Väldigt händelserik vecka

Jag som tänkte att jag skulle bli lite mer aktiv i mitt skrivande här... jaja, jag har faktiskt något att skylla på! Jag har inte så jättemycket tid över nu, även om skolan inte tar upp jättemycket tid. Nollningen däremot, tar upp desto mer, men kul är det! :) jag har fått så sjukt mycket intryck i veckan, och gjort så mycket saker så det känns som att veckan har varit minst tre veckor lång, ungefär! I måndags var det skola mellan 8 och 1, och sen gick jag och fyra till och satte oss på ett kafe och pratade. Sen var det hem och plugga lite.

I tisdags läste jag i kurslitteraturen och på kvällen var det övningssittning med picknicktema. Det var trevligt! :)

I onsdags hade vi basgruppsmöte efter en liten informationsföreläsning där vi fick info om kåren och universitetsbiblioteket. Efter det var det hem och hämta vår urfina Chuck Nollis-flagga, som jag hade hemma och sen tillbaka till pedagogen för vidare färd mot kårkällaren. Det var en mycket trevlig kväll som dock slutade ganska tidigt för min del eftersom jag och Phaddrarna M och S var trötta, så vi åkte hem runt 21.30.

I torsdags var det seminarium där vi gick igenom vad vi arbetat med i basgruppen och sen var det pubrunda på kvällen. Vi hann med några pubar och jag drack en god mocktail. Den var slut runt 22 och då var det hem och sova.

I fredags var det föreläsning och VFU-information mellan 08.30 och 12.00. Sen åkte jag och Emelie till McDonalds för att beställa i McDrive utan bil (nollningsuppdrag). Vi fick dock ingen mat, då man måste ha ett fordon, så vi köpte pizza som vi värmde hemma hos henne istället. Pratade och hade trevligt, och jag lånade militärklädsel till nollningssittningen senare på kvällen. Mötte upp Johanna i Brunnsparken vid fyra och drog hem till Sanna. Där mötte de andra tre tjejerna som skulle med upp och sen drog vi mot kårkällaren. Det var en mycket rolig kväll där vi fem från Chuck Nollis framförde En värld full av liv a capella. Det var väl inte rensång direkt, men roligt var det! kom hem runt ett och somnade på direkten.

Igår sov jag till 11, sen upp och klä på sig och möta M, H, C, M och M på stan. Vi åt middag på Åhlens och jag fick låna Hs kaffebryggare (en liten minivariant som jag kan ha på rummet). Sen tänkte jag dricka kaffe på Starbucks (har inte hunnit med det än) men med tanke på att det var typ 30 personer i kö hoppade jag det och sparar det till veckan istället. Jag hoppade på spårvagnen och drog till Lollo där vi träffades innan spårvagnsrejset drog igång. Det gick ut på att först åka till en station och utföra ett uppdrag, sen fick man åka på den linjen man blev tilldelad och utföra totalt 8 uppdrag. Så igår dansade jag Macarena på en pub, dansade conga på järntorget och sjöng Bullfest, även det på järntorget och en del andra grejer. Sedan möttes alla upp på en bar/restaurang där vi satt ett tag innan jag, Johanna och phaddrarna M och S beslutade oss för att dra ut och dansa på Trädgår'n. Det var väldigt roligt, och vi hängde där till klockan 2 ungefär innan vi gick till hus 17 1/2 (också det ett nolleuppdrag) och tog kort tillsammans med Karl IX på sin häst (uppdrag). Hann med kvart i tre-bussen från Kungsportsplatsen och var hemma vid 3.

I morse vaknade jag vid 11, men låg kvar till typ 12, sen städade jag toan och så gick jag och handlade. Sen lagade jag korv stroganoff och sen pluggade jag en stund innan jag gick ut att gå. Pluggade lite till och nu sitter jag här och skriver och klockan har redan hunnit bli kvart i åtta. Sist jag kollade klockan var hon typ 18.30 eller nåt sånt...

Men ja, har alltså haft en del för mig denna veckan. Kommande veckan blir förmodligen något lugnare, men man vet ju aldrig... ;)

Produktiv dag

Vaknade vid 10 i morse, gick upp och duschade, åt frukost och gjorde köttfärssås, så att inte köttfärsen jag köpte igår skulle bli dålig. Glömde dock köpa lök igår, så den blev inte riktigt lika bra som vanligt. Efter det var det dags att åka in till stan för att jaga kurslitteratur. Jag började på universitetets egen bokaffär, och där hade de en anslagstavla och på den hittade jag en lapp från en tjej som ville sälja tre utav kursböckerna, så jag smsade henne, och hon hade dem kvar. Så åkte till Nordstan och mötte henne, och frågade samtidigt om några av de andra böckerna som står med på listan. Referensböckerna var det bara en man behövde (enligt henne) så den tänkte jag beställa hem från någon internetsajt. En av den obligatoriska är en artikel som hon hade för sig att man får låna för att kopiera av skolan, och en finns på internet så man kan skriva ut den därifrån. Alltså är jag klar med litteraturen till första kursen, förutom boken jag ska klicka hem, då.

