Some more shopping...

Det var skönt med ledig förmiddag efter två långa dagar! Började dagen med en dusch, och sen satt jag framför datorn/tvn en stund. Sen var det dags för en runda till Target och Walmart. Jag började på Target, där jag hittade en klänning. Tyckte den var fin, och det är en sån som man kan använda till mycket, så jag beslutade mig för att investera i den. Jag köpte även 5 filmer, Eclipse samt en sån där "köp 4 - betala för 1". I den ingick A cinderella story, What a girl wants, The sisterhood of the traveling pants och Chasing liberty. Jag är nöjd med köpet då den kostade ca 65 kronor, och jag vet att iaf 3 av 4 filmer är bra! :) Lite pennor inhandlas också.

Efter det åt jag lite på Subway innan jag gick till Walmart där det inhandlades 2 CD-skivor (av Absolut Music-typ, fast de heter Now that's what I call music istället) samt en aux-sladd som man kan ha till iPoden när man åker bil. Eller ja, inte i den bilen jag kör, upptäckte jag när jag kom tillbaka ut till bilen igen. Jaja, jag får helt enkelt vänta en ganska lång stund till jag kan använda den, nämligen tills jag kommer hem. Jaja, de är ju billigare här än att köpa de hemma iaf...

Sen var det dags att jobba, M var ganska trött idag också, så han vilade lite innan det var dags för pianolektion och veckans första Starbucks-kaffe för min del. ;) Sen hem och äta och sen kom värdpappan hem och efter en stund även värdmamman. Nu kollar jag på ny säsong av Americas Next Top Model, första avsnittet och än så länge är det bra! :P

Sen blir det nog lite Gossip Girl eller film innan det är dags att sova. Imorrn är det 10-timmars arbetsdag igen, M ska till tandläkaren och så ska vi till biblioteket, jag ska låna lite böcker, hade jag tänkt!

Och Jossa, jag köpte typ 6 nya kulspetspennor som jag skrev uppsatserna med, men till typ sakerna jag målade på biologin, och till engelska- och svenskatexterna och så använde jag stabilopennorna för att veta vilken färg som motsvarade vad!

Som vanligt ljuger bilden om färgen - den är mörkgrön, och ja, den har fickor! (Det är tur att jag inte är modebloggare kan jag säga! haha!)


Filmer! :D

Mycket jobb blire!

Jaha, då var det redan tisdagkväll, då. I söndags så tog jag det rätt lugnt på morgonen, sen åkte jag till the Great Mall för att handla lite. Köpte en facial wash på the Body Shop samt två par Levis-jeans, ett par köpte jag dock som födelsedagspresent till mig från storebror. Tack så mycket! :) Åkte även en runda förbi Google, och såg några roliga cyklar, som jag dock inte lyckades ta kort på... Jag sökte även på Facebooks adress, men GPSen hade inte den, tror huvudkontoret är för nytt för GPSen... När jag kom hem tog jag det lugnt, skrev mitt sjukt långa blogginlägg och kollade lite tv och så. Sen sov jag för att förbereda mig för lovvecka.

Japp, denna vecka är det lov, i måndags jobbade jag 08.45-18.45, idag 08.30-18.30, imorrn 14.15-19.15, torsdag 08.30-18.30 och fredag 08.45-18.45. Långa dagar, alltså! Dock får jag ju sovmorgon och bara halvdag imorrn samt är ledig helgen, vilket är väldigt skönt!

Igår jobbade jag alltså 10 timmar, men det gick bra. Jag, M, Carol och hennes 2 värdbarn åkte till the Jungle Island, där barnen (och till viss del även vi) kröp i gångar och åkte russelkana, vi var där i ungefär 3 timmar innan vi åkte till parken nära Ms skola. Efter en stund där började det bli lite kallt, så då åkte vi hem till Carol, N och A och lekte lite. Vid halv 5 åkte jag och M hemmåt, åt lite middag och sen var det i princip dags för mig att sluta.

