Playdate, pizza och tv

Igår började jag jobba kvart i 8, åt frukost och kollade tv, sen körde jag M till summercamp innan jag åkte hem och drack kaffe och skrev med folk. Kollade lite tv och så, och sen var det dags att hämta upp M igen. Åt lite och sen pärlade vi. Skulle ha playdate runt 3, men lillebror till tjejen M skulle leka med passade på att ta en 3-timmarslur så den blev lite förskjuten till 5 istället. När de kom lekte M och A. Eftersom de kom ganska sent frågade värdmamman ifall de ville stanna och äta pizza, så igår var jag med om home delivery för första gången.. ;) Pepperonipizza blev det, fast jag pillade bort pepperonin! haha. Sen kollade jag på tv och på Allsång.

Imorse började jag klockan 8, jag och M tog det lugnt på förmiddagen och gjorde inte så mycket, sen var det simlektion och sen summercamp innan vi åkte hem och åt. Medan han hade summercamp åkte jag och köpte lite saker på Target, ett par nya hörlurar (då mina börjar sjunga på sista versen) samt ett nytt minneskort till stora kameran, eftersom jag inte kommer kunna ladda över bilder från kameran till datorn under helgen, och ja, det kan ju vara bra att ha i största allmänhet. Det var dessutom rea på dem, fick jag reda på när jag stod i kassan, ca 70 spänn för ett 4 GB känns helt okej! Sen badade M och så lekte vi lite innan värdmamman kom hem och jag gick ut och gick. Nu har jag kollat So you think you can dance och tänkte kolla lite på Leila bakar i Frankrike innan jag ska sova.

Imorrn är det torsdag, och sen är det bara fredag kvar och sen åker jag! :)

Biblioteket, tv, mat och promenad

Imorse när jag skulle gå upp var jag väldigt, väldigt trött; fastnade visst framför youtube igårkväll... Drömde en massa konstigt i morse också, som jag dock inte kommer ihåg nu, men jag vet att jag vaknade och var förvirrad. M sov länge idag, vaknade inte förrän kvart i 9, så jag började dagen i soffan framför Kitchen nightmares och åt knäckebröd och drack kaffe. Sen kollade vi lite Planet Earth och sen åkte vi iväg till biblioteket. Jag lånade lite filmer och M lånade filmer och böcker, sen hem och äta middag innan det var dags att köra M till summercamp. Själv åkte jag hem och kollade film och tog det lugnt.

Hämtade upp M vid 4, åkte hem och åt, kollade tv, sen badade M och sen lite mer tv innan jag bytte om och gick ut och gick en runda. När jag kom hem hade värdmamman kommit hem från  sin resa.

Sen var det Masterchef och nu kollar jag på A knight's tale innan jag ska soooova.


Helgen

Jaha, då var det söndagkväll igen, och jag försöker inse att jag ska till Las Vegas om mindre än en vecka, det går sådär! :P Om en vecka är jag på väg hem från Grand Canyon...

Gårdagen började med Skype med Meit och Fanny, det var mycket, mycket trevligt! :) Synd att vi inte kunde prata längre, men får ta det snart igen! Sen jobbade jag, vi åt, lekte, pärlade och lite så, och sen slutade jag och styrde kosan mot Buck Shaw Stadium.

Det tog lite längre tid än planerat med parkeringen (som för övrigt kostade 25 dollar - rena rånet!) så missade avspark. Hämtade upp biljetterna och gick mot min plats. När jag satte mig ner sa kvinnan jämte mig "You're in the right place, we cheer for United" och jag frågade om han, David, var med. Svaret var ju inte så jäkla upplyftande... :( Matchen var väl inte direkt den bästa jag sett någonsin, men under sista delen av första hände det lite saker. Efter 23 minuter sprang LA Galaxys målvakt ihop med en anfallare och skadade armen och blev därför utbytt mot andremålvakten. Sedan i 43e minuten blev han lite irriterad och satte en armbåge i Earthquakes anfallare och fick därför rött kort. Båda målvakterna förbrukade och en anfallare fick hoppa in i mål. Tvek på om Earthquakes fattade detta dock, då de typ inte sköt någonting, fattar verkligen inte varför. Enda gången det blev riktigt spännande var väl de sista 10 minuterna, men annars var det som sagt inte en så spännande match, och den slutade ju även 0-0.

När jag kom hem hade jag fått brev från Meit, plansch, reflex, kort och ett brev var det, mycket trevligt! :D Tack!