Efter det åkte jag hem och åt lite spaghetti och köttfärssås och satt vid datorn och sen var det dags att ta på fintröjan och ta bussen till Scandinavium. Köpte en kaffe på Donken och satte mig på min plats. Flyttade dock lite högre upp efter nationalsången då det fanns en hel del lediga platser. Matchen var väl sisådär, inte jättemånga bra chanser för Frölunda, de spelade inget vidare PP, och de sköt alldeles för dåligt. Men, men, ett poäng är bättre än inget. Så fort AIK satte pucken i sudden gick jag ut till Fans Corner. Märktes att det inte var så många personer och kollade, för var typ ingen kö alls, och då var matchen ändå slut. Var två profiler idag, de nyblivna världsmästarna Collberg och Sundström. Så fick Collbergs autograf på tröjan (Sundström glömde skriva :() och ett kort av dem var och sen blev jag fotograferad tillsammans med dem, både av en tjej som jag bad ta kort med min telefon, och av en som tog kort till matchbladet.

Efter det gick jag mot busshållsplatsen och hade sjuk tur, min buss var försenad, så jag hann med den, även om jag kom alldeles för sent. Men slapp iaf vänta 25 minuter! :)

Nu ska jag strax lägga mig och sova. Imorrn ska jag inte göra så mycket, får se om jag åker in till stan en sväng, eller om jag stannar här och plockar iordning lite. Stannade kvar lite för länge på stan idag för att hinna plocka iordning det jag tänkte, så rummet ser fortfarande likadant ut som igår...


Collberg, Sundström och jag.

Göteborgare

Så, då har jag officiellt vart göteborgare i ett dygn. (Verkligen, jag adressändrade igårkväll! ;) ) Än så länge känns det bra! Igår åkte jag och pappa vid 10 hemifrån, hämtade upp Anders och körde häråt. När vi kom bar vi upp alla grejer (behövde bara gå två omgångar, så hade väl packat hyfsat ändå). Anders hjälpte till med gardinerna och så hjälpte de mig flytta lite möbler medan jag tömde min stora resväska som de skulle ha med sig hem igen. Igår hängde jag upp kläderna och bäddade och ställde upp filmerna och CD-skivorna och sen åkte jag till Nordstan för att kolla runt lite. Köpte lite mat och skaffade busskort och sen åkte jag hem till rummet igen. Kollade Gilmore Girls igår också. Åt, och sen somnade jag runt tolv.

Imorse vaknade jag först runt 9, men somnade om och vaknade vid 10. Gick upp och gjorde iordning frukost och sen åt jag lite, kollade Gilmore Girls och tog det lugnt. Sen gick jag och handlade igen. Från köksfönstret ser man ICA Maxi, och det ser ut att ligga nära. Problemet är att ett hus, samt E6an, ligger mellan och gångvägen ligger på andra hållet, så man måste gå ca en kilometer (1,2 enligt google maps) för att komma dit. Men jag gick, och handlade, och var klok nog att ta två kassar. Men det var tungt iaf. Köpte ju en del basvaror, så det väger ju lite. Köpte dock inte typ mjöl, socker, ägg och sånt, det får jag nog ta lite åt gången. När jag kom hem packade jag upp mina kökssaker och plockade in dem i mina skåp och lådor. Packade även upp lite andra saker, så nu är jag nästan klar med att komma iordning. Tänkte göra klart det sista imorrn.

Imorrn har jag även planer på att åka till skolan, så jag hittar dit. Ska även försöka hitta kurslitteratur imorrn, så kan bli en dyr dag. Ska dock åka till bokhandeln som studentkåren har där man kan köpa begagnade böcker, så hoppas jag hittar dem där. Och sen på kvällen är det hockey! Collberg och Sundström ska hyllas, och 3 poäng ska delas ut.

Packning pågår!