Idag jobbade jag också 10 timmar. Jag och M åkte till ett ställe som heter Pump it up som har uppblåsbara hoppborgar och russelkanor, såna som brukar finnas på marknader och liknande. Vi var där en stund och sen åkte vi hem och åt. Sen tänkte jag att vi skulle åka till någon av parkerna, men M var väldigt trött så det blev inte av. Först sa han att han ville sova lite, när han sedan låg i sängen sa han att han var pigg, och så höll det på ganska länge innan han somnade. Jag lät honom sova en halvtimme för att han skulle kunna somna nu ikväll, men han var ganska trött när han vaknade också, så då satt vi en stund i soffan och jag läste böcker för honom. Medan han sov gjorde jag en sak som jag inte har gjort på sjukt länge, typ sen Jossa och Malin gick på högstadiet (kan även ha varit mellanstadiet, men jag tror bestämt det står 2002 på bilden på Jossas rum hemma) nämligen att måla av bilder från böcker till bakplåtspapper och sen måla av från bakplåtspapper till papper. Det är ganska roligt, faktiskt, och det blir mycket, mycket finare än om jag skulle målat på fri hand! :P

Imorgon har jag som sagt sovmorgon, funderar på att åka till någon affär för att se om jag hittar stabilopennor, för min svarta börjar ta slut. Jag undrar för övrigt hur många såna pennor, och kanske framför allt i färgen svart, jag ägt i mitt liv. En hel del, vill jag lova! Dock har jag inte använt dem så mycket sedan exams...

San Jose Sharks - Colorado Avalanche 4-0

I fredags jobbade jag som vanligt, och på kvällen efter little gym var det dags för mat på restaurang, kinamat, det var gott! När jag kom hem smsade Carol och frågade om jag ville hänga med ut och äta, men eftersom jag då nyss ätit valde jag att stanna hemma istället. Jag kollade lite På Spåret och lite Gossip Girl och så innan det var dags att sova.

Igår började jag jobba halv 9, åt lite frukost och sen var det dags att åka och handla. Efter handlingen var det dags för min premiär på Peete's, Kaliforniens svar på Starbucks. Mina värdföräldrar gillar det bättre än Starbucks, men jag tror faktiskt att jag lägger min röst på Starbucks! ;) Sen var det hem och leka, värdmamman fick en ny kontorsstol igår, så jag och M gjorde om den gigantiska kartongen till en koja. Sen var det dags att äta, och sen leka lite till innan värdpappan och M åkte på barnkalas och jag slutade. Sen skrev jag med lite folk hemma, slösurfade och kollade TV tills klockan blev 20 över 4. Då åkte jag till banken för att fixa mitt bankkort (som för övrigt kom i fredags). De hade fyllt i mitt namn fel, så han fixade det och jag får ett nytt kort om någon vecka, jag kan dock använda kortet jag har nu tills det andra kommer. Efter det var fixat köpte jag en kaffe på Starbucks och åkte mot HP Pavilion.

Jag kom dit vid 10 över 5 ungefär, parkerade på deras parkering som kostade $20! Det är lite annat än parkeringen på Kinnarps eller i Fokushuset (och förmodligen alla andra hockeyarenor i Sverige också). Satt i bilen medan jag drack upp mitt kaffe, var nämligen inte jättesugen på att börja gå allt för tidigt då regnet vräkte ner. Men vid 20 över gick jag mot biljettuthämtningen, jag hade med mig pass, visa-kortet och beställningsnumret som det stod att man var tvungen att ha, han kollade bara på passet och frågade inte efter nåt av det andra. Det som jag var mest orolig över gick alltså snabbt och utan några problem alls.

Eftersom jag inte hade något annat för mig ställde jag mig genast vid kravallstaketet där man fick vänta innan man fick gå fram till dörrarna. Efter ca 30 minuter kom det ut en som kollade våra biljetter, och sen fick vi ställa oss vid dörrarna och under tak. Efter ytterligare 15 minuter öppnades äntligen dörrarna och vi fick gå in. Jag gick direkt till shoppen och köpte mig en puck, någon souvenir var jag ju tvungen att införskaffa mig den första gången jag gick på NHL-match! Sen gick jag och satte mig på min plats, ca 50 minuter innan hockeyn skulle börja. Så tidigt har jag nog aldrig kommit till en hockeymatch innan... :P Men de spelade ganska bra musik och så, och en stund innan matchstart kom lagen ut för uppvärmning. Sen spolade de om isen och bytte målburar. När nationalsången ska börja sjungas kommer det 4 personer och börjar gå in till platserna jämte min, det var tre lediga där. Den fjärde säger att jag sitter på hans stol. Jag är helt säker på att jag sitter på rätt, men tar ändå upp min biljett. Båda två har likadana biljetter, datum, tid, sektion, rad, sittplats, allt är samma. När vi kommit fram till att det verkligen står samma på båda två går vi och pratar med en kille som står vid vår sektion. Han tar oss i sin tur till en som är högre uppsatt som i sin tur tar oss ned till biljettförsäljarna. Vid det här laget är matchen redan igång.