Idag tog jag det lugnt på morgonen, och sen skulle jag prata lite med hemma tänkte jag, men då ville såklart inte min dator funka, Firefox hängde sig hela tiden, och till slut svarade det inte alls, så det var bara att stänga av. Jag åkte istället till Target för att köpa små behållare att ha tvål och solskyddskräm i till nästa helg då jag inte ska checka in något bagage utan bara ha min ryggsäck som handbagage. Sen köpte jag kaffe på Starbucks och åkte hem och gick ut och satte mig i solen. Efter promenad och dusch sitter jag nu och skriver här och kollar på film.


Galaxy med anfallsmålvakten


Min nya, fina plansch! :)

Dagarna flyter på...

I tisdags jobbade jag 8-9.45 och sen 11.40-18. På eftermiddagen gick jag och M till biblioteket, ett mycket bra beslut då de har aircondition, det var väldigt svalt och skönt där inne, till skillnad från ute där det var tryckande hetta, det gick verkligen inte att vara ute, väldigt jobbigt! Hände inte så mycket annars, kollade Masterchef och sen kollade jag på Fever Pitch som visade sig vara en hyfsat bra film!

Igår jobbade jag på som vanligt, det var dock mycket, mycket skönare värme igår än de tidigare dagarna, så det gick faktiskt att sitta stilla utan att svettas. Igår var det simlektion, annars hände inte så mycket under dagen, och inte under kvällen heller, för den delen. Var ute och gick en runda, och sen duschade jag innan det var dags att slå sig ner framför So you think you can dance.

Idag jobbade jag på, simlektion idag också, dock på ett annat ställe. Den är bara en halvtimme, men det tar typ upp hela eftermiddagen ändå, så förutom att städa har vi inte gjort så mycket mer idag. Städade alltså lekrummet idag, och nu ska jag snart plocka iordning på mitt rum också, för imorrn kommer städarna.

Imorrn är det midsommarafton, och det kommer alltså inte uppmärksammas alls av mig i år, vilket känns lite konstigt... Blir eventuellt en tur till IKEA imorrn för lite svensk mat och svenskt godis.

Jobb och lördagsplanering

Började klockan 8 idag, åt frukost och kollade lite tv, sen var det dags att klä på M, borsta tänderna och sen lekte han lite innan jag körde honom till summercamp. Kom hem och satt lite vid datorn. Insåg att LA Galaxy möter San Jose på lördag, och naturligtvis jobbar jag på lördag, iaf under matchens första halvlek. Dock ska jag åka till arenan efter jag slutat och försöka hitta vart spelarna går ut så jag förhoppningsvis får se Mr Beckham på nära håll, det skulle vara så fruktansvärt... ja, jag vet inte vad jag ska sätta in för nåt ord här egentligen, men sätt in nåt positivt som låter bra. Var vänliga och håll tummar och tår för att jag får se honom!

Vid 20 i 12 var det dags att åka och hämta upp M, vi åt middag och sedan åkte vi iväg mot en pool här i närheten där vi hängde en stund, sen lekte han vid en lekplats i närheten innan vi åkte hem igen. Sen var det dags för kvällsmat och tv-tittande innan jag slutade och gick ut och gick en runda. Blev dock bara runt 30 minuter, för det är helt sjukt varmt här nu! Sen blev det dusch och nu kollar jag Masterchef.

Jaha, det var de hele för denna gång.


Fintröjan åker GIVETVIS på på lördag! :)

Lugn söndag

Igår glömde jag sätta väckarklockan, vilket innebar att jag vaknade klockan 5 i 9, och började jobba 9, ibland är det bra att bo på jobbet! Jobbade sedan till kvart över 2, och efter det åkte jag mot the Great Mall och Forever 21 för att leta kläder. Det slutade med att jag köpte 2 par shorts och ett linne, så nu är det köpstopp för ett tag! :P Eftersom jag inte skulle handla mer kändes det onödigt att gå i affärer, så jag åkte hem och satte mig i solen en stund till det var dags att äta, och nu sitter jag här. Ska nog sätta på en film innan jag lägger mig, tror jag bestämt.


