mall och åt, och Jenna kollade på klänningar. Sen tog vi bussen till hostelet och jag checkade ut och lämnade därför in min nyckel till rummet, även om jag skulle bo där en natt till. Vid 20.45 ringde jag till Anders (scoutkonsulent från Värmland som var i Vegas på pokerturnering) och vi bestämde oss för att träffas utanför Caesar's palace. Jag tog bussen dit och satt och pratade sport med en mycket trevlig Vegasbo. När jag mött upp Anders och Magnus (också från Värmland, åkte tillsammans med Anders för att spela poker) gick vi mot deras hotell, Circus Circus så jag fick se hur ett hotellrum i Vegas ser ut! :P Sedan skulle de och köpa vatten, så jag följde med, och sen var det dags att säga hej då och ta bussen till hostellet. Väl där hittade jag inte Jenna, som lovat att släppa in mig på rummet eftersom jag inte hade nyckel, men som tur väl var var en av de andra tjejerna på rummet och kunde släppa in mig. Jag packade och gjorde iordning alla grejer och sen gick jag och la mig.

Tisdag 5/7 - Dags att lämna Las Vegas

Klockan 05.35 gick alarmet och jag gjorde mig iordning och lämnade hostellet. På innergården satt folk som ännu inte gått och lagt sig, så jag fick lite spridda hej då-rop. Gick till busshållsplatsen och tog bussen till flygplatsen. Checkade in, skrev ut boarding pass och gick igenom säkerhetskontrollen. Tog tåget till gaten och köpte frukost på Starbucks. Sen var det bara att vänta på att hoppa flyget. Resan gick utan problem och på LAX satt jag mest och läste. Jag sov en del på båda flygen, och annars läste jag mest på dem också. Väl på SFO mötte jag upp värdfamiljen och vi åkte till huset. Sen var det dags för mig att jobba några timmar, vi tog det mest lugnt dock, och sen gick vi till parken precis innan jag slutade jobba.

Jag la ju upp lite bilder igår, men annars kan ni hitta mer bilder här.

Sådärja, det var min Vegasresa det, eller ja, stora delar av den iaf! Detaljerna får vi ta en annan gång! :P haha.

Wordcount: 1493

Sneakpeak Vegas

Jag tänkte uppdatera er angående min Vegasresa ikväll, men jag är lite trött, så ni får faktiskt vänta till imorrn! Sorry!

Men några bilder kan jag ju bjuda er på iallafall!


Kollar ut över Grand Canyon.


Hängde lite med Snoop Dogg - inga konstigheter!


Jodå, jag var där! (Min min på bilden ställer jag mig dock lite tveksam till, tur att det inte är inzoomat... :P)