Jag är väldigt orolig över att min biljett är falsk, trots det faktum att jag beställt den via Ticketmaster och hämtat ut den på arenan samma dag. När killen på biljettkontoret kollat biljetterna visar det sig att den andres biljett var avbokad sedan december. Han hade köpt sin biljett via ett hotell, och de hade alltså förmodligen gjort något fel. Kvinnan säger att i vanliga fall brukar de vilja att man ska betala biljetten, men att han ändå kan gå tillbaka till sin plats och att jag ska få en ny sittplats. När han gått säger hon att hon inte ville skicka tillbaka mig upp till den sittplatsen även om den i själva verket var min då resten av hans sällskap satt där. Hon gav mig även en biljett till Comerica Bank Club (CBC) för besväret och jag fick en ny sittplats, samma sektion, men på rad 1 istället. Senare upptäckte jag att på den biljetten stod det priset $91, jag betalade $68 för min! ;) Under tiden jag står där nere och väntar blir det iaf 1-0 till Sharks, och när jag fått min nya biljett springer jag upp till min nya plats.

Jag ser första perioden (där Sharks hinner göra både 2-0 och 3-0 innan det är periodpaus) och sen går jag ner till CBC, där det finns restauranger, barer, tv-skärmar och sittplatser. Jag köper en kycklingsandwich och sen går jag tillbaka till min sittplats. Efter andra perioden där Sharks tappar lite av spelet, men Avalanche ändå inte lyckas göra mål går jag ner till CBC igen för att se om jag kan gå ner till trappen jämte gången där Sharksspelarna kommer ut. Det går alldeles utmärkt, så där står jag i ca 10 minuter och väntar. Tillslut öppnas dörren och spelarna kommer ut. Jag ser nummer 3 och säger, ganska högt "Kom igen nu Douglas!" när jag säger Douglas ser det ut som att han reagerar på att det är svenska han hör, men jag är inte säker på att han verkligen hörde det. Jag tar lite kort och sen är jag tvungen att gå, för man får inte stå i gångarna under matchen. Jag springer tillbaka till min plats och ser tredje perioden, med ca 2 minuter kvar gör Sharks mål, 4-0, och folk slänger in kepsar (hats) på isen för att #16 för hat trick! ;)

Direkt efter målet springer jag ner mot CBC och trappan jämte spelargången igen. När matchen är slut och spelarna tackat går alltså alla förbi där jag står (ja, inte Avalanche-spelarna då, men Sharks) och jag får en handklapp av Douglas Murray. Säger även "bra spelat" men tror inte riktigt det hörs. Under intervjun med matchens lirare syns jag även på jumbotronen! ;) Haha.

Felet med min biljett löste sig alltså verkligen till det bättre och jag hade sjuk tur på min första NHL-match! :)
Jag orkar inte lägga upp bilderna här, för det tar sån tid, men här har ni en länk till mitt album på
facebook.

Liten uppdatering

Jag är lite för uppe i varv för att skriva ett blogginlägg om kvällen just nu, men jag lovar att det kommer komma inom kort, med tillhörande bilder. Det var iaf en väldigt bra kväll, och jag tror att det kanske var bra att jag åkte ensam i bilen hem, för om någon hade åkt med mig hade de trott att jag hade vart galen! :P

Nu ska jag snart sova, ha en bra söndag där hemma! Jag ska spendera min söndag på Great Mall! :)

NHL-hockey

491 kronor fattigare, en NHL-biljett rikare. I can live with that! ;) På lördag ska jag alltså se San Jose Sharks-Colorado Avalanche. Foppa spelade ju tyvärr bara en match, och inte 2, så jag får ju inte se honom spela, men jag får ju iaf gå på NHL-hockey, så det ska nog gå bra ändå! :)

Denna veckan har det vart dåligt väder, fast jag tycker det har vart mysigt med lite regn! Tror jag är ganska ensam om det dock... haha! Jag har även druckit 2 stycken Raspberry latte, det är väldigt gott vill jag lova! Tror kanske att det får bli en med vaniljsmak imorrn, för att se om det är lika gott. Hallonlatten är rooooosa iaf, så fin är den! haha!