Min nya vardagsklänning


Tröjor från Disney-store


Nya shorts


Samt dagens linne. Igår när jag pratade med Meit insåg jag att min garderob behövde lite färg,
det är mycket svart och grått! :P

Ledig lördag

Igår satte jag min väckarklocka (aka mobiltelefon) på 07.30 då jag tänkte ge mig ut och gå tidigt för att det inte skulle vara så varmt. Imorse var jag inte lika pepp på den tanken, snoozade till 8, sen låg jag kvar i sängen i ytterligare 30 minuter innan jag till slut gick upp, drog på mig träningskläder och joggingskor och gav mig ut. Sen hem, duscha, dricka lite kaffe, äta lite frukost och sitta framför datorn. Vid halv 12 var det dags för Skype med Meit, och det var sannerligen inte en dag för sent! Vi har inte pratat med varandra sedan hon åkte till Nya Zeeland förra året, alltså nästan ett år sen, helt sjukt! Men vi hann med att bestämma att det ska bli Grey's- och Twilightmaraton när jag kommer hem, och att vi ska åka upp till Öndalen! :) Vi ska även skypea nästa helg och då ska även Fanny vara med! :D

Efter det så åkte jag mot ett av mallen för att besöka Forever 21, hittade dock inget där, men köpte 2 tröjor på Disneystore och schampoo och badbomb på Lush. Sen åkte jag vidare mot Target för att se om detta Target hade skorna, men det hade det inte, blev dock en datormus (eftersom någon, Mamma, har snott min), en film och lite annat smått och gott. Efter shoppingturen åkte jag hem igen, och gick ut och satte mig och läste/lyssnade på podcasts. Dock så gick solen såklart i moln när jag kom ut, men satt i solen en stund iaf. Nu sitter jag här och lyssnar på musik, blir nog mat om en stund tror jag bestämt, och så ska jag kolla på filmen jag köpte tänkte jag.

Bilder på klänningen och tröjorna kommer imorrn.

Pulitzerpriset?

Idag började jag jobba klockan 8 och började dagen med att fylla bunkar med vatten då rörmokaren skulle komma tillbaka idag. Sen var det frukost, sen kom mormor och sen lekte vi fram till lunch, och även en stund efter lunch. Sen körde jag M till hans summercamp och då passade jag på att åka till Target. Hittade ett par fina skor på deras hemsida igår, så tänkte kolla hur de såg ut i verkligeheten, tyvärr hittade jag dem inte, så får kolla på nåt annat Target imorrn. Däremot hittade jag en sommarvardagsklänning som jag inhanlade. Gick även runt i lite andra affärer, men hittade inget speciellt. Efter ett par timmar var det dags att hämta upp M igen, vi hämtade lite böcker på biblioteket och sen var det dags att åka hem och jag slutade. Då var det bara att byta om och ge sig ut och gå, det var väldans varmt idag vill jag lova, gick nog ut lite för tidigt, men det funkade.

Imorrn ska jag ta det lugnt på förmiddagen, och på eftermiddagen tänkte jag kolla på lite shorts och byxor på Forever 21, eller någon annan affär. Tänkte alltså ta mig en liten shoppingtur imorrn också. Behöver dock ett par shorts som inte är träningsshorts, och som har fickor. Ja, jag levererar ju verkligen blogginlägg som borde nomineras för Pulitzer, eller inte! Men ni klagar ju på när jag inte uppdaterar, så då får ni faktiskt skylla er själva!

Torsdag

Hemma efter en powerwalk/joggingtur och nu kollar jag So you think you can dance innan jag ska hoppa i duschen. En sak är lite jobbigt med mina promenader jag börjat ta varje kväll; jag måste knyta om mina skor två gånger innan de är bra, alltså tredje gången gillt. De blir antingen för löst knutna (och då får jag ont i smalbenen) eller för hårt knutna (jag får ont på utsidan av foten, vet inte riktigt hur jag ska förklara det) och sen tredje gången har det blivit perfekt. Men nu hoppas jag att jag vet hur hårt de ska vara knutna, så jag slipper stanna hela tiden! :P

Idag jobbade jag 8-9.20 (fast var tvungen att vara hemma då rörmokaren skulle kolla på en sak) och sen 11.40-18, fick sluta tidigare eftersom jag då var tvungen att vara hemma och visa rörmokaren och så. När jag hämtat M från hans summercamp åt vi lunch och sen var det dags att åka igen, simlektion stod på schemat. Efter det åkte vi till värdmamman och sen var vi där en stund innan vi åkte mot Farmer's market, där jag bara stannade en kort stund innan jag åkte hem, bytte om och gick ut.


Jag på fängelseön med San Francisco i bakgrunden.