Japp, nu är det packning, återigen. Ska försöka packa det jag kommer behöva i studentrummet. Tar dock inte med mig allt, resten tar jag med när jag skaffat nåt mer eget - med eget kök/pentry och egen toalett. Rummet jag har nu ligger i en korridor, jag delar kök med tre andra och toalett/dusch med en annan. Rummet är möblerat med säng, soff/nattduksbord, två bokhyllor, fåtölj, skrivbord, hurts, golvlampa, skrivbordslampa, taklampa samt skrivbordsstol. När jag och mamma var där och hämtade nycklar drog vi en sväng till IKEA och köpte spegel, fönsterlampa, mattor, stekpanna, grytor, tallrikar, bestick, kuddar och lite så. Så nu ska jag packa resten jag behöver. Men om jag skulle glömma nåt är inte det hela världen, jag åker hem redan första helgen. Men kläder och så ska jag packa också, det mesta av det iaf.

Idag har jag hängt hos Madde, vi har lagat mat, promenerat, fikat och pratat. Och jag har lekt turist! ;) Det var minsann på tiden att vi fick träffas igen. En mycket trevlig dag! :)

Jaha, nähä, jag kanske skulle ta och fortsätta packa då...

Mitt 2011 - ett mycket händelserikt år

JANUARI


Året började hos Världens bästa Madde.


Fortsatte med Hej då-kväll...


inför min USA-resa. Började i Stamford, Connecticut och 4 timmar i NYC innan jag åkte vidare mot Kalifornien.

FEBRUARI


Jag jobbade på och kunde för första gången sitta ute i Februari med jeansen uppvikta till knäna.


Jag besökte San Francisco för första gången.


Upplevde min första Super Bowl - Go Steelers!


Jag upplevde även min första NHL-match - Sharks - Avalanche.

MARS


Jag träffade Valerie och vi åkte till San Francisco.


Vi åkte till Facebook.


Jag upplevde min andra NHL-match, tre rader från isen. Sharks-Rangers!

APRIL


Jag och Valerie hängde så mycket som möjligt innan hennes flytt tillbaka till östkusten.


Vi var på Minor league baseball.

MAJ


Jag åkte upp till Lakewood en helg, och vi åkte upp till Seattle en sväng.


Clustermöte på Six Flags.


Jag shoppade uppe i San Fran och köpte en finfin tröja!

JUNI


Jag var på San Francisco zoo med värdfamiljen och en familj till.


Clustermöte på Alcatraz.


Major League Soccer - en mycket händelserik match, dock ingen Beckham. San Jose Earthquakes - LA Galaxy

JULI


Besökte Svenska Kyrkan i San Francisco (Söndagen efter 22/7, därför flaggorna är på halv stång)


Jag kollade in läget på Stanford.


Grand Canyon


Las Vegas. Jag och Jenna gick till skylten och hade en mycket trevlig dag.

AUGUSTI


Jag åkte upp till Lakewood igen, och stannade en vecka. Vi besökte bla en djurpark med Nordamerikanska djur. Mycket trevlig vecka!


Jag badade i Stilla Havet.


Jag och L hade Root Beer-testing.


Jag besökte San Francisco för sista gången.


Jag och Mathilda åkte på Major League Baseball. Let's go Giants!

SEPTEMBER


Jag åkte till LA en helg. Besökte Universal Studios...


...och åkte guidad tur med Ann-Sofi och Peter där vi bland annat besökte Walk of fame.


Jag och Carol åkte på NFL-match. San Francisco 49ers - Seattle Seahawks. Lets go Niners!


Jag packade ihop 8,5 månader av mitt liv...


...hade avskedsmiddag med några av de jag lärde känna...


...och åkte hem till Sverige igen.

OKTOBER


Var uppe i Jönköping och firade Fannys 20-årsdag.


Jag jobbade en hel del. Och så var jag och Alek ute på promenad.


Jag, Lina och Z åkte till FM i Östersund och körde roadtrip på vägen hem. Bland annat förbi Höga Kusten-bron.

NOVEMBER


I november fortsatte jag jobba femskift, och tittade på fina solnedgångar.


Jag och Fanny besökte Meit nere i Malmö. Jag träffade även Madde i Lund och hängde med Anna i Helsingborg. En mycket bra helg!

DECEMBER


Beavovven var julklädd på julafton (åtminstone i en halvminut eller så tills hon drog ner mössan på golvet).


På annandagen drog familjen till New York.


Där vi även avslutade året.


Det hände väldigt mycket under 2011, det var på det stora hela ett mycket bra år! Under 20012 kommer jag flytta till Göteborg, börja plugga, åka till Newcastle för att se Westlife, åka på förbundslägret Beaver Creek, åka på OS i London, och en massa andra saker! :)