Idag var det städdag, skulle vart imorrn egentligen, men eftersom de ska stänga av elen här imorgon, först 8.30-10.00 och sen 14.30-16.00 (eller nånstans där omkring) så fick städarna komma idag istället. Det var även dags för simlektion för M idag, det regnade som sagt, så var inte lika skönt att sitta ute, men med Filip&Fredriks sommarprat i öronen funkade det, var ju dessutom bara en halvtimme. Sen var det hem och äta och leka. Nu kollar jag på tv, jag väntar på att klockan ska bli 21, så Grey's anatomy börjar. Ser fram emot ett nytt avsnitt! :) Sen blir det nog lite Prison Break, Gilmore Girls eller How I Met Your Mother, eller lite av varje... :P Är ledig imorgon förmiddag, för värdpappan kör M till skolan, så börjar inte förrän 15. Hoppas att jag lyckas sova imorgon, men om jag inte kan det tror jag det funkar ändå. Kan ju sitta lite vid datorn eller läsa eller så i väntan på att strömmen ska komma tillbaka.

Nähä, nu ska jag fortsätta vänta på Grey's.


Blogglovin'

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/20677/jojo?claim=rnvaa9yryu7">Följ min blogg med bloglovin</a>

Dagen so far

Igår hade jag alltså sovmorgon. Vaknade runt 7, men låg kvar och var någonstans mellan sömn och vaket tillstånd till klockan 9 då jag satte på tvn. Tog det lugnt på förmiddagen, och så gjorde jag köttbullar! Färsen var konstig, och såsen blev lite blek, men gott var det! :D Köpte en kaffe på vägen till Ms skola, och fyllde på mitt Starbuckskort så jag kan betala med det istället för med kontanter. Hämtade M, han lekte lite med sina kompisar och sen åkte vi hem. Han lekte lite, jag fixade den sista tvätten som jag inte fixade i måndags, och sen kokte jag potatis till middagen. Vi åt köttbullar med potatis och brunsås och sen lekte vi lite till innan värdpappan kom hem och jag slutade. Kollade lite Prison Break, lite Gossip Girl och sen spelade jag lite the Sims 3 innan jag gick och la mig.

I morse vaknade jag vid 7, steg upp vid halv 8, åt frukost, gjorde mellanmål till M och körde honom till skolan. Nu har jag kollat på Rachel Ray, och nu kollar jag på OC. Snyggmenelak-Volchok gjorde precis entre! ;)

Idag har M pianolektion, så jag ska hänga på Starbucks hade jag tänkt. Innan dess ska vi köpa mjölk, för den håller på att ta slut.

Det här är väl kanske inte det mest intressanta inlägget i världshistorien, men det är iaf ett inlägg!

Helgen

I fredags skaffade jag ett bankkonto, men har inget bankkort än, för det kommer på posten, förhoppningsvis inom kort. Sen åkte jag till IKEA, köpte lite Kalles och lite godis och så. Hämtade M vid skolan klockan 3, sen var det Little Gym innan det var dags för hemfärd. Vi åt lite pizza till middag och sen hade vi filmkväll. Jag jobbade kväll för första gången, så efter filmen var det dags för pyjamas, tandborstning och sedan läggdags. Det gick bra och M somnade utan problem, skönt! Så mellan 20 och 22.30 bestod mitt jobb av att kolla På Spåret och film, kändes helt okej! ;)

I lördags var det jobb som gällde, vi handlade lite först, sen målade jag och M innan lunch, sen gick vi till parken och var där en timme ungefär och när vi kom hem var vi ute en stund till. Sen ville M hoppa i bubbelpoolen, så då gjorde vi det, mitt på ljusa dan. Efter det lekte vi lite innan jag slutade. Vid 20 i 6 hämtade jag upp Carol för vidare färd mot Appelbee's. Jag åt en sjukt god Caesarsallad som var gigantisk! När jag ätit mig mätt såg det ut som att jag hade ätit kycklingen och krutongerna och inte rört salladen, även om jag åt av salladen också! :P Till efterrätt delade vi på en kaka med glass till som också var väldigt, väldigt god! Efter vi hade ätit klart åkte vi mot bion och kollade på Just go with it. Jag tyckte den var väldigt, väldigt rolig! Den var underhållande och man skrattade väldigt mycket! Så om den kommit till Sverige (eller när den kommer till Sverige) tycker jag ni bör se den! :)