Hostel bokat

Jaha, här radar jag upp inlägg på inlägg, men kommentarerna verkar då utebli! :P

Idag har jag fixat boende till Las Vegas, the Hostel Cat ska bli mitt hem för 3 nätter, kommer bo tillsammans med andra, valde ett rum med bara tjejer, får se om man träffar lite nytt folk, det vore ju trevligt! Hostelet ligger dessutom på the Strip, 15 minuters gångväg från närmsta hotell, och man får komma och gå som man vill, vilken tid på dygnet man vill, vilket kan vara bra. Sen att det bara kostar 120 kronor/natt är ju en ganska bra bonus! ;) Jag kommer alltså landa 20.11 på flygplatsen, sen tänkte jag bara lämna väskan och checka in och så och sen ge mig ut och se stan. Nu ska jag bara boka busstur till Grand Canyon, och sen är jag nog redo för min resa, tror jag bestämt! :)

Idag hade jag ledig morgon, började 11:40 och sen jobbade jag fram till 19:45 innan jag gav mig ut på en promenad/joggingtur. Blev dock bara en kort en, då det var lite senare och jag inte vill vara ute när det mörknar då det inte finns några gatlampor här.

Jaha, det var väl ungefär så roligt det blev idag.


Helt sinnes att det är över ett år sen!

Alcatraz

Igår tog jag tåget vid 20 över 10 mot San Francisco. Efter en stund hoppade Mariana på och gjorde mig sällskap. Vi åt varsinn Caesarsallad på en av restaurangerna som ligger i Westfield mall precis jämte BART-stationen. Sen började vi gå ner mot Pier 33 där båten går från. Vi stannade ungefär halvvägs för toapaus på Starbucks (som för övrigt var sjukt varmt, och personen som stod två personer framför oss tog sjukt lång tid på sig) och sen fortsatte vi gå. Vi kom ner till båten där vi fick våra biljetter och ställde oss i kön till båten. Båtresan tog ca 20 minuter, och sen gick vi upp för backen till själva fängelset där vi fick hörlurar och en typ mp3-spelare med en inspelad guidning där både exfångar och personal berättade om sina upplevelser och hur det var. Det var en väldigt intressant tur, och man fick en massa information. Efter den guidade turen gick jag och Mariana omkring lite innan vi tog båten tillbaka. I kön till båten träffade vi några av de andra au pairerna igen, och när vi kom i land sa jag hej då till Mariana (som skulle vidare) och jag, Rika och Veruschka gick mot Barten. Veruschka berättade att det fanns en BART-station närmare Ferry building, så man slapp gå hela vägen upp till Powell street (och ja, ni förstår säkert vad jag menar! :P) så vi hoppade på där istället, tåg tåget till BARTen och sen körde jag Rika till där hennes bil var innan jag kom hem. Sen var jag, som jag skrev igår ganska trött, och därför kom uppdateringen idag istället.

Jag tog ju en del bilder, och istället för att lägga till dem här (det tar faktiskt ganska jättelång tid)
så kan ni se dem här (där det även finns fler bilder från San Francisco zoo).

Jag kan även tala om att jag kommer befinna mig i LAS VEGAS 2-5 juli! :D

Svar på kommentar

Jag vet att jag lovade att uppdatera om Alcatraz ikväll, men jag är sjukt trött, så ni får vänta tills imorrn. Det var iaf en intressant dag, och kul att ha varit där!

I brist på uppdatering angående Alcatraz tänkte jag svara på era kommentarer.

Jossa: Tröjan på bilden kommer från Ullared! :P haha! Gotlandsruss på engelska heter Gotland pony (De säger för övrigt Gotland på liknande sätt som de säger Skottland, jag frågade! :P) och jag var där med värdfamiljen och en familj till!

Madde: Lejonet tittar faktiskt ner på golvet! :P Eller ja, han kan ju vara arg på att det är ett galler framför honom.. :P Och det samma med giraffen, det är en gång där han/hon kollar, så tror inte den såg så mycket, den åt lite på träden emellanåt! :P

San Francisco zoo

Idag var det alltså en tur till zoot som stod på schemat. Vi åkte vid 10 över 9, och sen kom vi tillbaka vid halv 6- Vi hann se en massa djur, i stort sett alla som fanns där, förutom björnarna och kängururna (vilket jag tyckte var lite synd). Men det var väldigt kul! Jag fick även träffa Spindelmannen, och tog en väldans massa kort, därför blir det inte så mycket text i dagens inlägg, utan bilder istället, för omväxlings skull.. ;)





De hade Gotlandsruss där! ;)

Spiderman! Jag köpte även en löjligt dyr nyckelring med denna bilden på.