I söndags var det upp tidigt, för då skulle jag träffa Kelly igen. Vi möttes upp vid Target och sen körde vi hem till henne. Hon visade mig huset och sen var det dags att åka. Vi åkte förbi hennes skola och sen åkte vi ner till Monterey, en kuststad. Där åt vi lite innan vi gick till Monterey Bay Aquarium. Det var jättefint där inne med massa fina fiskar, maneter och sjöhästar, bland annat. Vi gick där inne lite, tog lite kort och så, och sen gick vi runt lite i Monterey innan det var dags att åka hemåt. På hemvägen var det ganska mycket folk, åtminstone på Highway 1, men efter en stund var vi tillbaka hemma hos Kelly där jag hämtade min bil och styrde kosan hemåt. Körde inte fel en enda gång, vilket kändes ganska bra! ;)

Idag jobbade jag på morgonen, sen åkte jag hem, kollade lite tv, skrev med folk hemma innan det var dags att göra köttfärsås. Den var ungefär som den jag brukar göra, fast utan champinjoner och med morötter, god blev den iaf! Sen kollade jag lite halv 8 hos mig innan det var dags att hämta M. Vi åkte på playdate till N efter skolan, så var där till ungefär 5. Vi åkte hem, åt lite och sen hände det inte så mycket mer innan jag slutade. Fick lite chokladpraliner i Alla hjärtans dag-present av M, vilket var snällt! :) Annars har jag inte firat dagen så mycet... :P

Imorrn har jag ledig morgon, men eftersom jag vaknar klockan 7 varje morgon lär jag ju inte få någon vidare sovmorgon ändå. Grr! VARFÖR kan jag inte få sova för?! Visst, det är väl ganska bra när jag jobbar, men det är TOTALT värdelöst när jag är ledig!

Nu kommer lite bilder från i söndags. (Glömde kameran hemma i lördags, så blir inga bilder på Caesarsalladen...)

Jossa, denna är till dig, för jag vet hur mycket du älskar maneter! ;)

 

Jag vid havet

 

Fiskar överallt


Time flies

Idag är det Farfars 90-årsdag. Det är också 5 år sedan han dog. Tiden går så fruktansvärt fort...

Grattis på födelsedagen, farfar!


Uppdatering

Jag ber om ursäkt för den rent ut sagt urusla uppdatering som rått sedan i söndags, men här kommer ett litet inlägg iaf.

Det har inte hänt så mycket i veckan, jag har jobbat på som vanligt, förutom i onsdags då jag hade ledig förmiddag. Jag träffade då en som jobbar i familjens kyrka. Vi pratade i en timme ungefär och hon var trevlig. I torsdags var det meningen att M skulle ha simlektion, så hämtade honom klockan 2 istället för klockan 3, och precis när jag hämtat honom ringde värdmamman och sa att det inte var någon simlektion den dagen, så det var bara att åka hem istället för att åka till stället där simskolan är på. På kvällen gick vi till parken, men M var jättetrött, så var inte där så länge. Idag var det upp vid halv 8, göra mellanmål, köra M till skolan och sen åkte jag hem, kollade lite på tv, pratade med folk hemifrån och lite så tills det var dags att hämta M. Han lekte lite med sina kompisar efter skolan, sen åkte vi hem och åt innan han hade piano. Under tiden gick jag till Starbucks (där jag för övrigt har medlemskort nu! ;) ) och idag provade jag en Double Chocolaty Chip Frappuchino med vispad grädde, och jag är ledsen syster, men även om det låter sjukt gott är kallt kaffe nog tyvärr inte för mig... (Jag vet att vissa tycker att jag dricker kallt kaffe i vanliga fall, men har åtminstone inte is i det när jag gör det själv...)

Imorrn har jag ledig förmiddag, så först ska jag skaffa bankkonto, sen blir det förmodligen en tripp till IKEA innan jag börjar jobba. Imorrn ska jag jobba kväll för första gången, så ska natta M imorrn, hoppas det går bra! På lördag jobbar jag dag, sen blir det förhoppningsvis bio på kvällen och på söndag ska jag ner och hälsa på Kelly, som jag bodde ihop med ett halvår i Jkpg! :D Ska bli kul att ses igen!

Så, där har ni en liten uppdatering! Och som jag lovade i söndags: en bild på mig i Steelers-tröjan!


Super Bowl XLV

Idag började jag jobba klockan 9. Jag och M byggde en koja, eller fort, som M kallar det. När vi lekt lite i den så var det dags för lunch, sen gick vi ut en stund, blåste bubblor och han vattnade lite och sen ville han gå in så då gjorde vi det. Lekte lite till, och sen var det så dags att göra sig iordning och åka. Super Bowl Sunday var här!

Vi missade avspark då vi var lite sena, men när vi kom fram till Ls hus (som för övrigt var dekorerat i Pittsburgh Steelers färger, svart och gult) pågick matchen för fullt. Jag fick låna en Steelers-tröja och tog för mig av maten, hamburgare, pizza, kycklingvingar, tortillachips, sallad och kakor var det bland annat, och slog mig ner i soffan för att kolla matchen. Det fanns svarta och gula muggar och tallrikar, och även tallrikar som det stod Super Bowl XLV på, det tyckte jag var lite festligt. De flesta hade även Steelers-tröjor på sig. Under första reklampausen jag såg dök plötsligt Peter Stormare upp, det tyckte jag var lite festligt, och sjöng gjorde han också! :P Reklampauserna under Super Bowl är för övrigt sjukt dyra och vissa kollar på matcherna enbart för reklamen. Steelers mötte iaf Green Bay Packers som ledde hela matchen, även om Steelers var uppe på enbart 4 poängs poängskillnad (gentemot 14, som det var efter bara halva 1a quartern). Med ca 15 minuter kvar av matchen åkte vi hemåt för att inte komma hem för sent. När vi kom hem var det 2 minuter kvar av matchen, och Steelers hade bollen, om de lyckades få till en touchdown skulle de ha chans att vinna matchen med 1 poäng (om jag räknat rätt), men tyvärr förlorade de bollen och även matchen. Jaja, det var en trevlig kväll, och roligt att uppleva en riktig Super Bowl Sunday!

Bilder på mig i Steelers-tröjan kommer imorrn, då blogg.se inte riktigt vill samarbeta mer ikväll. Kan ju bero på bilderna i det förra inlägget, blev ju en del... :P