Det fanns blommor också...

Och en påfågel som inte ville visa sina fjädrar.

Det här är alltså en del av djuren vi sett under dagen. Just nu sitter jag och tar det lugnt och väntar på att sluta jobba så jag kan lägga mig. Måste försöka få tag på au pairen jag ska äta lunch med imorgon, men det verkar inte gå så bra. Ser ut som att jag ska hoppa på tåget runt 10 iaf, så blir en ganska tidig morgon imorrn med. Nu ska jag kolla lite Gilmore Girls hade jag tänkt.

Full dag

Idag började jag som sagt klockan 07,15, satte mig i soffan och kollade Kitchen Nightmares till M steg upp klockan 8, då var det Mighty Machines som gällde. Sen kom städarna och vi åkte till parken en sväng, sen hem och äta lunch och sen var det Science kids day på Stanford. Efter det åkte vi till en annan park och sen var det avslutning på Little Gym. Sen var klockan kvart över 5 och jag slutade. Svidade om och gick ut och gick en runda, efter det åt jag och sen hamnade jag framför datorn och Gilmore Girls.

Precis nu kalasade jag på lite jordgubbar, banan och hallon toppad med valnötter samt en kopp kaffe, godis!

Imorrn blir det San Francisco zoo, och sen jobb på kvällen, kanske slänger upp ett inlägg imorrn med bilder på djuren, annars får ni vänta på Alcatraz-uppdateringen på söndag.

Nu ska jag måla naglarna och kolla på Så ska det låta.


Nej, nej, jag har aldrig tagit en bild på mig själv i hela mitt liv.

Farmer's market

Idag började jag jobba kvart över 7. Eftersom jag inte hörde M gick jag heller inte ur sängen förrän kvart över 7. Satt i soffan och kollade Kitchen nightmares till M vaknade vid tio i 9. Efter det var det frukost, Mighty Machine-tittande och så gjorde jag lunch för M att ta med sig. Sen var det dags att åka till Vacation School och sen åkte jag hem. Åt lite, skrev med folk och kollade Gilmore Girls innan jag åkte och drack en raspberry latte på Starbucks och sen hämtade jag M.

När jag hämtat honom var det dags för Farmer's market som är vad det låter som, folk säljer blommor, bär och frukt och färdiglagad mat. Här är det varje torsdag, men man skulle i princip kunna åka på en farmer's market varje dag, om man åker runt här i närheten.

Efter vi hade köpt det vi skulle köpa åkte vi hem och åt middag och sen var det en kort stunds tvtittande innan M badade och sen kom värdpappan hem klockan 8 och då slutade jag. Nu kollar jag på Sound of music, och ska snart börja plocka iordning på mitt rum; städdag imorgon.

Just det, ikväll har jag sorterat mina quarters också, och hittade ett väldigt bra system, kolla bara på bilden!

Imorrn jobbar jag 10timmars-dag igen, från kvart över 7 till 17.15.


Quarter-sortering. Är uppe i 31 stater nu! (Varje gång jag hittade en ny stat la jag den alltså på armen, för att veta att jag inte hade dubletter av någon stat, dubletterna hamnade i sparbössan vilket är en M&M-påse från NYC. Man tager vad man haver...)

Sol, sommarlov och skype

Så var det en vecka och en dag sedan jag uppdaterade sist, det har ju dock inte hänt så mycket, därav den inte så aktiva blogguppdateringen.

Jag har jobbat en hel del sen sist, nu jobbar jag 45 timmar i veckan (eller iaf de två senaste veckorna) vilket är lite mer än jag gjorde innan, men det funkar. M har sommarlov, därav de lite längre dagarna. Vissa dagar är han dock i en annan skola på Vacation school, och nästa vecka börjar summerclasses som är ungefär 3 timmar om dagen, så då har jag lite ledigt några timmar varje dag, och inga 10-dagarsdagar heller.

Nu är CA-vädret tillbaka, med sol och värme. Får se om det stannar, eller om det kommer mera regn.

Idag har jag skypat med mamma, pappa och systeryster, dock funkade inte uppkopplingen så bra, så det fick bli prat utan bild.

Jaa, det var väl allt jag hade att säga. Förutom att det ser ut som det blir två Englandsresor nästa år! :D Förutom OS finns det även planer på en fotbollsresa till Old Trafford. Jag är pepp! Måste ju få använda min tröja, ju!

På söndag har ni iaf nåt att se fram emot, för då ska jag till Alcatraz, så då blir det bilder för er del!