San Francisco

Så var det då äntligen dags, efter exakt en månad i Kalifornien var det dags för mig att utforska San Francisco. Carol var tvungen att jobba, så jag åkte in dit själv. Först körde jag i ca 40 minuter till tunnelbanan, eller BART som den heter här, och sedan åkte jag den i ca 20 mintuer innan jag var inne downtown San Francisco. Målet efter den resan var Fisherman's Wharf, för att eventuellt åka ut till Alcatraz och Golden Gate. Men så fort jag kom upp från BART så gick jag in på Forever 21. Jag har letat efter en handväska ungefär hur länge som helst (letade till exempel i London, 2009) och där, på Forever 21 hittade jag äntligen en! Jag trodde den var svart, men när jag kom ut och kollade på den var den i själva verket mörkblå, men det gör inget, för den är fin ändå! :) När jag hittat den börjar jag gå, hållet som jag gissar är mot pier 39 och Fisherman's wharf. När jag gått en stund, och turisterna börjar tunna ut går jag fram till ett par med en liten hund och frågar dem hur jag ska gå. Det visar sig att jag var på rätt gata först, men att jag sedan hade gått på helt fel håll. De förklarade även att det bästa var att gå tillbaka upp till Market Street för att sedan följa den ner till Pier 1 och därefter följa vattnet till Pier 39. Tjejen sa då att jag inte skulle gå upp den gatan som vi stod vid, för att det var en väldigt dålig gata, vilket var tur jag inte visste innan jag pratade med dem, eftersom jag bara minuter innan hade gått nerför den gatan. Allting gick ju bra iaf, och efter en stund var jag tillbaka på Market Street. Där hittade jag Ferrariaffären och Disney, och handlade på en av dem... Sen fikade jag lite på Starbucks och skaffade mig en SF-mugg innan jag vandrade ner mot Pier 1. Under promenaden ångrade jag att jag hade börjat med att handla saker, men jaja, man kan ju inte alltid tänka efter före... Kom ner till Pier 1 och började följa vattnet. Efter en promenad hittade jag Pier 33 (eller liknande) där båtarna ut till Alcatraz går ifrån. Jag tänkte kolla vad det kostar och så att åka ut dit, men innan jag ens ställde mig i kö såg jag en skylt där det stod nåt i stil med "Next avaliable departure: Sunday", så det var ju inte ens lönt att ställa sig i kö. Tillslut nådde jag så mitt mål, och jag tog fram kameran. Gick och kollade lite vad det fanns för saker, innan jag gick mot vattnet. Såg Alcatraz och BRON! Golden Gate då, alltså! Efter ganska många bilder på dessa saker (och de kända sjölejonen, såklart!) gick jag tillbaka till affärerna, köpte en t-shirt på Hard rock samt en I <3 SF tröja (kollade storleken mer nogrannt än på I <3 NY-tröjan! :P) och lite mat, innan det var dags för en gudidad busstur som jag köpte biljett till. Tänkte det var lika bra att se stan ordentligt redan första gången, och eftersom jag hade massa grejer att släpa runt på valde jag via buss. Vi började med Golden Gate som blev väldigt väldokumenterad av mig och fortsatte med resten av stan: China Town, Little Italy, husen från Huset Fullt, Lombard Street, och lite annat. Sen var det dags att ta BARTen tillbaka till bilen för att sedan åka hem. När jag kom hem var jag ganska trött, tänkte kolla Melodifestivalen, men gick ju bara att se bidragen som åkte ut, och det var jag inte så intresserad av, så kollade På Spåret och Skavlan istället, men det gick ju bra det också! :)
Nu kommer bilderna:


Alcatraz - som jag då tyvärr inte fick se på nära håll.


Golden Gate


Förmodligen en av de bästa bilderna jag tog på bron.




Lombard Street. Kolla in parkeringen! Och dessutom: vi klagar över Linneabacken, hah!



Japp, handlade alltså i Ferrari-affären, och inte Disney Store. Så nu har jag ett litet block och en liten påse från Rom, och ett stort block och en stor påse från SF! ;) Varför köpte jag inte nåt i London då? Jaja, det får bli nästa gång, påminn mig om det, Madde! ;)

Torsdag och fredag

Jaha, då var det söndagskväll, och här kommer 3 olika inlägg - för att det inte ska bli så långt... :P (Ja, jag är medveten om att det är lika långt, även om jag delar upp det, men de få som följer mig via Blogglovin får iaf det uppdelat!).

I torsdags jobbade jag på som vanligt, började vid kvart i 8, körde M och sedan var jag ute och powerwalkade igen. Inte riktigt lika långt, och inte till parken, så ni får fortfarande inga bilder därifrån. Sen jobbade jag på eftermiddagen, jag och M följde med till parken i närheten av skolan igen, och var där tills det var dags att åka och köpa en tårta och sen åka hem. Vid 6 kom S (den förra au pairen) och M hit för att äta avskedsmiddag. Värdpappan hade köpt olika sorters kinamat som vi åt, och till efterrätt åt vi prinsesstårta som M hade valt. Sen satt vi och pratade till runt halv 10, innan de åkte iväg.

I fredags var det upp klockan 8, göra mellanmål och köra M. Sen skrev jag med folk hemifrån och kollade tv och så innan det var dags att hämta upp M. Han lekte lite med sina kompisar och sen var det dags för Little gym. Under tiden han hade det satt jag och kollade på, läste lite och lyssnade på musik. Sen när det var klart åkte vi hem och åt innan det var dags för värdföräldrarna att ta M till Parents Night Out. Då slutade jag jobba och vid 20 i 7 hämtade Carol mig och vi åkte till S och M för en hej då-kväll med grillning och film. Först var det bara vi 4, så vi åt hamburgare och pratade och så, och sen började vi kolla på film. M hade ett sjukt bra hemmabiosystem, så när det började åska i filmen trodde jag det åskade på riktigt! :P Vi kollade iaf på Eat, pray, love director's cut. Den var helt okej, gick lite långsamt framåt ibland, men den funkade! En stund in i filmen kom även D och såg slutet på filmen. Runt 20 över 12 åkte vi hem och det var dags för mig att sova för att vila upp mig inför nästa dag.

Fullt upp!

Så igår var jag ute och powerwalkade. Jag gick till en typ park här i närheten som har en massa promenadvägar att gå på, ångrar att jag inte tog med mig kameran, för det var jättefint där! Men jag gick i ungefär 50 mintuer (tar ca 15 minuter dit och 15 tillbaka) och när jag kom hem tog jag hand om tvätten. Jag började jobba klockan 3 som vanligt, men M var lite förkyld, så vi åkte hem istället för att leka med hans kompisar. Vi var dock ute i trädgården en stund, annars lekte vi mest inomhus. Hände inte så mycket mer igår.

Idag har det däremot vart mer händelserikt. Började vid 8 idag, gjorde som vanligt mellanmål till M, och sen körde jag honom till skolan. Idag blev jag sugen på Subway, så därför köpte jag det till lunch, grillat kycklingbröst som vanligt, varför ändra ett vinnande koncept?! ;) Idag började dessutom eftermiddagen en timma tidigare än vanligt, då M hade simlektion klockan 3, när han egentligen slutar. Så jag hämtade upp honom klockan 5 över 2, och körde iväg till stället där han hade simlektion. Under hans lektion satt jag på en solstol jämte poolen och gjorde ingenting... I strålande solsken och ca 20 grader. När lektionen var slut (den höll bara på en halvtimme) åt vi lite glass med värdmamman innan det var dags för pianolektion då jag satt och läste lite. Sen var det hem och äta middag och sen slutade jag. Sen dess har jag druckit lite kaffe och nu ska jag kolla HIMYM eller Harry Potter, har kollat några avsnitt av HIMYM redan, så blir nog Harry Potter! ;)

Imorrn kommer S, den förra au pairen, hit och äter avskedsmiddag, och sen på fredag ska jag följa med till henne och grilla som en avskedskväll. Sen på lördag ska jag äntligen få se San Francisco! :) Och sen på söndag är det Super Bowl. Ska försöka uppdatera, men som ni ser har jag ganska fullt upp! :P

En rosa tröja. Eller?

Igår var jag också ledig, då det var min lediga helg. På förmiddagen tog jag mest det lugnt, skypade med Mamma och skrev med folk och så. Sen åt jag lite lunch innan jag åkte till Stamford Mall. Det var mysigt och så, men jag gillar the Great Mall bättre... ;) Efter det åkte jag hem, och sedan följde jag med familjen till kyrkan. På eftermiddagarna har de en "modern" gudtjänst, med typ låtar istället för de traditionella psalmerna. Efter gudtjänsten åkte vi och åt på en thairestaurang tillsammans med en väninna till familjen. Det var jättegott och trevligt! Efter det var klockan ganska sent (iaf för M) och det var dags att åka hem. Väl hemma kollade jag på mitt schema och upptäckte att jag var ledig idag på morgonen, men självklart vaknade jag klockan 8 ändå... Jaja, jag behövde ju inte gå upp iaf, utan kunde ligga kvar i sängen och kolla tv och prata med folk. Jag hjälpte även Alek lite med sin iPod. Jag pratade på Skype, och hon svarade på facebookchatten då hon inte hittar sin mikrofon... (Tror förresten att jag eventuellt kan hjälpa dig med det, Alek, men är inte säker...) Efter det gjorde jag svenska pannkakor som jag åt med sylten jag köpte på IKEA. Sen var det dags att börja jobba. Åkte till skolan där M som vanligt lekte med sina kompisar N och K en stund efter skolan slutat. Sen frågade Ns mamma om vi ville följa med till en park i närheten, så då gjorde vi det. Sen kom vi hem, och åt middag och sen slutade jag. Nu kollar jag på the Bachelor och sen ska jag sova. Imorrn ska jag börja jobba klockan 8 och sen ska jag nog ut och gå en runda innan jag tar tag i tvätten och att plocka iordning lite på mitt rum.


Köpte en tröja på Victoria's Secret, och för att öka antalet färgglada plagg i min garderob köpte jag en PINK! ;)


Såhär ser den ut när jag inte har den på mig...